• 8 Ιανουαρίου, 2023

Social κύριε τον Λαό σου – ή αλλιώς… Καζαμίας 2023

Social κύριε τον Λαό σου – ή αλλιώς… Καζαμίας 2023

Ο Αλμυριώτικος Καζαμίας για το 2023, καλοπροαίρετα, με ισχυρές δόσεις τρέλας και ίσως, με χιούμορ, για όσα θα γίνουν ή μάλλον δεν θα γίνουν ποτέ…

Ιανουάριος

Προκηρύσσονται οι βουλευτικές εκλογές για την πρώτη Κυριακή του Απριλίου. Οι πολιτικοί αρχηγοί προγραμματίζουν debate, με προκαθορισμένες ερωτήσεις και προκαθορισμένους δημοσιογράφους για την 1η του μήνα των εκλογών, δηλαδή την Πρωταπριλιά. Οι πολίτες ζητούν να θέσουν εκείνοι τις ερωτήσεις. Το αίτημα δεν γίνεται δεκτό. Έτσι οι ψηφορόροι οργανώνονται μέσω διαδικτύου σε έκφραση διαμαρτυρίας και κλείνουν τηλεοράσεις και το  ίντερνετ τη μέρα του debate. Η Πρωταπριλιά πλέον εορτάζεται ως άλλη Πρωτομαγιά, ως ημέρα αντίστασης στον τρόπο λειτουργίας των mass media.

Φεβρουάριος

Γνωστός βουλευτής που κινείται υπέρ ναυστάθμου, τρουπώνει σε πολεμικό πλοίο στη Σαλαμίνα και κρύβεται ως άλλη Αλίκη, στα ψυγεία της κουζίνας. Αφού το πλοίο ανοιχτεί μεσοπέλαγα, βγαίνει από την κρυψώνα του και ζητά από τον καπετάνιο, να τον αποβιβάσει στην πόλη του, τον Αλμυρό. Ο καπετάνιος μετά από την απαραίτητη άδεια, εκπληρώνει την ευχή του βουλευτή και μέσα σε λίγες ώρες ετοιμάζεται να προσαράξει στο ορισμένο λιμάνι για ναύσταθμο Αλμυρού. Το γραφείο του βουλευτή εν τω μεταξύ έχει προγραμματίσει παράκτια υποδοχή… Κατά την «απόβαση» τα πλήθη τραγουδούν «Τράβα μπρος και μη σε νοιάζει… Τράβα μπρος και χαμογέλα». Κάπως έτσι έγινε η πρώτη προεκλογική εκδήλωση στον Αλμυρό…

Μάρτιος

Έτερος πολιτευόμενος, καινοτομεί στην παγκόσμια σφαίρα και δημιουργεί εξομοιωτή φυσικών καταστροφών. Ένας θόλος στήνεται στην κεντρική πλατεία Αλμυρού. Οι πολίτες, χωρίς είσοδο, μπορούν να εισέρχονται και να παρακολουθούν μέσα από γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας τον Ξηριά να πλημμυρίζει και να «πνίγει» τον Αλμυρό, τις γέφυρες να σπάνε… Οι επισκέπτες του θόλου ακούγονται στις καφετέριες της πλατείας που χτυπούν πάνω στα τοιχώματα προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον ορμητικό χείμαρρο, αφού τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας το κάνουν να φαίνεται αληθινό. Τελικά η αγωνία τους τελειώνει, ο ουρανός ανοίγει, βγαίνει ο ήλιος κελαηδούν τα πουλάκια και φτάνει το… κλιμάκιο. Με τους αρμόδιους υφυπουργούς στην ομάδα κρούσης, ανά χείρας τα lap top και τα ipad, το app έτοιμο και ανοικτό. Οι προκαταβολές κατατίθενται αυτόματα στους λογαριασμούς των πληττόμενων, αφού με τη βοήθεια drone και ενός app κτηματολογίου, καταγράφονται οι ζημιές και αυτοστιγμής ενημερώνονται οι δικαιούχοι. Εκεί κάπου τελειώνει το πρόγραμμα στο θόλο. Στο διάδρομο εξόδου, μπορεί κανείς να δει συνθήματα προεκλογικά όπως  «ο θόλος ξέρει, ποιος ξέρει και μπορεί», «μαζί για ένα μέλλον με κλιματική αλλαγή χωρίς θολά τοπία», «κι αν χιονίζει και αν βρέχει
το ΝουΔο-λούλουδο αντέχει».

Απρίλιος

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σχηματίζουν κυβέρνηση. Φαντάσματα πολιτικών του …παρελθόντος, στοιχειώνουν τη Βουλή. Μεταφυσικά φαινόμενα διακόπτουν την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Στους τοίχους εμφανίζονται παλιά συνθήματα όπως «ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ», «ΚΚΕ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΛΟΚ», «ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΟΚ» «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΠΑΚΙ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ», «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΑΘΕ ΣΟΚ»… Ο Αρχιεπίσκοπος παραγγέλνει τις απαραίτητες λειτουργίες, με σκοπό να …ξορκίσουν το παρελθόν και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μάιος

Το τραπεζικό σύστημα καταρρέει. Οι τράπεζες σταματούν να δέχονται και να δίνουν μετρητά. Οι έχοντες δεσμευμένους λογαριασμούς, επιστρέφουν στην επαρχία και καλλιεργούν τα παρατημένα κτήματα του παππού, αρμέγουν τα ζωντανά που έχει η γιαγιά και αυξάνουν τους πληθυσμούς. Από αντίδραση οι Έλληνες, δεν δέχονται το ηλεκτρονικό χρήμα. Αρχίζουν να ανταλλάσσουν εργασία με εργασία, εργασία με είδος και είδος με είδος. Ο Αλμυρός γίνεται κέντρο εμπορίου, αφού η επάρκεια του πρωτογενή τομέα τον καθιστά ισχυρό. Η Δημοτική Αρχή, δημιουργεί νόμισμα, με σκοπό η πόλη του Αλμυρού, να γίνει η νέα Ελβετία της Ευρώπης. Όπως άλλοτε… το εμπόριο δημιούργησε νόμισμα, το νόμισμα νέες τράπεζες και το παράδειγμα του Αλμυρού, συμπαρασύρει τον κόσμο ολάκερο. Η εκδότρια της εφημερίδας του Αλμυρού λίγο από υπερκόπωση, λίγο από αγανάκτηση, φεύγει για Ινδίες με τον καλό της…

Ιούνιος

Ξεκαθαρίζει το τοπίο ανάμεσα στους πιθανούς 22 υποψήφιους Δημάρχους που ακούσαμε τα τελευταία δυο χρόνια στον Αλμυρό. Τελικά σχηματίζονται 5 παρατάξεις… η μια της Λαϊκής Συσπείρωσης, δυο οικείες της Ν.Δ., μια αδέσμευτη που …γέρνει και μια της αριστεράς και της προόδου (αριστερο-δεξιάς). Οι εκατοντάδες υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, δημιουργούν βεντέτες ανάμεσα στις οικογένειες, εκτός από αυτούς που είχαν προβλέψει να έχουν έναν υποψήφιο σε κάθε πιθανό νικητή των δημοτικών εκλογών.

Ιούλιος

Στο Αχίλλειο προγραμματίζονται ναυτικοί αγώνες, ξεπηδούν σύλλογοι που προωθούν αθλήματα θαλάσσης και ιδιώτες που επενδύουν σε υποδομές για την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου του Αλμυρού. Οι παραλίες της Μιτζέλας, του Πτελεού και του Αχιλλείου, γενικώς του Αλμυρού από την Αμαλιάπολη και κάτω, καθώς και τα αντίστοιχα λιμάνια, παίρνουν την αναγνώριση και την ανάπτυξη που τους αξίζει.

Αύγουστος

Γίνεται εκδήλωση στα Ζερέλια –επιτέλους-. Η πρώτη μεγάλη γιορτή είναι αφιερωμένη στον διαγαλαξιακό dj, ο οποίος έχει αναλάβει και το πρόγραμμα. Οι ουρανοί ανοίγουν, οι επισκέπτες μαγεύονται… ενώ το τοπίο κατακλύζεται από έντονη μυρωδιά πούρου και ουίσκυ… Οι φίλοι χαμογελούν, αγκαλιάζονται, πίνουν ακόμη ένα ποτηράκι (χαμηλό) και χορεύουν ένα βαρύ Ζεϊμπέκικο εις μνήμην αυτών που μας έλειψαν πολύ!

Σεπτέμβριος

Ενοχλημένος αλμυριώτης influencer που δεν κατάφερε να σχηματίσει ψηφοδέλτιο, έχει κατακλείσει τα post των υποψηφίων με αρνητικά σχόλια. Το είχε πει εξάλλου «θα σας κανονίσω στα social». Ο Δήμαρχος Αλμυρού αποφασίζει να κάνει βιντεο-δήλωση μέσω social για το …φαινόμενο. Η δήλωση διαρκεί πέντε δευτερόλεπτα. Το βίντεο δείχνει τον Δήμαρχο με ένα μειδίαμα να δηλώνει «ψηφίστε με… διαφορετικά το μόνο που έχω να ευχηθώ είναι «social κύριε τον Λαόν σου του Αλμυρού».

Οκτώβριος

Γίνονται οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές… Δήμαρχος εκλέγεται αυτός που ψηφίσαμε και μας αξίζει. Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες, ψηφίζονται αυτοί που ψηφίσαμε και μας αξίζουν. (ε, δηλαδή τι περιμένατε;).

Νοέμβριος

Ο Νοέμβριος μπαίνει με έντονες χιονοπτώσεις διαρκείας που μας χρωστούσε ο χειμώνας του ‘22-’23. Η Βρύναινα και ο Άγιος Ιωάννης γίνονται χειμερινά θέρετρα, αφού είναι τα πιο κοντινά οργανωμένα χωριά στις ολόλευκες πίστες της Όθρυος. Τύφλα να ‘χουν το Μπάνσκο και οι Άλπεις. Στη Σούρπη ανοίγουν καταστήματα πώλησης εξοπλισμού σκι και σνόουμπορντ.

Δεκέμβριος

Ορκίζεται η Δημοτική Αρχή. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όλοι νεαροί σε ηλικία ετοιμάζονται το 2024 να δημιουργήσουν τον Αλμυρό που η νέα γενιά ονειρεύεται. Οι εκλεγμένοι της Αντιπολίτευσης συναινούν εξ αρχής. Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό.

Κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα είναι τυχαία. Είναι;

Β.Τ.


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου ένα θεατρικό δρώμενο…
Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Με δελτίο τύπου της η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει τους πολίτες για μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται…