• 15 Ιουλίου, 2023

Υπέροχα έργα παραδόθηκαν μετά το συμπόσιο γλυπτικής – video – φωτο

Υπέροχα έργα παραδόθηκαν μετά το συμπόσιο γλυπτικής – video – φωτο

Μπορούμε να επιλέγουμε και να δίνουμε ζωή, αξία, στον χρόνο μας, να ντύνουμε με ποιότητες τις στιγμές μας. Μπορούμε τα σκουπίδια να τα κάνουμε ανακυκλώσιμα υλικά και τα ανακυκλώσιμα υλικά, να τα κάνουμε τέχνη!

Με αυτή την οπτική και προοπτική ο Δήμος Αλμυρού πραγματοποίησε το 1ο συμπόσιο γλυπτικής με ανακυκλώσιμα υλικά. Η υποδοχή ήταν, για κάποιους, θερμή. Μικροί και μεγάλοι, αγκαλιάσαμε το έργο των καλλιτεχνών, παίξαμε με αυτό, αφήσαμε να μας δημιουργήσει συναισθήματα, προσπαθήσαμε να τους δώσουμε ονόματα, φωτογραφηθήκαμε μαζί τους, σαν να είμασταν παλιοί γνώριμοι που συναντήθηκαν στα Πλατάνια Αλμυρού.

Ο Δήμος Αλμυρού δεν ήταν μόνος του, επαγγελματίες του Αλμυρού, αλλά και βιομηχανίες, η sovel, η Αειφόρος του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ και βεβαίως οι πρωταγωνιστές μας, οι καλλιτέχνες, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Αθανάσιος Μπερούτσος, Ιορδάνης Ποιμενίδης, Κώστας Μάρος, Γιάννης Μαυρίκος και ο δικός μας Απόστολος Χασιώτης, συνετέλεσαν σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα απολαμβάνουν στο εξής οι πολίτες του Αλμυρού.

Η κα Αρετή Μπέη και ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος απηύθυναν χαιρετισμό, αλλά και ο καθηγητής κ. Παπαγιάννης και ο εμπνευστής του εγχειρήματος κ. Απόστολος Χασιώτης (όλοι στο βίντεο που ακολουθεί). Στην τελετή παραλαβής των γλυπτών παραβρέθηκαν ο Υφυπουργος κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ζώγας, οι υποψήφιοι περιφερειακόι σύμβουλοι κ. Ζιγγιρίδης και κ. Στάμος, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και πολίτες.

Συγχαίρουμε με τη σειρά μας όλους. Ήταν μια ανάσα για όσους αγαπούν την γλυπτική. Μια αρχή για τον Αλμυρό, σε μια πτυχή των τεχνών. Ακολουθεί ένα σύντομο βίντεο, φωτογραφίες της έκθεσης και παλαιότερες αναρτήσεις με όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τους καλλιτέχνες και το εγχείρημα.

 

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Η προπονήτρια που συνέδεσε το όνομά της με τον στίβο του Αλμυρού για σχεδόν δύο δεκαετίες,…