• 7 Ιανουαρίου, 2023

Αίας-Ρήγας 0-0 σε επεισοδιακό ματς που παίχθηκε με έναν επόπτη στο β’ ημίχρονο! Ρεπορτάζ και φωτογραφίες

Αίας-Ρήγας 0-0 σε επεισοδιακό ματς που παίχθηκε με έναν επόπτη στο β’ ημίχρονο! Ρεπορτάζ και φωτογραφίες

Δυνατή μονομαχία στο γήπεδο της Σούρπης για την 9η αγωνιστική της Α’ Τοπικής, πρώτης μέσα στο 2023. Aίας και Ρήγας έμειναν στο 0-0, σε αγώνα που παίχθηκε με έναν διαιτητή και έναν επόπτη στο δεύτερο ημίχρονο που κράτησε 61 λεπτά!

Λίγο πριν βγει το ημίχρονο, ο Μπιρμπίλης θέλησε να κάνει σέντρα και άθελά του χτύπησε τον διαιτητή Τσίντζα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Τελείωσε το ημίχρονο αλλά ένιωσε ζαλάδα κι έντονη δυσφορία κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, με αποτέλεσμα να μην συνεχίσει. Έτσι το β’ μέρος άρχισε με διαιτητή τον Κίτο που ήταν β’ βοηθός και έναν μόνο επόπτη στην πλευρά που επιτίθονταν ο Αίας. Ύστερα από διαβουλεύσεις αποφασίστηκε να γίνει έτσι η συνέχεια διεξαγωγής του αγώνα αφού αυτό προβλέπεται στον ΚΑΠ. Ο παρατηρητής αγώνα κος Βελάνης μετέφερε στο κέντρο υγείας Αλμυρού τον κο Τσίντζα, όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις και ευτυχώς δεν διαγνώστηκε πως είχε κάτι σοβαρό.

Στο 34′ σουτ του Γάρου από το ύψος της μεγάλης περιοχής κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Γκόγκου, στο επόμενο λεπτό σουτ του Μπιρμπίλη προς το τέρμα χτύπησε πάνω σε συμπαίκτη του και έφυγε πλάγια. Αυτές ήταν δύο …υποψίες φάσεων σε ένα πρώτο ημίχρονο πολύ φτωχό… Αμφίρροπο μεν, χωρίς καμία ευκαιρία δε. Πάντως στο 43ο λεπτό ο Ρήγας είχε δοκάρι: ο Τσιτσικλής εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι κάποιου παίκτη από τους αρκετούς που πήδηξαν στη φάση, ο Γάρος πήρε ενστικτωδώς κεφαλιά από τη μικρή περιοχή που σταμάτησε στο δοκάρι, το δεξί κάθετο όπως βλέπει ο Γκόγκος.

Στο 58′ οι του Αίαντα διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Μπιρμπίλη, έντονες διαμαρτυρίες -και μάλλον δίκαιες- που δεν άλλαξαν ωστόσο την απόφαση του ρέφερι. Λίγο πιο μετά, κεφαλιά του Πάτση ύστερα από κόρνερ απέκρουσε ο Γκόγκος. Στο 81′ σε επικίνδυνη σέντρα του Βλιώρα με φάλτσο, ο Τσακίρης έκανε το γύρισμα προς το τέρμα αλλά μπροστά στη γραμμή έδιωξε ο Στεφανής σε πολύ καλή φάση για την ομάδα του Βελεστίνου.

Στις καθυστερήσεις ο γκολκίπερ του Αίαντα μπλόκαρε ανάποδη κεφαλιά του Αποστολίδη. Και πιο μετά έγινε η φάση που παραλίγο να τινάξει το ματς στον αέρα… Ο Γκόγκος είχε την μπάλα στην κατοχή του και θέλησε να κάνει βολέ, τον μάρκαρε αντίπαλος, έκλεψε και ο τερματοφύλακας έκανε φάουλ ελάχιστα έξω από τη μεγάλη περιοχή σύμφωνα με την υπόδειξη του κου Κίτου. Παίκτες και παράγοντες της ομάδας της Σούρπης διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ πάνω στον Γκόγκο. Επικράτησε μεγάλη ένταση, ο διαιτητής και ο βοηθός έφυγαν για λίγο στα αποδυτήρια κι όταν γύρισαν, το ματς συνεχίστηκε με την εκτέλεση φάουλ από πολύ καλή θέση για τον Ρήγα. Την ανέλαβε ο Σιόβας που κλώτσησε πολύ ψηλά άουτ.

Η τελευταία φάση πάντως ανήκε στον Αίαντα όταν ο Μπιρμπίλης βρέθηκε σε θέση για γκολ, το σουτ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Εκτελέστηκλε, απομάκρυναν οι αμυντικοί και έληξε το παιχνίδι που κράτησε 61 λεπτά στην επανάληψη!

Αίας: Γκόγκος, Φαράντος, Παπανικολόπουλος, Ξηροκώστας, Στεφανής, Κομπούρας (80′ Κωστούλας), Μπιρτσάι, Βούλγαρης (69′ Πιτσάβας), Δημητρίου, Μακανίκας, Μπιρμπίλης.
Ρήγας Φεραίος: Σπηλιόπουλος, Αποστολίδης, Βλιώρας, Γοδενόπουλος, Γκάγκας, Κολυμήτρας, Γάρος, Πατσής, Βαϊόπουλος (65′ Τσακίρης), Τσιτσικλής (46′ Σιόβας), Χότζα.


Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση πλέον για το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Είναι το Σαββατοκύριακο των τελευταίων φιλικών,…
Καινούργιοι παίκτες στο ρόστερ των Μυρμηδόνων Πλατάνου

Καινούργιοι παίκτες στο ρόστερ των Μυρμηδόνων Πλατάνου

Ο ΑΣ Μικροθηβών δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου και έτσι οι παίκτες του…
Ρεπορτάζ και εικόνες από τον αγώνα Πύρασος-Ρήγας Φεραίος

Ρεπορτάζ και εικόνες από τον αγώνα Πύρασος-Ρήγας Φεραίος

Ο Πύρασος κέρδισε 3-1 τον Ρήγα Φεραίο για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και πάει με…