• 27 Μαΐου, 2023

Σημαντική διοργάνωση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας στο σκοπευτήριο της Ν. Αγχιάλου

Σημαντική διοργάνωση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας στο σκοπευτήριο της Ν. Αγχιάλου

Μία σημαντική διοργάνωση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας φιλοξενείται στο σκοπευτήριο της Νέας Αγχιάλου, την αθλητική εγκατάσταση του αθλητικού ομίλου του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου. Πρόκειται για τους πανελλήνιους αγώνες τραπ πήλινου στόχου και το πανελλήνιο Κύπελλο στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων.

Τα αποτελέσματα των αγώνων προσμετρούν σε δύο διοργανώσεις, ενώ αποτελούν κριτήριο πρόκρισης για τους αθλητές που θα στελεχώσουν την εθνική μας ομάδα στα προσεχή ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Η συμμετοχή εκτιμάται πως θα είναι μεγάλη, αν και η περίοδος χαρακτηρίζεται δύσκολη για τις μικρότερες ηλικίες λόγω σχολικών εξετάσεων. Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγωνιστική δράση τόσο το Σάββατο 27 Μαΐου όσο και την Κυριακή 28/5 τις πρωινές ώρες, από τις 09:00 έως τις 15:00, ενώ οι τελικοί το μεσημέρι της Κυριακής θα μεταδοθούν σε απευθείας σύνδεση από το κανάλι μας LaosOnline στο youtube.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου, κος Γιάννης Μόσδρομος, ανέφερε στον «Λαό» πως πρόκειται για «άλλη μία σπουδαία διοργάνωση που θα φέρει δεκάδες αθλητές στην περιοχή μας και θα γεμίσει τα ξενοδοχεία συμβάλλοντας στον αθλητικό τουρισμό και την οικονομία της Μαγνησίας. Το σκοπευτήριο της Νέας Αγχιάλου είναι το πιο σύγχρονο σε τεχνικό εξοπλισμό, αποτελεί κόσμημα για το άθλημα και σημείο αναφοράς αφού βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας. Απ’ όλες τις περιοχές της χώρας είναι εύκολα προσβάσιμο, ακόμη κι αθλητές από την Κρήτη έχουν έρθει αεροπορικώς για αγώνες στη Νέα Αγχίαλο».

Από την πλευρά  του, ο κος Κώστας Μάστορας σχολίασε πως οι εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν κι ένα διεθνές γκραν πρι, ενώ η σκοποβολή, που αποτελεί ολυμπιακό άθλημα από το 1896, βρίσκεται σε διαρκή άνθιση και φέρνει επιτυχίες στην Ελλάδα. Εκτός από αυτές της Κορακάκη στον σταθερό στόχο, την Τρίτη 23 του μηνός ο πρωταθλητής μας Ευθύμιος Μίτας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον τελικό του σκητ ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πήλινου Στόχου που έγινε στο Καζακστάν.

Σημειώνουμε τέλος πως για δεύτερη φορά γίνονται πανελλήνιοι αγώνες στη συγκεκριμένη εγκατάσταση, η είσοδος είναι ελεύθερη για τον κόσμο που θέλει να γνωρίσει από κοντά το άθλημα της σκοποβολής πήλινου στόχου, ενώ οι αγώνες συμπίπτουν με την επέτειο των εγκαινίων του σκοπευτηρίου. Ήταν στις 30 Μαΐου 2015 όταν κόπηκε η κορδέλα κι άνοιξε ο χώρος, πέρασαν οκτώ χρόνια και το σκοπευτήριο συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους του αθλήματος που πάντα φεύγουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο από την οργάνωση-λειτουργία των ανθρώπων που το διαχειρίζονται όσο κι από τη διαμονή τους στην περιοχή μας.


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…