• 9 Ιανουαρίου, 2023

Αποδοχή του ΕΣΡ της “τηλεοπτικής εκπομπής με το όνομα «Laos Online» και των απευθείας μεταδόσεων των γεγονότων”

Αποδοχή του ΕΣΡ της “τηλεοπτικής εκπομπής με το όνομα «Laos Online» και των απευθείας μεταδόσεων των γεγονότων”

Καλά νέα!

Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια πειραματιζόμαστε και εξελίσσουμε υπηρεσίες στο ίντερνετ. Μια από αυτές είναι οι εκπομπές, μαγνητοσκοπημένες ή και σε ζωντανή μετάδοση, η κάλυψη γεγονότων επίσης μαγνητοσκοπημένες ή σε ζωντανή μετάδοση.

Όπως εξελίσσεται η δημοσιογραφία και ο εμπορικός κόσμος στο ίντερνετ, έτσι και η νομοθεσία προσαρμόζεται ζητώντας τους επαγγελματίες του ηλεκτρονικού τύπου να ακολουθήσουν κανόνες και προδιαγραφές.

Δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη όταν πληροφορηθήκαμε την επέκταση του νόμου για τις εκπομπές μέσω διαδικτύου και διερευνήσαμε την δυνατότητα να λάβουμε έγκριση μετάδοσης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Αφού διαπιστώσαμε ότι πληρούμε τις προδιαγραφές αιτηθήκαμε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στις 8 Νοεμβρίου του 2022 τα απαραίτητα παραστατικά, διαπιστευτήρια και αποδεικτικά για την εκπομπή μας Laos Online και τις live εκπομπές μας, ως γραμμικές υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων μέσω ιστοσελίδας e-almyros.gr, social media και του καναλιού μας στο youtube.

Λίγο πριν την εκπνοή του έτους στις 27/12/2002, λάβαμε την απόφαση 228/2022 του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με την οποία μας ανακοινώνεται η αποδοχή της αίτησής μας για την μετάδοση όπως αναφέρεται «τηλεοπτικής εκπομπής με το όνομα «Laos Online» και των απευθείας μεταδόσεων των γεγονότων.

Έτσι λοιπόν, προσαρμόζουμε την εκπομπή μας στα απαιτούμενα από το νόμο σήματα και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, συνεχίζουμε, με την έγκριση αυτή τη φορά του ΕΣΡ. Απ’ όσο πληροφορηθήκαμε, είμαστε από τις πρώτες διαδικτυακές εκπομπές που αδειοδοτούνται. Δεν είχαν στοιχεία, εάν κάποια από τις υπόλοιπες άδειες αφορά εκπομπή υπερ-τοπικού μέσου ενημέρωσης. Πιθανώς, μας είπαν, είμαστε οι πρώτοι… Σίγουρα όμως, είμαστε από τους πρώτους.

Έτσι φέρνουμε στον Αλμυρό, πρωτοπόρες υπηρεσίες, διαπιστευμένες και μια εκπομπή που πλέον αποκτά το ενδιαφέρον και τον έλεγχο φορέων.

Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όσους στηρίζουν με τη διαφήμισή τους το e-almyros.gr και το έκαναν αυτό εφικτό. Ευχαριστούμε όλοι οι συνεργάτες, όσους διαβάζουν τις ειδήσεις μας, βλέπουν τις εκπομπές μας και τους ζητούμε να μας προτείνουν θέματα και συνεντεύξεις. Ξεχωριστή θέση πάντα έχουν οι συνδρομητές της έντυπης εφημερίδας μας. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα και η νομοθεσία, αλλά και ο έντυπος τύπος που γίνεται περισσότερο συνδρομητικός, η συνδρομή στο έντυπο είναι αυτή που δίνει δύναμη, νομιμότητα και αξιοπιστία, να συνεχίζουμε και στα υπόλοιπα. Η συνδρομή είναι ο τρόπος να μας δείξουν οι φίλοι και η κοινωνία ότι μας αναγνωρίζει και θέλει να είμαστε εδώ και να ζυμωνόμαστε μαζί της.

Εμείς το δώρο το θέλαμε και το πήραμε. Τον έλεγχο (αρχικό και συνεχή) και την έγκριση, όπως αναφέρεται στην απόφαση «για την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, των προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και νεότητας… τήρησης των κανόνων της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Με αυτές τις δεσμεύσεις και με τη δύναμη που μας δίνετε εσείς, οι αναγνώστες, οι θεατές, οι συνδρομητές, οι διαφημιζόμενοι, αλλά και όσοι συζητάτε για όσα γράφουμε και λέμε… συνεχίζουμε…

Προεκλογικό έτος

Σχεδόν ολόκληρη η χρονιά που ξεκίνησε, είναι προεκλογική. Για τις βουλευτικές εκλογές, ακόμη και αν γίνουν τον Ιούνιο, η περίοδος θεωρείται ήδη προεκλογική και μόλις λήξει αυτή ήδη θα είμαστε στην αντίστοιχη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Χρειάζεται προσοχή και καλή ενημέρωση, για να έχουμε όπως γράφει και ο φετινός μας Καζαμίας, αυτόν που αξίζουμε… δηλαδή αυτόν που ψηφίσαμε…. Ή αν θέλετε, αυτόν που ψηφίσαμε, που θα είναι αυτός που αξίζουμε…

Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε αυτό; Ότι δηλαδή αυτός που ψηφίζουμε είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας και ο ενορχηστρωτής της κοινωνίας μας, του άμεσου μέλλοντος;

Ευχές

Έχουν κατακλειστεί το διαδίκτυο και τα έντυπα από ευχές… Ας δώσουμε μια ακόμη… Ευχόμαστε πολλές καλές ειδήσεις μέσα στο 2023… Για ‘σας, για την οικογένειά σας και όσους αγαπάτε, για την Ελλάδα και τον κόσμο μας. Με υγεία, ειρήνη και αγάπη για τον άνθρωπο και την πλάση, να πορευτούμε και να ζήσουμε τη στιγμή.


Σχετικά Άρθρα

Θαλάμωσαν! – Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Θαλάμωσαν! – Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

έκδοση 31/8/2024 Ψαρ’άδικα Ένα …επιφώνημα έρχεται στο μυαλό μου κυρία μου όταν σκέφτομαι τα δεινά που…
Η Ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Η Ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Ευχή… και μόνο ευχή Ήταν πολύ βαρύ για εμάς να εκκινήσουμε και πάλι στήλη σχολίων στην…
Αυτά είναι τα λίνκ Ευρωπαϊκής Ένωσης, Υπουργείου και Περιφέρειας για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

Αυτά είναι τα λίνκ Ευρωπαϊκής Ένωσης, Υπουργείου και Περιφέρειας για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

Συνολικά περίπου 360 εκατομμύρια Ευρωπαίων καλούνται στις κάλπες να ψηφίσουν τα 720 μέλη του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου.…