• 16 Μαΐου, 2023

Ζ. Μακρή: “Μνημόνιο συνεργασίας με την αρμόδια ομοσπονδία για την άθληση των μαθητών με αναπηρία”

Ζ. Μακρή: “Μνημόνιο συνεργασίας με την αρμόδια ομοσπονδία για την άθληση των μαθητών με αναπηρία”

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφια βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, συνεχίζοντας το θεσμικό έργο της, λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές, υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με την Πρόεδρο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες κ. Ι. Καρυοφύλλη, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας παρουσία του Διευθυντή ΔΕ Δρ Σαβελίδη και εκπροσώπων των συλλόγων ΑμεΑ Μαγνησίας.

Η Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για την ειδική αγωγή και τον σχολικό αθλητισμό, δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη που, σε συνέχεια του πρωτοποριακού πρωτοκόλλου συνεργασίας, που υπέγραψε, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, με τον Πρόεδρο της  Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο  (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.) κ. Χ. Περδίκη, βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να υπογράψει και το νέο, κομβικής σημασίας, μνημόνιο με την ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ, ώστε να  συμπεριληφθεί το σύνολο των μαθητών και μαθητριών με αναπηρία, όχι μόνο εκείνων με κινητική αναπηρία, στην προσπάθεια της ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας για την ολοένα και μεγαλύτερη ενεργό συμμετοχή των μαθητών στον αθλητισμό.

Με προτεραιότητα στη συνεργασία για την ανάπτυξη κοινών σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων και αγώνων, την μεταφορά τεχνογνωσίας, ιδίως από την πλευρά της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη διοργάνωση, από κοινού, εκπαιδευτικών, επιστημονικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων, τον σχεδιασμό, την υλοποίηση, την αξιολόγηση των υλοποιούμενων δράσεων και την αποτίμηση των αποτελεσμάτων τους καθώς και τη συνεργασία στην οργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς  Φυσικής Αγωγής, η εκπαιδευτική και αθλητική συνεργασία με του ΥΠΑΙΘ με την ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ προσβλέπει στη δημιουργία νέων προοπτικών για τον αθλητισμό με αναπηρία.

Επιπρόσθετα, η συνεργασία στην ενημέρωση και τη συμμετοχή μαθητών, μέσω της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, σε αθλητικές δράσεις και αγώνες και η διασύνδεση με επιστημονικούς, επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς φορείς εστιάζει στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής της Φυσικής Αγωγής, της αθλητικής παιδείας και δραστηριότητας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες κ. Ι. Καρυοφύλλη και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη συνεργασία, που ξεκινά και στοχεύει στην ενταξιακή εκπαίδευση, τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα στο σχολικό περιβάλλον χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς.


Σχετικά Άρθρα

Η Ζ. Μακρή στους αγιασμούς σχολείων της Μαγνησίας- τιμήθηκε για τις πρωτοβουλίες της

Η Ζ. Μακρή στους αγιασμούς σχολείων της Μαγνησίας- τιμήθηκε για τις πρωτοβουλίες της

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού…
10η Εθελοντική Αιμοδοσία Ζέττας Μακρή με «Αλληλεγγύη»

10η Εθελοντική Αιμοδοσία Ζέττας Μακρή με «Αλληλεγγύη»

“Την 10η εθελοντική αιμοδοσία γιορτάζω μαζί με την «Αλληλεγγύη» και τους δεκάδες φίλους εθελοντές αιμοδότες και…
Η Ζ. Μακρή κεντρική ομιλήτρια στην ΟΝΝΕΔ για τη σχολική βία 

Η Ζ. Μακρή κεντρική ομιλήτρια στην ΟΝΝΕΔ για τη σχολική βία 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν κεντρική ομιλήτρια…