• 13 Νοεμβρίου, 2022

Εξαιρετικό ντέρμπι ΓΣΑ-Αίας με τέσσερα γκολ στο στάδιο Αλμυρού

Εξαιρετικό ντέρμπι ΓΣΑ-Αίας με τέσσερα γκολ στο στάδιο Αλμυρού

ΓΣΑ κι Αίας προσέφεραν ωραίο θέαμα στο σημερινό μεταξύ τους ντέρμπι στο στάδιο Αλμυρού. Οι “κυανόλευκοι” χαμογέλασαν πρώτοι και μάλιστα εις διπλούν με δύο πρώην παίκτες της ομάδας της Σούρπης, στο φινάλε όμως οι “κιτρινόμαυροι” έφθασαν στο 2-2 κι απέσπασαν την ισοπαλία. Γκολ-ποίημα από τον Χειλά!

Πρώτη  φάση στο 10′, μια μακρινή κεφαλιά από πλάγια δεξιά του Παπουτσή που έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Λίγο πιο μετά, ο Κοντοβάς με εξαιρετική μεταβίβαση έβγαλε τετ-α-τετ τον Αραπίτσα. Αυτός αντί να σουτάρει, πάσαρε στον Χειλά που από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, υποδείχθηκε όμως σε θέση οφσάιντ.

Επικίνδυνη φάση στο 23′ σε κόρνερ του Μπιρτσάι που πήγε στη μικρή περιοχή κι έδιωξαν οι αμυνόμενοι με δύο κεφαλιές.

Ο Χρήστος Κλουκουτάρας πήγε να βάλει ένα φανταστικό γκολ με πλάγιο βολ-πλανέ, αλλά ο Στεφανής έβαλε το κεφάλι μπροστά στην εστία αλλάζοντας την πορεία της μπάλας σε κόρνερ. Γκολ δεν μπήκε, ήταν όμως μια θεαματική προσπάθεια από τον επιθετικό του ΓΣΑ και μια σωτηρία επέμβαση από τον στόπερ του Αίαντα, στο 34ο λεπτό.

Το 1-0 για τους γηπεδούχους, που πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έγινε στο 38′: η φάση ξεκίνησε από τον Αραπίτσα που βρήκε τον Χειλά, αυτός δεν μπόρεσε να ελιχθεί ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς, η μπάλα έφθασε στον Αραπίτσα που σούταρε με τη μία λίγο μέσα στη μεγάλη περιοχή, …συστημένα στη γωνία και έτσι, ο σέντερ φορ από το Αχίλλειο βρήκε πάλι δίχτυα. Σε τέσσερις αγωνιστικές αυτό ήταν το πέμπτο του γκολ, έχοντας σκοράρει σε όλες!

Πολύ μεγάλη φάση στο τελευταίο λεπτό του α’ μέρους για τους Σουρπιώτες: σέντρα του Μακανίκα, κεφαλιά του Νικογιάννη χτύπησε πάνω στον Χριστοφορίδη που ήταν στη γραμμή του τέρματος, μετά ο Μπιρμπίλης πλάσαρε από κοντά και πρόλαβε ο Ντόντα να διώξει.

Χωρίς αλλαγές από τους προπονητές η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, άλλαξε όμως το σκορ στα πρώτα δευτερόλεπτα! Ο ΓΣΑ έφθασε στο 2-0 με ένα καταπληκτικό γκολ του Μάνθου Χειλά. Έγινε κάτοχος της μπάλας περίπου 10-15 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, σήκωσε το κεφάλι, ζύγισε το πόδι του κι έστειλε την μπάλα στο “παραθυράκι” της εστίας. Ο σκόρερ δεν πανηγύρισε ως πρώην παίκτης της Σούρπης, πέτυχε ωστόσο ένα γκολ από αυτά που λέμε γκολάρες…

Στο 54′ ο Κλουκουτάρας σούταρε από ευνοϊκό σημείο κι απέκρουσε ο Γκόγκος σε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Απείλησαν οι “κιτρινόμαυροι” με σέντρα-σουτ του Παπουτσή που έφυγε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του Μπιρτσάι, ο Δημήτρης Στεφανής με ένα φοβερό άλμα, πέτυχε πολύ όμορφο τέρμα με κεφαλιά στο 59′. Αμέσως μετά, ο Νικογιάννης σούταρε σε τετ-α-τετ κι απέκρουσε ο Καθηνιώτης, στο ριμπάουντ σουτ του Μακανίκα σταμάτησε πάνω στον νεαρό γκολκίπερ του Αλμυρού που έκανε σήμερα ντεμπούτο. Διπλή φάση για τον Αίαντα.

Στο 69ο λεπτό, ο Αραπίτσας έβγαλε μπαλιά μισό γκολ για τον Κοντοβά, αυτός πετάχτηκε στη μικρή περιοχή, μόνος σούταρε στην κίνηση αλλά άστοχα. Κι αφού ο ΓΣΣΑ δεν “καθάρισε” εκεί το ματς, το πλήρωσε στο φινάλε. Η ισοφάριση 2-2 στο 86′: ο Μπιρτσάι εκτέλεσε φάουλ σαν κόρνερ, ο Στεφανής πήδηξε για κεφαλιά, η μπάλα έφθασε στο δεύτερο δοκάρι στον Μάριο Κομπούρα ο οποίος σούταρε και σκόραρε.

Στις καθυστερήσεις, ο Αραπίτσας δοκίμασε από μακριά το πόδι του, η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι παραμένουν χωρίς ήττα αλλά έχασαν δύο βαθμούς σε ματς που προηγήθηκαν με δύο γκολ, διαμαρτυρήθηκαν για τις υποδείξεις του διαιτητή, για δύο γκολ στο α’ μέρος που ακυρώθηκαν (το πρώτο για οφσάιντ, το δεύτερο για επιθετικό φάουλ στον γκολκίπερ) αλλά και τη φάση που καταλογίστηκε το φάουλ από το οποίο έγινε η ισοφάριση. Όσον αφορά στον Αίαντα, έχοντας τρίτο στη σειρά δύσκολο ματς, οι παίκτες του Ανδρωνά έδειξαν χαρακτήρα και πήραν παλικαρίσιο βαθμό.

ΓΣΑ: Καθηνιώτης, Χριστοφορίδης, Θυμιόπουλος, Πλαβός, Ντόντα (79′ Τσιάτσιος), Μιχόπουλος, Κλουκουτάρας (64′ Γκάμπας), Καρράς, Αραπίτσας, Κοντοβάς, Χειλάς (79′ Κόκκαλης).
Αίας: Γκόγκος, Φαράντος, Μπιρμπίλης, Ξηροκώστας (80′ Κωστούλας), Στεφανής, Κατσαβριάς (70′ Πιτσάβας), Μπιρτσάι, Παπουτσής (80′ Κομπούρας), Μακανίκας, Δημητρίου (90’+1′ Κουτσουράκης), Νικογιάννης (80′ Βούλγαρης).


Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση πλέον για το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Είναι το Σαββατοκύριακο των τελευταίων φιλικών,…
Συλλυπητήρια ανακοίνωση Αίαντα Σούρπης

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Αίαντα Σούρπης

Στο άκουσμα της είδησης του αδόκητου θανάτου του Λάκη Παναγιώτου, ο οποίος τίμησε τη φανέλα του…
Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Στην Σούρπη, μια ομάδα εθελοντών αποφάσισε μαζί με την καθοδήγηση ενός μικροβιολόγου που εδρεύει εκεί, του…