• 31 Ιανουαρίου, 2023

Προχωράει σε προσλήψεις ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας ο Δήμος Αλμυρού

Προχωράει σε προσλήψεις ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας ο Δήμος Αλμυρού

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την υποβολή δύο αιτημάτων πρόσληψης μόνιμου προσωπικού κλάδου Δημοτικής Αστυνομίας κατηγοριών εκπαίδευσης ΤΕ και ΔΕ αντίστοιχα, σύμφωνα με τις αναλυτικές Οδηγίες της Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα ενέκρινε την υποβολή αιτημάτων πρόσληψης μόνιμου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας, μίας θέσης ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας και μίας θέσης ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίες υφίστανται στον ισχύοντα ΟΕΥ του Δήμου Αλμυρού. Προβλέπονται στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα του Φορέα στην οργανική μονάδα ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, είναι κενές και δεν εκκρεμεί η πλήρωσή τους με άλλη διαδικασία.

Ο Δήμαρχος – Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος εισηγούμενος το παραπάνω θέμα είπε τα ακόλουθα: προβλέπεται για τους Δήμους διαδικασία υποβολής αιτημάτων πρόσληψης για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων κλάδου δημοτικής αστυνομίας που θα πραγματοποιηθεί μέσω της εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου για την υποβολή αιτημάτων στο πλαίσιο των ετήσιων προγραμματισμών προσλήψεων.

Η χρήση της εφαρμογής από τους φορείς θα διεκπεραιωθεί σε έναν ειδικό κύκλο προγραμματισμού προσλήψεων που φέρει την ονομασία «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2023» και διαιρείται σε δύο στάδια: Υποβολής Αιτήσεων και Ελέγχου Αιτήσεων. Στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα του Δήμου Αλμυρού υπηρετεί ένας Δημοτικός Αστυνομικός κλάδου ΠΕ Δημοτικής ενώ υφίστανται δύο κενές θέσεις Δημοτικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα μία θέση ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας και μία θέση ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίες υφίστανται κενές από την αυτοδίκαιη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, την 11η.5.2015, που είχαν καταργηθεί. Για την επανασύσταση των θέσεων δεν απαιτούνταν η έκδοση διαπιστωτικής απόφασης, καθώς γίνεται αυτοδίκαια.

Ήδη η ύπαρξη ενός μοναδικού υπαλλήλου Δημοτικής Αστυνομίας δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργίας στο Αυτοτελές Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας, πολύ περισσότερο δε σήμερα μετά και την έκδοση του νέου ν. 5003/2022. Συνεπώς είναι απαραίτητη η κάλυψη των δύο θέσεων.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…