• 26 Νοεμβρίου, 2022

Τοποθετήθηκε κάδος ανακύκλωσης ρούχων στη Ν. Αγχίαλο

Τοποθετήθηκε κάδος ανακύκλωσης ρούχων στη Ν. Αγχίαλο

Ένας μωβ κάδος ανακύκλωσης έχει τοποθετηθεί στη Νέα Αγχίαλο με πρωτοβουλία του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο. Βρίσκεται στο πάρκο απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στο δρομάκι δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο. Εκεί, οι πολίτες της Νέας Αγχιάλου, και όχι μόνο, μπορούν να εναποθέτουν ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη, αξεσουάρ και τσάντες -όλα πρέπει να είναι καθαρά, πλυμένα, δίχως λεκέδες ή λάδια και όχι βρεγμένα.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η συγκέντρωση χρημάτων για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης, καθώς ένας τόνος ρούχων αντιστοιχεί με 30 ευρώ δωροεπιταγή από την εταιρία ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα μετά από διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε διάφορες δομές του Δήμου και ευπαθείς ομάδες σε όλη την Ελλάδα.

Πέρα από τα προαναφερθέντα, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι σημαντικό διότι μειώνεται ο τεράστιος όγκος σκουπιδιών που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής. Μάλιστα, το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου, τα λυκόπουλα του Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Νέας Αγχιάλου θα βρεθούν στον χώρο όπου τοποθετήθηκε το μηχάνημα-κάδος για να βιώσουν και να αναπτύξουν την οικολογική-κοινωνική τους δράση. Όπως μάς είπε η αρχηγός του Ελένη Μαστροπέτρου «ο μωβ κάδος ήρθε στη Ν. Αγχίαλο για να μείνει για καλό σκοπό» και απηύθυνε έκκληση προς τους δημότες της πόλης να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτή τη δράση διότι είναι καλύτερο τα ρούχα που δεν χρησιμοποιούμε να πηγαίνουν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη και όχι στον κάδο των σκουπιδιών.


Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μακρή: «Πέντε νηπιαγωγεία της Μαγνησίας στην πιλοτική εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών»

Ζ. Μακρή: «Πέντε νηπιαγωγεία της Μαγνησίας στην πιλοτική εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών»

Για την συμμετοχή πέντε νηπιαγωγείων της Μαγνησίας ανάμεσα στα 200 πρώτα που έχουν επιλεγεί από το…
Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου της Νέας Αγχιάλου / φωτορεπορτάζ

Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου της Νέας Αγχιάλου / φωτορεπορτάζ

Μια μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος ήταν ο 2ος Αγώνας δρόμου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της…
Ομιλία Γ. Γεωργαντά στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και για άλλες διατάξεις του ΥΠΑΑΤ

Ομιλία Γ. Γεωργαντά στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και…

Ομιλία υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά στην συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής,…