• 24 Ιανουαρίου, 2023

Παρουσίαση του πλούσιου έργου -υλοποιημένου και προγραμματιζόμενου- από τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου

Παρουσίαση του πλούσιου έργου -υλοποιημένου και προγραμματιζόμενου- από τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου

Τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα, φιλοξενήσαμε στην πρώτη εκπομπή μας “Laos online” για το 2023, που προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση από τη σελίδα μας στο facebook «Λαός της Μαγνησίας».

Η εκπομπή πλέον μεταδίδεται με την έγκριση και τον έλεγχο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), σε μια προσπάθεια να είμαστε σύγχρονοι και διαπιστευμένοι στις παροχές και εκπομπές μας.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο ή να διαβάσετε παρακάτω μέρος του διαλόγου μας, τη συνέντευξη που σκοπό έχει να αναδείξει όσα έργα πραγματοποιήθηκαν ή και δρομολογήθηκαν την τελευταία τετραετία, αλλά και τα άμεσα σχέδια του Δημήτρη Νασίκα:

Διανύσαμε μια δύσκολη-ιδιαίτερη θητεία και φαίνεται πως και το 2023 θα είναι δύσκολο…

Κυρία Τσιντσίνη, όσοι έχουν ασχοληθεί με την τοπική Αυτοδιοίκηση, ξέρουν ότι οι δυσκολίες είναι αναπόφευκτές, αλλά η χαρά που εισπράττεις όταν βλέπεις το έργο σου να πραγματώνεται, νιώθεις ικανοποίηση και ίσως είναι το εφαλτήριο να ξεκινήσεις την επόμενη δράση και τον επόμενο στόχο.

Ολοκληρώνεται η 2η θητεία… θα την κρίνατε πιο δύσκολη από την πρώτη;

Δεν θα το έλεγα. Στην αυτοδιοίκηση αποκτάς εμπειρίες, γνωριμίες και διαύλους επικοινωνίας με τα κέντρα αποφάσεων. Στην πρώτη διετία της πρώτης θητείας είχα άγχος… Οραματιστήκαμε, προγραμματιστήκαμε και διεκδικήσαμε… Τώρα πια φαίνεται από τα έργα που υλοποιούμε, παραδίδουμε, αλλά και την έναρξη νέων που αποτελούσαν όραμα για τον Δήμο μας.

Η ανάδειξη του Ρήγα Βελεστινλή και του έργου του φαίνεται πως είναι κομβικός στόχος σας. Που βρίσκεται το έργο για το ιστορικό κέντρο τεκμηρίωσης του Ρήγα Βελεστινλή;

Είμαστε υπερήφανοι, καθώς αίρεται μια ιστορική εκκρεμότητα όχι μόνο της Μαγνησίας, αλλά του Έθνους απέναντι στον κορυφαίο του διαφωτισμού Ρήγα Βελεστινλή. Τα τεχνικά γραφεία όλης της χώρας γνωρίζουνε ότι από τις 22/12/2022 «τρέχει» ένας πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, για τον οποίο έχουμε θεσπίσει τρία βραβεία των 15.000 ευρώ, των 12.000 και των 9.000 ευρώ, με καταληκτική ημερομηνία 22/2/2022. Δεκάδες μας έχουν ενημερώσει ότι στήνουν πρόταση για το νέο εμβληματικό κτίριο. Είναι ένας χώρος 1.500 μ2, με συνεδριακό κέντρο, με θεματικές αίθουσες για τα βήματα της διαδρομής του Ρήγα από το Βελεστίνο μέχρι το Βελιγράδι… Από το Υπουργείο Τουρισμού, διασφαλίσαμε 535.000 ευρώ για τη μελέτη που είναι σε εξέλιξη. Μέχρι το Μάιο θα έχει τελειώσει η χωροθέτηση 5στρ. που έχουμε υπολογίσει και θα είναι έτοιμη η μελέτη και θα αρχίσει ο αγώνας της χρηματοδότησης. Το μουσείο πόλης γίνεται με χρηματοδότηση αποκλειστικά του Δήμου μας. Εκεί θα έχει αναφορά από τις αρχές Φερές μέχρι σήμερα, εκτός του Ρήγα Βελεστινλή.

Γειτονεύουν οι πόλεις Δήμων Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου, υπάρχουν κοινοί στόχοι;

Οι διαδημοτικές και περιφερειακές συνεργασίες είναι επιβεβλημένες. Έχουμε άριστες συνεργασίες και με τον Δήμο Ζαγοράς και με τον Νοτίου Πηλίου και του Αλμυρού. Εξάλλου με τον Δήμαρχο Ζαγοράς και Αλμυρού αποτελούμε την τριμελή επιτροπή των Δημάρχων της Μαγνησίας και έχουμε κοινούς στόχους σε πολλές θέσεις.

Τι νέα έχουμε για το εμπορευματικό κέντρο;

Είναι σε εξέλιξη οι ενέργειες που χρειάζονται. Η ανάπτυξη μιας περιοχής, δεν ορίζεται μόνο από τα διοικητικά όρια των Δήμων. Κινούμαστε παράλληλα. Αν τελικά μέσω της ΕΤΒΑ και της πρότασης του κ. Τριαντόπουλου οδηγηθούμε σε αίσιο τέλος σ’ αυτή την προσπάθεια της ανάπτυξης του εμπορευματικού κέντρου, θα δώσουμε ένα νέο σχήμα στην ανάπτυξη όχι μόνο στη Μαγνησία, αλλά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία… Δεν θα πρέπει για τέτοια θέματα να σκεφτόμαστε μικροπολιτικά και μόνο με μια εμβέλεια πέντε μέτρα γύρω από τον εαυτό μας. Πρέπει να ενισχύουμε τέτοιες προσπάθειες και όχι να τις απορρίπτουμε… «τελίτσες»…

Εκτός των έργων, έχετε δώσει μεγάλη βαρύτητα στις κοινωνικές υπηρεσίες, στη νεολαία, στον πολιτισμό.

Από το 2006 που ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση έχω διαπιστώσει ότι δεν κατορθώνει κάποιος κάτι μόνος του, αλλά μέσα από την ομάδα και υγιείς συνεργασίες με χαρισματικούς ανθρώπους. Νιώθω ευλογημένος και τυχερός, καθώς έχω δίπλα μου ανθρώπους, όπως στις κοινωνικές δομές που τις στήσαμε σε αυτή τη θητεία και πραγματικά έχουν ανεξάρτητο έργο και δεκάδες οικογένειες που στηρίζουν. Η κα Χασιώτη που είναι επικεφαλής και με την ομάδα της, έχουμε δημιουργήσει ένα βήμα συνεργασίας και κοινωνικών υπηρεσιών… Ευχαριστώ όλες τις επιχειρήσεις της Μαγνησίας και τους ιδιώτες που στηρίζουν το κοινωνικό παντοπωλείο με τις προσφορές τους. Διαμορφώνουμε ένα παλιό κτίριο του Στεφανοβικείου σε μουσική σχολή για την οποία έχουμε σχέδιο για τη νέα χρονιά, να τη λειτουργήσουμε με συμβάσεις με τους μουσικούς. Και στο πνευματικό κέντρο Βελεστίνου γίνεται σπουδαία δουλειά, με τη θεατρική ομάδα Αειράνη που μας έχουν χαρίσει εκπληκτικές στιγμές.. Και σ’ αυτό το κτίριο κάνουμε μια γενναία αναβάθμιση με κονδύλι 1εκ. ευρώ που έχουμε εξασφαλίσει. Προχωρούν τα leader όπως αυτό της έξυπνης πυρανίχνευσης και το iΡήγαςΦεραίος.

Ο Ρήγας Φεραίος δεν είχε πρόβλημα με τον Ιανό, αλλά περισσότερο με την Αθηνά. Προχωρούν οι αποκαταστάσεις;

Είχαμε παραλίμνιες καταστροφές. Σήμερα υλοποιείται έργο και θωρακίζουμε την κοινότητα Κερασιάς και σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Αν δεν είχαμε τα έργα στον ποταμό Κερασιώτη με τα λεγόμενα ζαρζανέτια από την Περιφέρεια θα μιλούσαμε για πολύ μεγαλύτερη καταστροφή. Έχουμε πολύ καλή σχέση με την Αντιπεριφερειάρχη κα Κολυνδρίνη, αλλά και με τους θεματικούς κ. Τέα και κ. Κίτσιο. Έχουμε …πάτημα στον Ρήγα Φεραίο και με τους δυο Υφυπουργούς κα Μακρή και κ. Τριαντόπουλο.

Θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο αθλητικό κέντρο Στεφανοβικείου. Πρόκειται για χώρο 25 στρεμμάτων που πέρα από τον κλειστό χώρο θα έχει περιπατητικές διαδρομές, καλοκαιρινό αμφιθέατρο εκδηλώσεων, γήπεδα τένις και 5χ5, αλλά και αλσύλλιο πελαργών, για το οποίο βραβευτήκαμε… Θα γίνει επίκεντρο αθλητισμού και επισκέψεων για τη Θεσσαλία. Το συνδέουμε με έναν τουριστικό οδηγό με τα υπόλοιπα μουσεία, όπως αυτό για την παραλίμνια ζωής και την περιοχή και την Κάρλα.

Σας βλέπω χαλαρό για την εκλογική χρονιά που διανύουμε.

Θα ζητήσω ενισχυμένη την λαϊκή εντολή και θα σεβαστώ κάθε αποτέλεσμα. Εκτιμούμε ότι η ομάδα την οποία γνωρίζουμε, αλλά και ανανεώνουμε, έχουμε κερδίσει το στοίχημα των προεκλογικών μας υποσχέσεων. Δεχόμαστε θετική ανταπόκριση…

Επιχειρούμε μέσα από ένα ΣΔΙΤ για ένα παραλίμνιο ξενώνα… Δρομολογούμε ένα νέο «φεστιβάλ-γιορτή νερού Κάρλας». Πιστεύουμε ότι θα γίνει ένας μεγάλος πανελλήνιος θεσμός.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση με τη Θεσσαλονίκη και λόγω Νικησίπολης της Φεραίας πριγκίπισσας, και σε έργα όπως, τα τρία γήπεδα μπάσκετ, τις Ράμπες σε ΑΜΕΑ σχολεία και το wi-fi σε κοινόχρηστους χώρους, τις δέκα πιστοποιημένες παιδικές χαρές, τις ενισχύσεις σε δημοτικά κτίρια για ενεργειακή αναβάθμιση, τις πλούσιες καλοκαιρινές εκδηλώσεις, αλλά και στις εκδηλώσεις Αδελφοποίησης Βελεστίνου – Σμεντέροβο – Μιχαήλοβατς, στο Συνεδρίο «Αμφικτυονίες Καραγκούνηδων», στις εκδηλώσεις Ανάδειξης της λίμνης Κάρλας, τους διαγωνισμούς κτλ.

Αναφορές έγιναν στην ανάπλαση του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου με ταρτάν και χλοοτάπητα, στα έργα της ΔΕΥΑΡΦ άρδευσης και ύδρευσης-αποκατάστασης 450.000 ευρώ), στο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Τηλεμετρίας και Αυτοματισμών Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου», στον εκσυγχρονισμό Υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση, ύψους 4.070.348,00 εκ. ευρώ στην δημοτική κοινότητα Κεραμιδίου, στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και αγωγών μεταφοράς λυμάτων, ύψους 2,9 εκ. ευρώ, στις δημοτικές κοινότητες Αγ. Γεωργίου και Αερινού. Στον πεζόδρομο Βελεστίνου και την ανάδειξη του τείχους των Αρχαίων Φερών, στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο του Δημαρχείου.

Έτσι κάπως με την παρουσίαση του έργου του και ευχές για ένα δημιουργικό έτος έκλεισε η εκπομπή μας. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα για τον χρόνο του!


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…