• 20 Ιανουαρίου, 2023

Ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο του Αλμυριώτη επιχειρηματία Αρ. Κολοβού

Ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο του Αλμυριώτη επιχειρηματία Αρ. Κολοβού

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 64χρονου επιχειρηματία Αριστείδη Κολοβού στον Αλμυρό που είχε συγκλονίσει την πόλη και το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες του 2016.

Πρωτόδικα το 2018 είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια κάθειρξη, ενώ έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης είχε ασκηθεί από τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Στο δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, η ποινή αυξήθηκε σε ισόβια κάθειρξη καθώς απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής διαγωγής μετά την τέλεση της εγκληματικής του πράξης που είχαν αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο.

Ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακώς του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς, προτείνοντας την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Επίσης το ΜΟΔ του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών για παράνομη οπλοχρησία, όταν πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους.