• 19 Δεκεμβρίου, 2022

Νέα εκτροπή οχήματος από αγριογούρουνα στην οδό Αλμυρού – Μικροθηβών

Νέα εκτροπή οχήματος από αγριογούρουνα στην οδό Αλμυρού – Μικροθηβών

Εάν οι οδηγοί πρέπει να έχουν τεταμένη την προσοχή τους στην οδήγηση, τις βραδινές ώρες χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη επαγρύπνηση και κυρίως να μην τρέχουν ακόμη και σε δρόμους που γνωρίζουν… Το βράδυ της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου γύρω στις 10:00, επαγγελματίας οδηγός από τον Αλμυρό, γυρίζοντας από τον Βόλο στο ύψος των στροφών στον Παυλίδη «συναντήθηκε» με αγριογούρουνα.

«Πετάχθηκαν αγριογούρουνα στην πορεία του οχήματός μου, ευτυχώς πρόλαβα να αντιδράσω και να τα αποφύγω. Αν όμως ήταν κάποιος νέος οδηγός ή κάποιος μεγάλος σε ηλικία, μπορεί να είχαμε δυστύχημα πάλι» μάς ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι αναμφίβολο πως ο πληθυσμός των αγριογούρουνων έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία δυο-τρία χρόνια και δεν είναι λίγα τα περιστατικά –σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο- που έχουν καταγραφεί συγκρούσεις τους με αυτοκίνητα, προσφάτως μάλιστα στο ύψος του συνεταιρισμού της Νέας Αγχιάλου είχαμε δυστύχημα στο οποίο ένας 25χρονος συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του.

Λόγω της κλιματικής αλλαγής οι χειμώνες έγιναν ηπιότεροι, με αποτέλεσμα να έχει μικρύνει ο κύκλος αναπαραγωγής των αγριογούρουνων, γεννούν τρεις φορές ανά δύο χρόνια, έξι με δέκα μικρά, τα οποία μάλιστα επιβιώνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό. Συν τοις άλλοις, η απαγόρευση του κυνηγιού για μεγάλο χρονικό διάστημα τον καιρό των περιορισμών της πανδημίας είχε ως απόρροια να ευνοηθεί η αύξηση πληθυσμού τους και να επιτρέψει την είσοδό τους στον αστικό ιστό για αναζήτηση τροφής. Έχουν εξημερωθεί τόσο αυτά τα ζώα που η παρουσία τους είναι συχνή σε κατοικημένες περιοχές, οπότε ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην οδήγηση κατά τις βραδινές ώρες διότι πετάγονται από εκεί που δεν το περιμένει κανείς, ιδιαίτερα στο επαρχιακό δίκτυο και σε δρόμους χωρίς φωτισμό.