• 16 Φεβρουαρίου, 2023

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού συμμετείχε σε δράση για ασφαλές διαδίκτυο

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού συμμετείχε σε δράση για ασφαλές διαδίκτυο

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2023 διεξήχθη όπως και κάθε χρόνο ο Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. O εορτασμός αυτός σε Παγκόσμια Κλίμακα αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν στην ασφαλή και ορθή χρήση του διαδικτύου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών.

Αυτή τη χρονιά ο εορτασμός, που κάθε χρόνο λάμβανε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μέσω τηλεδιάσκεψης με το κέντρο Saferinternet4kids.gr, διεξήχθη για το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού -που συμμετέχει ανελλιπώς στις δραστηριότητες της συγκεκριμένης δράσης- από τα σπίτια των συμμετεχόντων λόγω της κακοκαιρίας και της υποχρεωτικής αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων. Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού συμμετείχε στη δράση με ενεργητικό τρόπο υποστηρίζοντας τις εκδηλώσεις του κέντρου Saferinternet4kids.gr, επίσημου εκπρόσωπου στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE/ INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο, μέσω του συνθήματος: «Μαζί για ένα ποιοτικότερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο».

Η ευαισθητοποίηση του σχολείου σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο είναι συνεχής και απρόσκοπτη από την πρώτη ακόμη χρονιά της λειτουργίας του ελληνικού κέντρου. Μέσω ανάλογων δράσεων-σεμιναρίων οι πιστοποιημένοι καθηγητές-Πρεσβευτές  της δράσης «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου», Μαρία Μπουκόρου και Νάνου Δέσποινα γνωρίζουν το πολύπλευρο αυτό πρόγραμμα που παρέχει τα εργαλεία και τις μεθόδους για τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας στο χώρο της σχολικής τάξης. Έτσι, έχουν εμπλουτίσει τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους σε καίρια θέματα ασφαλούς πλοήγησης μεταλαμπαδεύοντάς τες στη συνέχεια στους μαθητές τους.


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου ένα θεατρικό δρώμενο…
Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Με δελτίο τύπου της η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει τους πολίτες για μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται…