• 27 Μαρτίου, 2023

Η ομάδα της εικονικής επιχείρησης του ΕΠΑΛ Αλμυρού πάει στη Μαθητική Έκθεση!

Η ομάδα της εικονικής επιχείρησης του ΕΠΑΛ Αλμυρού πάει στη Μαθητική Έκθεση!

Η ομάδα της εικονικής επιχείρησης Re_creation fashion lab του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα γίνει σε γνωστό εμπορικό κέντρο στις 31 Μαρτίου! Μετά από αρκετούς μήνες προσπάθειας και δουλειάς έφτασε η στιγμή να αξιολογηθεί  για το αποτέλεσμα και να διεκδικήσει ένα από τα τρία βραβεία: «Καινοτομία Προϊόντος/Υπηρεσίας, «Καλύτερο Περίπτερο», «Προώθηση Προϊόντος/Υπηρεσίας».

Θυμίζουμε πως τo 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού είναι ένα από τα 55 Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη τη χώρα όπου εφαρμόζεται φέτος ο θεσμός των Inspirational Mentors (μέντορες πηγής έμπνευσης) από τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece.

Επτά μαθήτριες της Γ’ Τάξης του Τομέα Αισθητικής, υπό την καθοδήγησή του μέντορά τους και των καθηγητριών τους, δημιούργησαν μία εικονική επιχείρηση με την ονομασία Re_creation fashion lab που παράγει τσάντες από παλιές μπλούζες. Πήραν παλιά άχρηστα ρούχα και τα μετέτρεψαν σε χρηστικά αντικείμενα -τσάντες τριών ειδών-, ενώ παράλληλα οργάνωσαν την επιχείρηση στους τομείς της παραγωγής, του ανθρώπινου δυναμικού, του μάρκετινγκ, των πωλήσεων, των χορηγιών.

Πρόκειται για μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα, ένα επιχειρηματικό σχέδιο για βιώσιμη και πράσινη μόδα, ανακύκλωση και επανάχρηση αποσκοπώντας στην προστασία του περιβάλλοντος. Κι όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της Re_creation fashion lab «είμαστε 7 κορίτσια με το βλέμμα στραμμένο στη βιώσιμη μόδα! Τόνοι από υφάσματα/ρούχα πετιούνται σε χωματερές μολύνοντας τον αέρα, το χώμα και το νερό. Η γρήγορη μόδα δημιουργεί τόνους σκουπιδιών, από ρούχα που δεν πουλήθηκαν ή δεν ανακυκλώνονται λόγω της σύνθεσης των υφασμάτων τους. Το βαμβάκι ένα φιλικό για το δέρμα υλικό κατασκευής υφασμάτων κοστίζει ακριβά για την παραγωγή του, τόσο σε νερό, ενέργεια όσο και σε λιπάσματα και εργατικά χέρια. Η βιώσιμη μόδα αποσκοπεί στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, σε υφάσματα από ανακυκλωμένα νήματα, στην παραγωγή υφασμάτων από οικολογικά υλικά (φελλός, μπαμπού, ευκάλυπτος). Με σωστές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία της μόδας, με παραγωγή ρούχων που θα φοριούνται για πολύ χρόνο και θα μπορούν να ανακυκλωθούν μετά τη χρήση τους. Η μόδα είναι δημιουργία. Είναι η αναζήτηση του στυλ αλλά με οικολογική συνείδηση. Γιατί να ακολουθείς τους κανόνες της γρήγορης και πρόχειρης μόδας, όταν μπορείς να φτιάξεις ρούχα και αξεσουάρ ανακυκλώνοντας και επαναχρησιμοποιώντας ότι δεν φοράς πια; Για αυτό είμαστε εδώ.”

Περισσότερες πληροφορίες για την μαθητική εικονική επιχείρηση των μαθητριών του ΕΠΑΛ Αλμυρού, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα της που είναι  

https://recreation-fashionlab.webnode.gr/

***Η ομάδα ετοίμασε και το διαφημιστικό σποτ της εικονικής επιχείρησης  και διεκδικεί μαζί με τις υπόλοιπες περίπου 70 μαθητικές επιχειρήσεις, από όλη την Ελλάδα το Public Choice Award. Η ψηφοφορία θα είναι ανοιχτή έως και τις 30 Απριλίου 2023, μπορείτε να ψηφίσετε στο  https://jagreece.org/promovoting/


Σχετικά Άρθρα

Επιτυχόντες ΕΠΑΛ Αλμυρού

Επιτυχόντες ΕΠΑΛ Αλμυρού

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού συγχαίρουν…
Εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Την Παρασκευή 17/5/2024, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων της φετινής σχολικής…
Εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοτών στον Αλμυρό

Εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοτών στον Αλμυρό

Εκδήλωση στον Αλμυρό διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» το απόγευμα της Τετάρτης 15…