• 25 Ιανουαρίου, 2023

Επιστολή αναγνώστη για αδέσποτα του Αλμυρού που η τύχη τους αγνοείται

Επιστολή αναγνώστη για αδέσποτα του Αλμυρού που η τύχη τους αγνοείται

Αίτημα επίσημης ενημέρωσης των υπευθύνων προς τη Φιλοζωική

Ο αναγνώστης μας και μέλος του φιλοζωικού συλλόγου Αλμυρού κ. Κορωναίος Δημήτρης ζήτησε τη δημοσίευση του παρακάτω κειμένου:

Ως μέλος του φιλοζωικού συλλόγου Αλμυρού, θα ήθελα να ανοίξω μια δημόσια συζήτηση για το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στον Αλμυρό. Πέρα από την εφαρμογή της νομοθεσίας που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κατά γράμμα και για την εξυπηρέτηση των πολιτών στην καθημερινότητά τους, αλλά και για την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, παρατηρούμε περίεργες καταστάσεις που απαιτούν την έρευνα και εξακρίβωση της διαδρομής ζώων που χάνονται από τις γειτονιές μας.

Σε περιπτώσεις που πολύ καλά γνωρίζουμε, ζώα από τον Αλμυρό, ξαφνικά βρέθηκαν σε περιοχές εκτός των ορίων του Δήμου Αλμυρού. Το γνωρίζουμε γιατί αυτά τα ζώα ήταν ανάμεσα σε αυτά που τα μέλη της Φιλοζωικής φροντίζουμε, τα αναζητήσαμε και ένα από αυτά το υιοθετήσαμε για να μπορέσουμε να τα επαναπατρίσουμε. Αναμένουμε από τους αρμόδιους στην επιτροπή του Δήμου να ερευνήσουν και να απαντήσουν επίσημα για το συνέβη, αλλά και να διασφαλίσουν με τη σήμανση των ζώων του Αλμυρού ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί. Επιπλέον δεν βρήκαμε όλα τα ζώα που έλειψαν από τις γειτονιές τους και το φυσικό τους περιβάλλον, οπότε και θα πρέπει οι υπεύθυνοι να διερευνήσουν την τύχη τους και τα κίνητρα όσων εν τω μεταξύ εμπλέκονται και ενημερώσουν επίσημα τη φιλοζωική.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Κορωναίος δηλώνει ότι δεν μένει μόνο στην επιστολή αυτή, αλλά προσφέρεται παράλληλα να συνεχίσει να συμμετάσχει στην φροντίδα των ζώων.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…