• 31 Ιανουαρίου, 2023

Αγανάκτηση δημοτών για τις αγέλες στις γειτονιές

Αγανάκτηση δημοτών για τις αγέλες στις γειτονιές

Υποβολή πρότασης για καταφύγιο αδέσποτων από τον Δήμο

Καθημερινά δεχόμαστε παράπονα δημοτών του Αλμυρού για τις αγέλες σκύλων σε πολλές συνοικίες της πόλης. Οι τελευταίες που δεχθήκαμε το περασμένο δεκαπενθήμερο είναι για το κέντρο του Αλμυρού, τις ενορίες Ευαγγελιστρίας και Αγίου Νικολάου και την περιοχή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού.

Ακολουθούν τα κείμενα όπως μας τα προώθησαν οι αναγνώστες μας: θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό. Σήμερα το πρωί καθώς πήγαινα σπίτι μου από τα πρωινά ψώνια μου όρμηξαν καθώς προχωρούσα αυτά τα αδέσποτα (της φωτογραφίας…). Πρόλαβα και πήδηξα στην πυλωτή της πολυκατοικίας και έτσι φύγανε. Ερχόντουσαν  με μανία τρέχοντας…. Δεν γίνεται άλλο αυτό, δεν μπορούμε να περπατήσουμε… Πρέπει κάτι να γίνει!!! Φοβόμαστε να βγούμε μια βόλτα. Στην καινούρια πολυκατοικία του Μαμούρα, στον δρόμο που κατεβαίνεις από τον πεζόδρομο είναι γεμάτο αγέλες και δεν μπορούμε να περάσουμε, αλλά και στον δρόμο από την πολυκατοικία που πας για τον Κυριάκου με τα μηχανήματα…»

«Αγέλη σκυλιών στις εργατικές πίσω από το κέντρο υγείας… κάτι πρέπει να γίνει… (βλ. φωτογραφίες).»

Ο Δήμος Αλμυρού προχωράει σε πρόσληψη προσωπικού (σελ. 2) στη θέση των δημοτικών αστυνόμων, με τους οποίους ίσως αρχίσουν και οι έλεγχοι για τα ζώα συντροφιά που δεν έχουν τσιπ… Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ψηφίστηκε η υποβολή πρότασης συμμετοχής του Δήμου Αλμυρού, στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του ΥΠ.ΕΣ., το οποίο αφορά την «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Ακολουθεί λινκ για σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Αλμυρού:


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…