• 9 Μαρτίου, 2023

Ανθρώπινα σώματα και τοπία: Η πρώτη έκθεση της Μαρίας-Στέλλας Λεμονή-Θεοδώρου στον Αλμυρό

Ανθρώπινα σώματα και τοπία: Η πρώτη έκθεση της Μαρίας-Στέλλας Λεμονή-Θεοδώρου στον Αλμυρό

Μία νεαρή Αλμυριώτισα εικαστικός, η Μαρία-Στέλλα Λεμονή-Θεοδώρου, ολοκλήρωσε τις σπουδές της, επέστρεψε στον τόπο της, τον Αλμυρό κι αποφάσισε να εκθέσει τις δημιουργίες της που αφορούν σχέδιο-ζωγραφική.

Από τις 14 έως τις 31 Μαρτίου, στον χώρο του Δημαρχείου Αλμυρού θα φιλοξενηθεί η έκθεση ζωγραφικής που επιμελήθηκε και θα περιλαμβάνει 29 έργα της. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την Μαρία-Στέλλα η οποία μας κατατόπισε σχετικά με το τι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν οι επισκέπτες.

Αρχικά μάς είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφοντας στον Αλμυρό, θα πραγματοποιήσω την πρώτη μου έκθεση στην πόλη όπου μεγάλωσα και ζω. Η έκθεση θα αποτελείται από 29 έργα τα οποία δημιούργησα την περίοδο του τελευταίου καλοκαιριού. Είναι σχέδια με ζωγραφική, μικτή τέχνη, μελάνι με ακρυλικό χρώμα ως επί το πλείστον. Ο τίτλος της θα είναι Places and Faces καθώς όλα τα έργα απεικονίζουν ανθρώπινα σώματα και τοπία».

Σχετικά με την πηγή έμπνευσής της και την ανάγκη να εκφραστεί καλλιτεχνικά, επισήμανε: «Παρακολουθώ τη ζωή και τα έργα διαφόρων καλλιτεχνών, είχα επιρροές αλλά θεωρώ ότι έχω καταλήξει σε ένα δικό μου στυλ. Αγαπημένοι μου ζωγράφοι είναι ο Βαν Γκογκ, ο Πάμπλο Πικάσο και ο Σαλβαδόρ Νταλί. Εμπνέομαι από έργα άλλων καλλιτεχνών, από τη φύση, από τα μέρη που επισκέπτομαι. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι περισσότερο με τον άνθρωπο και το ανθρώπινο σώμα. Οι δημιουργίες που θα εκτεθούν στο Δημαρχείο Αλμυρού περιλαμβάνουν κυρίως σώματα και τοποθεσίες. «Παίζω» με τις γραμμές και αναδεικνύω τα μέρη του σώματος. Μέσα από τα έργα, ήθελα να εκφράσω την ανθρώπινη επαφή, την αγάπη, τον έρωτα, τη συμπόνια, τη ζεστασιά, το γυμνό ως κάτι που δεν εκφράζει την ντροπή. Ένιωθα ότι όλα αυτά λείπουν από τον σημερινό άνθρωπο διότι ζούμε σε μια εποχή που έχουμε αποστασιοποιηθεί μεταξύ μας και φοβόμαστε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας».

Όσον αφορά στα σχέδια που απεικονίζουν τοπία, τα περισσότερα αφορούν μέρη της αγαπημένης της Κέρκυρας όπου η Αλμυριώτισσα εικαστικός πέρασε τα ωραία φοιτητικά της χρόνια και τη Σκόπελο που επισκέφθηκε προσφάτως. Ιδιαίτερη μνεία όμως θα κάνουμε για δύο σκίτσα με πιο τοπικό χαρακτήρα, διαστάσεων 50×70 εκατοστών τα οποία αποτυπώνουν την Πινακοθήκη και το Ωδείο Αλμυρού.

Τέλος, μάς ανέφερε σχετικά με την έκθεση: «Καθ’ όλη τη διάρκειά της θα βρίσκομαι στον χώρο του Δημαρχείου, πρωινές ώρες και ένα δίωρο το απόγευμα ώστε να υποδεχθώ τους επισκέπτες και να τους παρουσιάσω τη δουλειά μου. Γυρνώντας στον τόπο μου ήθελα κι εγώ να προσφέρω στο καλλιτεχνικό κομμάτι των εκδηλώσεων του Αλμυρού και να παρακινήσω τους ντόπιους καλλιτέχνες να μην ντρέπονται να εκθέσουν τα δημιουργήματά τους».

***Η Μαρία-Στέλλα Λεμονή-Θεοδώρου γεννήθηκε πριν 27 χρόνια. Είναι απόφοιτη της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών – Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας για τις «οπτικοακουστικές τέχνες στην ψηφιακή εποχή». Ξεκίνησε να ζωγραφίζει και να σχεδιάζει στην ηλικία των 7 ετών κι από τότε δεν σταμάτησε ποτέ… Έχει παρακολουθήσει επί σειρά ετών μαθήματα ζωγραφικής, ενώ στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις, κυρίως στην Κέρκυρα. Συνδυάζει χρώμα και σχέδιο, πειραματίζεται με διάφορες τεχνικές και ποικίλα υλικά και μέσα από τα έργα της μοιράζεται τα συναισθήματα και τις ανησυχίες της.


Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Έπειτα από την επιτυχία των τελευταίων παραστάσεων, η Θεατρική Ομάδα Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει για ακόμα δύο…
Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο ΓΣΑ προετοιμάζεται για τον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στον…
Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Ο ΕΟΣ Αλμυρού διοργανώνει πανελλήνια ορειβασία με μια κυκλική διαδρομή στις τρεις ψηλότερες κορυφές της Όθρυος,…