• 18 Ιουλίου, 2023

Κοινόβιο προπονήσεων 48 ημερών για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου πριν τον αγώνα ολυμπιακής πρόκρισης

Κοινόβιο προπονήσεων 48 ημερών για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου πριν τον αγώνα ολυμπιακής πρόκρισης

Λίγες ημέρες ξεκούρασης είχαν μόνο τα πέντε πληρώματα που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης αφού κλήθηκαν εκ νέου σε προπονητικό κοινόβιο ενόψει του πολύ σημαντικού Παγκοσμίου πρωταθλήματος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Βελιγράδι, εκεί όπου θα δοθούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Πιο συγκεκριμένα από την Πέμπτη 13 Ιουλίου μέχρι και τις 30 Αυγούστου είναι σε προπονητικό κοινόβιο στο Σχοινιά οι: Στέφανος Ντούσκος, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Πέτρος Γκαϊδατζής, Χριστίνα Μπούρμπου, Ζωή Φίτσιου, Γιάννης Καλανδαρίδης, Θανάσης Παλαιοπάνος. Ήδη στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο βρίσκονται οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Μιλένα Κοντού οι οποίες θα πάρουν μέρος και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κάτω των 23 που θα γίνει στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας από 19-23 Ιουλίου.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου μαζί με τον Πέτρο Γκαϊδατζή, το πλήρωμα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών που περιμένουμε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς του 2024, την περασμένη εβδομάδα κατέλαβε την 6η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Εκεί η ελληνική αποστολή είχε δύο χάλκινα μετάλλια. Επτά χρόνια μετά το τελευταίο μετάλλιο σε παγκόσμιο Κύπελλο η Ελλάδα ανέβηκε ξανά στο βάθρο των νικητών χάρηστις σπουδαίες κούρσες των δυο γυναικείων πληρωμάτων της και συγκεκριμένα της δικώπου με τις Χριστίνα Μπούρμου-Ευαγγελία Αναστασιάδου και του διπλού ελ βαρών με τις Ζωή Φίτσιου-Μιλένα Κοντού.

Στους δυο ακόμη τελικούς που συμμετείχαν τα ελληνικά πληρώματα ο Στέφανος Ντούσκος πήρε την 6η θέση σε αυτόν του σκιφ με 7:07.92 ενώ 6οι τερμάτισαν όπως προαναφέραμε και οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Πέτρος Γκαϊδατζής στον τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών των ανδρών με χρόνο 6:33.78 . Στον τελικό Β΄ του διπλού Ανδρών οι Θανάσης Παλαιοπάνος-Γιάννης Καλανδαρίδης πήραν την 5η θέση και την 11η στη γενική με 6:21.55.

Μιλώντας στον «Λαό», ο Φτελιανός στην καταγωγή κωπηλάτης ανέφερε πως στόχος ήταν το πλήρωμα να μπει στον τελικό, κάτι που πέτυχε, ενώ οι αθλητές και οι προπονητές είδαν τεχνικά θέματα κι αδυναμίες που χρειάζονται βελτίωση. Αυτός ήταν ο τρίτος αγώνας που Αντώνης και Πέτρος έτρεξαν μαζί σαν πλήρωμα μετά τη ρεγκάτα του Πιεντιλούκο στην Ιταλία και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σλοβενίας. Ακολουθεί μία περίοδος με επίπονες προπονήσεις αφού το κοινόβιο των 48 ημερών στον Σχοινιά αναμένεται βαρύ με τριπλή καθημερινή εκγύμναση με μεγάλη ένταση. Υπενθυμίζουμε τέλος ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, από τις 3 έως τις 9 του μηνός, στην πρωτεύουσα της Σερβίας θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Από εκεί αναφορικά με το διπλό σκιφ της ελαφριάς κατηγορίας, θα προκριθούν επτά πληρώματα για τους Αγώνες του Παρισιού, δηλαδή τα έξι που θα λάβουν μέρος στον τελικό και το πρώτο του β’ τελικού. Είναι η μεγάλη πρόκληση του Αντώνη Παπακωνσταντίνου για την οποία προετοιμάζεται εδώ και χρόνια!


Σχετικά Άρθρα

Συγκίνηση και περηφάνεια για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου – Ο Δήμος δίνει το όνομά του σε δρόμο του Πτελεού / ρεπορτάζ-εικόνες

Συγκίνηση και περηφάνεια για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου – Ο Δήμος δίνει το όνομά του σε δρόμο…

Συγκίνηση και περηφάνεια… Αυτές οι δύο λέξεις αποτυπώνουν καλύτερα τα αισθήματα όλων όσων παρευρέθηκαν σήμερα το…
Ο Δήμος Αλμυρού τιμά τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου σε ανοικτή εκδήλωση

Ο Δήμος Αλμυρού τιμά τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου σε ανοικτή εκδήλωση

Ο Δήμος Αλμυρού τιμά τον Φτελιανό Ολυμπιονίκη Αντώνη Παπακωνσταντίνου σε ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το…
Την Παρασκευή ο ημιτελικός του παγκοσμίου για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου

Την Παρασκευή ο ημιτελικός του παγκοσμίου για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου

Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Αυγούστου, και συγκεκριμένα στις 18:09 ώρα Ελλάδας, είναι προγραμματισμένος ο ημιτελικός…