• 8 Ιουνίου, 2023

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν… Αποχωρεί ο κόουτς Νάνης με ποσοστό νικών 80,8% στον πάγκο του ΓΣΑ

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν… Αποχωρεί ο κόουτς Νάνης με ποσοστό νικών 80,8% στον πάγκο του ΓΣΑ

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν… Έτσι και η συνεργασία του ΓΣΑ με τον προπονητή Παναγιώτη Νάνη που εκτόξευσε το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου και το οδήγησε στις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του. Όλο αυτό το οικοδόμημα του Αλμυρού στηρίχθηκε σε μια ομάδα παραγόντων που εμπιστεύτηκαν το καλοκαίρι του 2019 έναν άνθρωπο, παίκτη με σημαντική πορεία στον χώρο αλλά άπειρο στην προπονητική. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, ωστόσο οφείλουμε να τα θυμίσουμε:

Σεζόν 2019-2020 και ο ΓΣΑ κατακτά την 1η θέση στον όμιλό του με 17 νίκες σε 18 αγώνες. Δεν έγιναν τα πλέι οφ λόγω έξαρσης της πανδημίας αλλά η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην Α1 ΕΣΚΑΘ, εξασφάλισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Σεζόν 2020-21 και το πρωτάθλημα τελείωσε πριν σχεδόν ξεκινήσει. Τρία παιχνίδια πρόλαβε να παίξει ο ΓΣΑ στα οποία είχε δύο νίκες.

Σεζόν 2021-22 στη Γ’ Εθνική με μια καταπληκτική πορεία. 19 νίκες σε 22 ματς και 2η θέση για το σύνολο του Νάνη.

Σεζόν 2022-23 και ο ΓΣΑ …τρυπάει το ταβάνι του. Με τη μία υπέρβαση μετά την άλλη, ο ΓΣΑ τερματίζει 1ος στην κανονική διάρκεια με ρεκόρ 18-4 σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, στα ημιτελικά αποκλείει τους Τιτάνες Παλαμά και στον τελικό προηγείται 2-1 επί των Σοφάδων. Χάνοντας όμως τα δύο τελευταία παιχνίδια, χάνει την άνοδο.

Όλα αυτά τα αποτελέσματα φέρουν μία υπογραφή, αυτή του Παναγιώτη Νάνη, του κόουτς που έχτισε την ομάδα όχι βιαστικά σε ένα καλοκαίρι αλλά μεθοδικά, με προγραμματισμό, σχεδιασμό, τεράστια προσπάθεια και φέρνοντας στον Αλμυρό έναν τρόπο δουλειάς και μια νοοτροπία πρωτόγνωρη, προσθέτοντας λίγα κομμάτια στο ρόστερ κάθε έτος. Και φυσικά αφήνει παρακαταθήκη, πέρα από τις πορείες που γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό του Αλμυρού, τους πιτσιρικάδες που εμπιστεύτηκε κι έριξε στα δύσκολα. Βελτίωσε γηγενείς αθλητές του Αλμυρού και προετοίμασε ώστε οι μικρότεροι σε ηλικία να πάρουν σιγά σιγά τη σκυτάλη, να βρουν τον ρόλο τους στην ομάδα και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο.

Ο Παναγιώτης Νάνης είχε 59 νίκες και 14 ήττες στον πάγκο του ΓΣΑ σε Α1 ΕΣΚΑΘ, πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής και πλέι οφ-μπαράζ ανόδου για την Β’. Δηλαδή ποσοστό νικών 80,8% !!! Συν τοις άλλοις, οδήγησε τον ΓΣΑ σε ένα Φάιναλ Φορ Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ τον Δεκέμβριο του 2019. Το κυριότερο είναι πως μαζί με τη διοίκηση, άναψαν το φιτίλι εκτόξευσης του αλμυριώτικου μπάσκετ…

Φ.Γ.


Σχετικά Άρθρα

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Σημαντική η παραμονή του Νίκου Κανατούλα στον ΓΣΑ, επτά αθλητές από το εφηβικό τμήμα ακολουθούν την…
Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα σεζόν 2024-25

Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα…

Με 15 ομάδες θα γίνει το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, εφόσον όλες δηλώσουν συμμετοχή μετά την…
Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Την αποχώρησή του από τα διοικητικά του ΓΣΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Μελέτης με την ακόλουθη δήλωση…