• 6 Ιανουαρίου, 2023

Ο Αγιασμός των υδάτων σε Αλμυρό – Σούρπη – Ανάβρα – Νέα Αγχίαλο

Ο Αγιασμός των υδάτων σε Αλμυρό – Σούρπη – Ανάβρα – Νέα Αγχίαλο

Με ηλιόλουστο καιρό και ένα ελαφρύ, αλλά κρύο αεράκι, έγιναν σήμερα οι εορτασμοί των Θεοφανίων στον Αλμυρό. Κατά το έθιμο, μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολουθεί ο Αγιασμός των Υδάτων στον Αλμυρό, τον Πτελεό, τις Νηές, τη Μιτζέλα, στις πηγές της Ανάβρας. Ο Φώτης Γαλούσης εξασφάλισε για το e-almyros.gr ένα βίντεο από τη Νέα Αγχίαλο.

Στον Αλμυρό, τρεις ήταν οι τολμηροί κολυμβητές που έπεσαν για τον Σταυρό. Ο Νταβούρας Χρήστος, ο Περδίκης Απόστολος και ο Βουλτσίδης Αθανάσιος. Τον σταυρό έπιασε ο Χρήστος Νταβούρας.

Ακολουθεί βίντεο του e-almyros.gr σε ζωντανή μετάδοση (φωτο-βίντεο Βαλάντης Ματσόρδας, Απόστολος Νάνος). Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε τις φωτογραφίες.

Ο φίλος και αναγνώστης κ. Τριαντάφυλλος Σπανός, δημοσίευσε στη σελίδα του στο facebook για όσα πραγματοποιήθηκαν στη Σούρπη κατά των εορτασμό των Θεοφανίων:

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΝΗΕΣ ΣΟΥΡΠΗΣ ηλιόλουστος καιρός σήμερα των Θεοφανείων 6 Ιανουαρίου 2023 και πάνω από 100 συμπατριώτες μας ήρθαν στις Αραιες Ρίζες στις Νηές για την τελετή Αγιασμού των υδάτων από τον π. Σίμωνα και τον π. Ρηγίνο. Και φέτος τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν για τον Σταυρό οι Ρίτα Γιοβανου, Παρασκευή Αλαμανιωτη, Φαίη Κόμνου, Κώστας Φιλοθοδωρος, Γιάννης Αποστολόπουλος και ο Δημήτρης Αναστασίου που τελικά έπιασε τον Σταυρό. Ένα έθιμο η τελετή Αγιασμού των υδάτων, από το 2001 στο τόπο μας πίσω στις Νηές όπως λέμε εδώ στο χωριό. Μια πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου μας Παναγιώτη Γεωργιάδη και του τότε εφημέριου π. Γεωργιου Μπέκα Διαμορφώθηκε ο χώρος σε ένα όμορφο πλάτωμα και από τότε με χιόνια με βροχές αλλά και με καλό καιρό οι κάτοικοι της Σουρπης όσοι μένουν στις Νηές και κάτοικοι γύρω χωριών έρχονται για την Τελετή Αγιασμού των υδάτων ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΦΏΤΙΣΗ

Ακόμη και στις παγωμένες πηγές της Ανάβρα, τόλμησαν και φέτος δυο χωριανοί να πέσουν για το Σταυρό, ο Αχιλέας Μηλιώνης και Χρίστος Μηλιώνης! Άξιοι! Να ‘στε γεροί και φωτισμένοι! και του χρόνου!

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε ένα ερασιτεχνικό βίντεο της Ευμορφίας Τσανή από την Ανάβρα

https://www.facebook.com/100023479635326/videos/pcb.1319906252135350/487613663487043

Πλήθος κόσμου, αλλά και κολυμβητών συμμετείχε στους εορτασμούς των Θεοφανίων στη Νέα Αγχίαλο. Ακολουθεί το σχετικό βίντεο του Φώτη Γαλούση:

Και φωτογραφίες από την Ανάβρα του προέδρου Κώστα Κελάφα


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…