• 15 Δεκεμβρίου, 2022

Φιλανθρωπική δράση του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης

Φιλανθρωπική δράση του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης

Κάθε χρόνο το Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης αναπτύσσει δράσεις που ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν τους μαθητές και τις μαθήτριες στον εθελοντισμό, την κοινωνική δράση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Η προσπάθεια στοχεύει στο να ευαισθητοποιούνται οι μαθητές-τριες στα προβλήματα της εποχής και γι’ αυτό το λόγο προγραμματίζονται φιλανθρωπικές δραστηριότητες, προκειμένου να βιώνουν την αίσθηση της ανιδιοτελούς προσφοράς και τη χαρά του δραστήριου πολίτη. Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, το σχολείο οργανώνει και συμμετέχει στις ακόλουθες δράσεις, όπως αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση:

-Στηρίζουμε το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» και συγκεντρώνουμε γάλα εβαπορέ προκειμένου να φτιάξουμε το «Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελπίδας» και να φωτίσουμε με χαμόγελα τα παιδιά του Ιδρύματος.

-Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ατομικής υγιεινής για το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ευξεινούπολη (συσκευασμένα τρόφιμα όπως: μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, φρυγανιές, δημητριακά, εβαπορέ, σάλτσα ντομάτας, λάδι, μπισκότα, κτλ., και είδη ατομικής υγιεινής, όπως: σαμπουάν, αφρόλουτρο, σαπούνι, οδοντόκρεμα, χαρτί υγείας, κτλ.).

-Συμμετέχουμε στη δράση του Make a Wish (Κάνε μια Ευχή – Ελλάδος) αγοράζοντας αστεράκια για να πραγματοποιηθούν οι ευχές παιδιών που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες. Το κάθε αστεράκι στοιχίζει 2 ευρώ και η διάθεση των αστεριών ξεκίνησε από Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και θα διαρκέσει μέχρι εξαντλήσεως των τεμαχίων.

-Φτιάχνουμε κατασκευές για το bazaar που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αλμυρού με πρωτοβουλία του Δήμου Αλμυρού και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα».

Οι δύο πρώτες δράσεις με τη συγκέντρωση γάλακτος εβαπορέ, τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών ατομικής υγιεινής θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022.


Σχετικά Άρθρα

Ευξεινούπολη: “Δραπέτης” τους έκανε λιγάκι …μμμ – Μεγάλη κινητοποίηση – Κινδύνεψαν πολίτες

Ευξεινούπολη: “Δραπέτης” τους έκανε λιγάκι …μμμ – Μεγάλη κινητοποίηση – Κινδύνεψαν πολίτες

Ένας απίθανος επικίνδυνος δραπέτης αναστάτωσε την Ευξεινούπολη, στην περιοχή της οδού Βενιζέλου και κινητοποίησε δυνάμεις, την…
Φωτο-ρεπορτάζ από την Εκκλησία και το Πανηγύρι στην Ευξεινούπολη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Εκκλησία και το Πανηγύρι στην Ευξεινούπολη

Γιορτάζει την Εκκλησιά της η Ευξεινούπολη και όπως συνηθίζεται μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την περιφορά…
Εθελοντική Εργασία στην Ευξεινούπολη

Εθελοντική Εργασία στην Ευξεινούπολη

Με εθελοντική εργασία που απλόχερα προσφέρθηκε αλλά και με την απαραίτητη συνδρομή των εργαζομένων του Δήμου…