• 16 Μαΐου, 2023

Σε εκτέλεση το έργο των 2,8 εκατομμυρίων της ΔΕΥΑ Αλμυρού

Σε εκτέλεση το έργο των 2,8 εκατομμυρίων της ΔΕΥΑ Αλμυρού

Άρχισαν οι εργασίες για την αλλαγή αμιαντοσωλήνων στον εσωτερικό αγωγό Αλμυρού και την αλλαγή στο δίκτυο μεταφοράς νερού από το Κουρί προς την πόλη

 

Το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΑ που αφορά την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του εσωτερικού δικτύου Αλμυρού, όπως επίσης την αλλαγή του αγωγού μεταφοράς από το Κουρί προς την πόλη του Αλμυρού, άρχισε να υλοποιείται αυτή την εβδομάδα καθώς ξεκίνησαν την Δευτέρα οι εργασίες.

 

Όσον αφορά στον εσωτερικό αγωγό του δικτύου διανομής ύδρευσης της πόλης, το έργο αφορά περίπου 25 χιλιόμετρα και οι αμιαντοσωλήνες θα αντικατασταθούν με αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια είχε αλλαχθεί ένα κομμάτι του δικτύου και τώρα άρχισε η παρέμβαση για την εξ ολοκλήρου κατάργηση των σωλήνων αμιάντου.

Ταυτόχρονα, αλλάζει το δίκτυο στον αγωγό μεταφοράς νερού από το Κουρί στον Αλμυρό. Είχε στο παρελθόν γίνει μία απόσταση 1.500 μέτρων και τώρα θα γίνουν τα υπόλοιπα 1.200 μέτρα.

Θυμίζουμε ότι στα μέσα Φεβρουαρίου είχε υπογραφεί η σύμβαση του έργου που είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.288.315,85 € με Φ.Π.Α. μεταξύ του Δημάρχου Αλμυρού κ. Ευάγγελου Χατζηκυριάκου, του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλμυρού κ. Αναστάσιο Δεληζήση και του αναδόχου.

Για το παρόν έργο, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, είχε εγκριθεί η υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο Υπουργείο Εσωτερικών στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Ο κος Τάσος Δεληζήσης έκανε λόγο για έναν πολύ σημαντικό έργο και δύσκολο μιας και αναφερόμαστε σε αγωγό 25 χιλιομέτρων που θα συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα νερού για τους δημότες του Αλμυρού, ενώ επισήμανε πως πέραν της βελτίωσης της ποιότητας, το νέο κλειστό κύκλωμα αγωγών θα συμβάλλει στην καλύτερη ροή εντός του δικτύου χωρίς απώλειες.

«Όταν αλλαχθεί το παλιό δίκτυο, θα περιορίσουμε σημαντικά τις διαρροές και σε περίπτωση βλάβης δεν θα είναι υποχρεωτική η διακοπή του νερού σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Αλμυρού. Θα τοποθετηθούν οι βάνες έτσι ώστε, όταν θα πρέπει να κόβουμε το νερό, αυτό να γίνεται τμηματικά και τοπικά και όχι σε μεγάλα κομμάτια της πόλης» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, ο οποίος επισήμανε ότι οι εργασίες «ευελπιστούμε να ολοκληρωθούν σε έναν χρόνο».


Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αλμυρού για επόμενη διακοπή υδροδότησης

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αλμυρού για επόμενη διακοπή υδροδότησης

Ακολουθεί ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αλμυρού για επόμενες προγραμματισμένες διακοπές υδροδότησης: Η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ γνωστοποιεί πως τη Δευτέρα…
Σύμβαση για προμήθεια, ολοκληρωμένη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ψηφιακών μετρητών νερού

Σύμβαση για προμήθεια, ολοκληρωμένη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ψηφιακών μετρητών νερού

Η Δημοτική Επιτροπή Αλμυρού ενέκρινε τα τεύχη της δημόσιας σύμβασης με τίτλο «Προμήθεια ψηφιακών μετρητών νερού»…
Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Αλμυρού για την ποιότητα νερού

Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Αλμυρού για την ποιότητα νερού

Από την ΔΕΥΑΑ λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση: Η ΔΕΥΑ Αλμυρού σας γνωρίζει ότι μετά…