• 14 Δεκεμβρίου, 2022

Όμορφες δημιουργίες από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού

Όμορφες δημιουργίες από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του σχολείου και του ανοίγματος στην τοπική κοινωνία, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αλμυρού (ΕΕΕΕΚ) παρουσίασε τις δημιουργίες των μαθητών του στο παζάρι που φιλοξενήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης το διήμερο 8-9 Δεκεμβρίου.

Όπως μας είπε μιλώντας στην κάμερα του «Λαού» η Διευθύντρια Άννα Μπουκόρου, από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές στο μάθημα του εργαστηρίου κεραμικής έφτιαξαν χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια όπως γούρια, ημερολόγια, διακοσμητικά, διάφορες κατασκευές φτιαγμένες με μεράκι και φροντίδα!

Δεν είχαν να ζηλέψουν σε τίποτα απ’ αυτά που αγοράζουμε στα μαγαζιά όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασιν. Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα, σε δράση συνεκπαίδευσης σχολείων, για την κατασκευή και την προετοιμασία του παζαριού, συμμετείχαν μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Αλμυρού που μετέβησαν στον χώρο του ΕΕΕΕΚ και συνεργάστηκαν με τις καθηγήτριες και τους μαθητές του Εργαστηρίου.

Το πρωί της Παρασκευής, στον χώρο της έκθεσης συναντήσαμε εκτός από την κα Μπουκόρου, τη φιλόλογο Ελένη Τρίτσκα, την τεχνολόγο γεωπόνο Μαργαρίτα Κεχαγιά και τη γυμνάστρια Βάσω Χουλιαρά. Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ (που αποτελεί σχολική μονάδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μαθητές με αναπηρία στην οποία η φοίτηση άρχεται με την αποφοίτηση από το Δημοτικό) ήταν παρόντες την πρώτη ημέρα του παζαριού στον χώρο του Δημαρχείου.

Για όσους δεν πρόλαβαν και θέλουν να ενισχύσουν το ΕΕΕΕΚ συνεισφέροντας στον καλό σκοπό, μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο καθώς η έκθεση θα φιλοξενείται πλέον στις εγκαταστάσεις της σχολικής μονάδας. Τέλος, κλείνοντας τη συζήτησή μας, η κα Μποκόρου επισήμανε πως από την αρχή του σχολικού έτους το ΕΕΕΕΚ -στο οποίο φοιτούν έντεκα μαθητές- σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις εξωστρέφειας και ζήτησε την ακόμη μεγαλύτερη στήριξη της κοινωνίας του Αλμυρού.


Σχετικά Άρθρα

“Τα έσπασαν” οι Γοργόνες και οι Μάγκες του ΓΕΛ Αλμυρού

“Τα έσπασαν” οι Γοργόνες και οι Μάγκες του ΓΕΛ Αλμυρού

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η θεατρική παράσταση “Γοργόνες και Μάγκες” των μαθητών του Γενικού Λυκείου, που…
Πρωτιές του ΓΕΛ Αλμυρού σε σχολικούς διαγωνισμούς

Πρωτιές του ΓΕΛ Αλμυρού σε σχολικούς διαγωνισμούς

Μαθητές του ΓΕΛ Αλμυρού διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους σε μαθητικούς διαγωνισμούς και πρωταθλήματα. Ειδικότερα, στην…
Επιμορφωτικές δράσεις του Γενικού Λυκείου Αλμυρού

Επιμορφωτικές δράσεις του Γενικού Λυκείου Αλμυρού

Την Τρίτη 13/2/2024 πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού από τις κυρίες Μπουκουβάλα Ευμορφία και Γκουβελά Μαρία,…