• 31 Μαρτίου, 2023

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Πολωνία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε στην κινητικότητα του προγράμματος στην Πολωνία από τις 19-25 Μαρτίου 2023 με θέμα “Art Expressions Against Bullying at School”.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η καλλιέργεια των συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών μέσω της αξιοποίησης των ποικίλων μορφών τέχνης με σκοπό την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Στη συνάντηση που έγινε στο Primary School Gen. Mariusz Zaruski της Βαρσοβίας, το σχολείο έστειλε δύο μαθητές της Β’ Γυμνασίου, τον Παπαδόπουλο Γιώργο και την Σπανού Ζωή, με την συνοδεία δύο καθηγητριών του, τις φιλολόγους Μπουκόρου Μαρία και Μιχαλακοπούλου Χαρούλα.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του πολωνικού σχολείου. Στην συνάντηση συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές του πολωνικού σχολείου υποδοχής και σχολείων της Λιθουανίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας και του Αγίου Μαρτίνου της Καραϊβικής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι αποστολές παρουσίασαν τον αντίκτυπο που έχει η μουσική στην χώρα τους, βίντεο με μουσικά κομμάτια που συνέθεσαν μαθητές των σχολείων τους με θέμα την ενδοσχολική βία, συμμετείχαν σε εργαστήρια ζωγραφικής, χορού και ενορχήστρωσης του μουσικού κομματιού του προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το Κέντρο Παραδοσιακού Χορού στο Karolin, όπου παρακολούθησαν μια μουσικοχορευτική παράσταση, ξεναγήθηκαν στο μουσείο της περιοχής και συμμετείχαν σε εργαστήριο εκμάθησης πολωνικών χορών. Επισκέφτηκαν επίσης το Royal Castle και το Royal Baths Park στην Βαρσοβία, το Δημαρχείο Warsazawa Biatoteka και το μουσείο Wola – Chopin στο χωριό Żelazowa και έκλεισαν την συνάντηση με το αποχαιρετιστήριο πάρτι στο σχολείο.

Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού

Βοϊβόνδας Σταύρος


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…