• 28 Μαρτίου, 2023

Ψήφισμα του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού «Αγάπη και προστασία»

Ψήφισμα του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού «Αγάπη και προστασία»

Δημοσιεύουμε το ψήφισμα του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού «Αγάπη και προστασία»

     Αποτροπιασμός, θλίψη, οργή μάς διακατέχουν από την ιδιαιτέρως ειδεχθή μαζική εξόντωση δεκάδων αδέσποτων ζώων με την διασπορά φόλας ανεξέλεγκτα σε διάφορα σημεία της πόλης (πάρκα, παιδικές χαρές, κατά μήκος κεντρικών και μη δρόμων). Είναι γενική πανελληνίως η καταδίκη και κατακραυγή μέσω των media στηλιτεύοντας ανεπανόρθωτα το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης ανάγοντάς το σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.

   Στυγνοί δολοφόνοι παίρνουν στα χέρια τους τον νόμο για τη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων. Κανένα έγκλημα δεν μένει τελικά ατιμώρητο  είτε από την ανθρώπινη δικαιοσύνη είτε εκ Θεού.

   Από ποια πηγή προήλθε η απίστευτη ποσότητα δηλητηρίου; Γιατί έγινε η αποκομιδή των πτωμάτων αστραπιαία; Γιατί δεν κλήθηκε η αστυνομία να διαπιστώσει επί τόπου το γεγονός αφού υπάρχει ρητή εντολή να καλείται το οικείο αστυνομικό τμήμα όταν υπάρχουν πτώματα με υποψία φόλας.

   Καλούμε τον Δήμο σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές και με την δική μας εθελοντική παρουσία να ενεργήσει γρήγορα για την εξιχνίαση του πρωτοφανούς συμβάντος και να προβεί σε επιπλέον δραστηριότητες βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας περί ευζωίας των αδέσποτων ζώων. Το πρόγραμμα στειρώσεων, περισυλλογής υπολειτουργεί και οι σχετικές ανακοινώσεις δεν εφαρμόζονται.

   Επίσης καλούμε όσους πολίτες γνωρίζουν κάτι για το επαίσχυντο γεγονός ή έχουν κάμερες ασφαλείας να θέσουν τα στοιχεία υπόψιν του Αστυνομικού Τμήματος.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…