• 19 Απριλίου, 2023

Φοβερός ημιτελικός: ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση με γκολ στο 89′ – Επική ανατροπή από ΓΣΑ με τρία τέρματα σε 13 λεπτά!

Φοβερός ημιτελικός: ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση με γκολ στο 89′ – Επική ανατροπή από ΓΣΑ με τρία τέρματα σε 13 λεπτά!

Καταπληκτικός ημιτελικός Κυπέλλου στο στάδιο Αλμυρού. Ο Ολυμπιακός Βόλου με γκολ στο 89ο λεπτό πήρε την πρόκριση κερδίζοντας 3-4 σε ένα ματς που όταν προηγήθηκε με 0-3 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, φάνηκε να το “καθαρίζει”. Όμως οι παίκτες του Κώστα Ρέππου έδειξαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και έφθασαν στην επική ανατροπή και την ισοφάριση με τρία γκολ μέσα σε 13 λεπτά!!!

Δύο γκολ ο Αραπίτσας που έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης και το τρίτο ο Πλαβός για τον ΓΣΑ, χατ τρικ ο Αλέκος Αναστασίου για τον Ολυμπιακό και ο Διαμαντόπουλος με ένα φανταστικό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής το άλλο τέρμα.

Ολυμπιακός Βόλου-Θησέας το ζευγάρι του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΘ 2022-23.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός δέχθηκε τρία γκολ για πρώτη φορά σε επίσημο ματς τη φετινή σεζόν, μόνο σε τρεις αναμετρήσεις της Γ’ Εθνικής είχε παραβιαστεί δύο φορές η εστία του.

Στο 2ο λεπτό, σουτ του Αραπίτσα από πλάγια αριστερά εκτός μεγάλης περιοχής έφυγε  πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η πρώτη απειλή από πλευράς Ολυμπιακού στο 6′ όταν σε προσπάθεια και γύρισμα του Σκοπελίτη, παρενέβη ο Αναστασίου και τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Κόλα που σούταρε από καλή θέση, μισό μέτρο πάνω από τα δοκάρια.

Το 0-1 στο 18′. Ο Μαργαρίτης έβγαλε σέντρα ακριβείας στην καρδιά της άμυνας και ο Αλέκος Αναστασίου με ωραίο επιτόπιο άλμα, νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Στο ημίωρο ο Αραπίτσας βγήκε στην αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις αλλά η τελική του επιλογή δεν ήταν καλή. Καλοεκτελεσμένο φάουλ του Αναστασίου από περίπου 30 μέτρα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο.

Στο 38′ το 0-2 με ένα φανταστικό τέρμα του Μάρκου Διαμαντόπουλου. Δέχθηκε την μπάλα στο ημικύκλιο, έκανε κοντρόλ με το στήθος κι έπιασε βολέ, χτύπησε στο δεξί κάθετο και κατέληξε στα δίχτυα. Λίγο πιο μετά οι γηπεδούχοι είχαν συρτό σουτ του Χειλά που μπλόκαρε ο Κωνσταντίνου.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους με πλασέ του Αναστασίου άουτ, κοντά στην εστία αλλά από δύσκολη πλαϊνή θέση. Στο 45′ σουτ του Σκοπελίτη απέκρουσε σε κόρνερ ο Χαλάτσης, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου που η ομάδα του Βόλου είχε καλύτερη ανάπτυξη και δίκαια πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο γκολ.

Στο 54′ γύρισμα του Διαμαντόπουλου, πλασέ στην κίνηση του Καρατσόλη εξουδετέρωσε ο Χαλάτσης σε κλασική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. 0-3 στο 59′: κάθετη του Κόλα και γκολ με σουτ του Αναστασίου πολλά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, περίπου από τα 35 μέτρα κι ενώ ο Χαλάτσης είχε κάνει έξοδο.

Στο 62′ διπλή μεγάλη ευκαιρία με σουτ των Αναστασίου και Σκοπελίτη που έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι Μιχόπουλος, Πλαβός αντιστοίχως. Σουτ του Καρβούνη λίγο αργότερα, από ευνοϊκό σημείο, απέκρουσε ο γκολκίπερ του Αλμυρού.

1-3 στο 65′ όταν ο Θεοδωρόπουλος έβγαλε ωραία μεταβίβαση για τον Αραπίτσα, αυτός ξεπέρασε τον Σιουμουρέκη και απέναντι από τον Κωνσταντίνου είχε ψύχραιμο τελείωμα, σκόραρε με σουτ από κοντά. Και το 2-3 στο 74′ με συρτό σουτ του Αραπίτσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο σκόρερ έφυγε ταχύτατα στην πλάτη των στόπερ ύστερα από εξαιρετική κάθετη του Κλουκουτάρα.

Στο 78′ η ισοφάριση!!! Ο Χριστοφορίδης κέρδισε φάουλ από πλάγια δεξιά. Ο Καρράς το εκτέλεσε, ο Θεοδωρόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο Πλαβός με προβολή στη μικρή περιοχή έκανε το 3-3.

Στις φωτό η φάση του γκολ, πρώτα ο Θεοδωρόπουλος την κεφαλιά και μετά ο Πλαβός με προβολή το γκολ (τον καλύπτει με το σώμα του ο Μπασαγιάννης)

Σουτ του Παπαδήμου έβγαλε με γροθιές ο Χαλάτσης στο 84′ και φθάσαμε στο 89′ όταν οι “ερυθρόλευκοι” του Βόλου πέτυχαν το νικητήριο τέρμα.  Κόρνερ του Κόλα, κεφαλιά του Παπαϊωάννου και γκολ από κοντά από τον Αναστασίου. Το πρώτο σουτ του αξιόλογου σέντερ φορ το έπιασε ο Χαλάτσης, το δεύτερο δεν γινόταν αφού ήταν εξ επαφής…

Στις καθυστερήσεις μεγάλη φάση με τον Κλουκουτάρα ο οποίος από πλεονεκτική θέση, δεν μπόρεσε να σουτάρει κι ενώ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε κάνει έξοδο και ήταν εκτός εστίας.

Πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που προσ΄έφεραν στους εκατοντάδες φιλάθλους ένα ματς που θα το θυμούνται για καιρό…

ΓΣΑ: Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Τσιαγιανίδης, Ντόντα (46′ Μπασαγιάννης), Πλαβός, Χριστοφορίδης, Χειλάς (60′ Αράπης), Καρράς, Αραπίτσας, Κλουκουτάρας, Θεοδωρόπουλος.
Ολυμπιακός Βόλου: Κωνσταντίνου, Μαργαρίτης (72′ Κατσαγεωργίου), Θεοδωρόπουλος, Παπαδήμος, Παπαϊωάννου, Κόλα, Καρατσόλης (56′ Σκύφτας), Αναστασίου, Διαμαντόπουλος (56′ Καρβούνης), Σκοπελίτης, Σιουμουρέκης.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Η προπονήτρια που συνέδεσε το όνομά της με τον στίβο του Αλμυρού για σχεδόν δύο δεκαετίες,…
Κέρδισε η Αλληλεγγύη στην γιορτή του Αγίου Νικολάου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Ευχαριστήριο

Κέρδισε η Αλληλεγγύη στην γιορτή του Αγίου Νικολάου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Ευχαριστήριο

Μία υπέροχη μουσική βραδιά προσέφεραν καταξιωμένοι ντόπιοι καλλιτέχνες και η αθρόα προσέλευση του κόσμου επιβεβαίωσε την…