• 28 Ιουλίου, 2023

Οι ενέργειες των Δήμων – Τα …ευτράπελα

Οι ενέργειες των Δήμων – Τα …ευτράπελα

Μετά την εκκένωση των Μικροθηβών και της Νέας Αγχιάλου, οι κάτοικοι των περιοχών, κατέκλεισαν τα ξενοδοχεία όλης της περιοχής από τον Βόλο έως και τη Γλύφα, ενώ πολλοί βρήκαν καταφύγιο στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, αλλά και στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Αλμυρού. Ειδικά όσοι έσωσαν τα αδέσποτά τους ή τα δεσποζόμενα ζώα τους, έμειναν για τη διάρκεια της νύχτας στο εκθεσιακό κέντρο Βόλου, όπου μπόρεσαν εκεί να τα τάισουν και να τα “ποτίσουν”.

Οι δυο Δήμοι, διέθεσαν τρόφιμα και νερό στους πολίτες. Στο κλειστό Αλμυρού, το σπίτι Γαλήνης του Αγίου Δημητρίου, διέθεσε περισσότερα από 60 γεύματα, ενώ ο Δήμος φρόντισε για την υπόλοιπη σίτιση και το πρωινό. Εθελοντές επίσης πρόσφεραν τρόφιμα, νερό, στρώματα και κλινοσκεπάσματα για τη νύχτα.

Δεν έλλειψαν τα ευτράπελα… όταν ομάδα αλλοδαπών ζήτησε την αντίστοιχη φιλοξενία, χωρίς να αποδεικνύεται ότι και εκείνοι εγκατέλειψαν εστίες. Ως όφειλαν οι υπάλληλοι του Δήμου και οι εθελοντές, τους σίτισαν και τους φιλοξένησαν. Τα πράγματα όμως ξέφυγαν, όταν άρχισαν να παίρνουν φεύγοντας, τα στρώματα και κλινοσκεπάσματα, όπως και κούτες με τρόφιμα και φάρμακα, χωρίς έλεγχο και χωρίς άδεια. Σε μια περίπτωση, που κουβαλούσε κυρία κούτα από depon, την ρωτάει εθελοντής “που τα πάτε κυρία μου” και η απόκριση ήταν “να δώσω στα παιδιά να ‘φανε, πεινάνε”… Τέλος καλό όλα καλά…

Ο Δήμος Αλμυρού, χωριστά φιλοξενεί άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή και άτομα που δεν μπόρεσαν να βρουν κάπου αλλού στέγη, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και στα γραφεία των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Πρόκειται για 15 και 2 άτομα αντίστοιχα. Συγχαίρουμε τους υπαλλήλους και εθελοντές, αλλά και τη Δημοτική Αρχή, που εκτός ωραρίων εργάζονται νυχθημερόν για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας.

O Υφυπουργός κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, βρέθηκε στα μέτωπα της πυρκαγιάς, δεν δέχθηκε να δώσει δηλώσεις, ούτε και άφησε να κάνουμε λήψεις από δικές του ενέργειες… Κλέψαμε μόνο το στιγμιότυπο που δημοσιεύουμε…

Δεν έχουμε άδεια για τους κατοίκους να επιστρέψουν στις Μικροθήβες και στη Νέα Αγχίαλο. Δεν υπάρχουν μέτωπα φωτιάς πίσω από αυτούς τους οικισμούς. Με νεότερο ρεπορτάζ θα αναφερθούμε σ’ αυτό.

 

 

Φωτο από Κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού

Φωτο από εκθεσιακό κέντρο Βόλου

 

 

 

 

Από το πρώτο φως της ημέρας συνεχής ενημέρωση για τα μέτωπα της Μαγνησίας

 

 


Σχετικά Άρθρα

Εικαστικές δημιουργίες στην πρόσοψη του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου

Εικαστικές δημιουργίες στην πρόσοψη του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφυλάσσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου στους μαθητές που…
Ιδρύεται παράρτημα Σχολής Βυζαντινής Μουσική στη Ν. Αγχίαλο

Ιδρύεται παράρτημα Σχολής Βυζαντινής Μουσική στη Ν. Αγχίαλο

Το 4ο Παράρτημα της Σχολής στην επαρχία της Τοπικής μας Εκκλησίας, μετά από τα Παραρτήματα του Αλμυρού,…
Με τις νότες στου φεγγαριού την αγκαλιά: Βίντεο και εικόνες από τη μουσική βραδιά στη Ν. Αγχίαλο

Με τις νότες στου φεγγαριού την αγκαλιά: Βίντεο και εικόνες από τη μουσική βραδιά στη Ν.…

Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία… σιγοτραγούδησαν όσοι παρευρέθηκαν στην υπέροχη συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος…