• 8 Νοεμβρίου, 2022

Εκπροσώπηση του Δήμου Αλμυρού στο συνέδριο του δικτύου Major Cities

Εκπροσώπηση του Δήμου Αλμυρού στο συνέδριο του δικτύου Major Cities

Στο συνέδριο του δικτύου Major Cities που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα το τριήμερο 2-4 Νοεμβρίου συμμετείχε ο Δήμος Αλμυρού εκπροσωπούμενος από τη Γενική Γραμματέα του Δήμου, κα Ανδρονίκη Κυριτσά, μέλος της Ένωσης Γενικών Γραμματέων «Κλεισθένης».

Το δίκτυο Major Cities of Europe αποτελεί τα τελευταία 30 χρόνια ένα σταθερό πλαίσιο αναφοράς των σημαντικότερων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, σε θέματα νέων τεχνολογιών και καινοτόμων υπηρεσιών. Αποτελεί μία μη κερδοσκοπική ανεξάρτητη κοινότητα καινοτόμων Δήμων που στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, στην προώθηση καινοτόμων λύσεων και ολοκληρωμένων τεχνολογικών και επιχειρηματικών μοντέλων, μέσα σε ένα ανοιχτό και συνεργατικό πλαίσιο.

Η κοινότητα των Major Cities αποτελεί ευκαιρία για δικτύωση και συνεργασία με έμπειρους προμηθευτές ICT υπηρεσιών, με σημαντικούς εθνικούς κυβερνητικούς οργανισμούς, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Στη χώρα μας τα Τρίκαλα είναι ήδη επίσημο μέλος του Δικτύου, ενώ σημαντικές πόλεις όπως το Αμβούργο, το Τελ Αβίβ, το Δουβλίνο, το Όσλο, η Βαρκελώνη, η Βοστώνη, το Μπέρμινχαμ, το Βερολίνο, η Τεργέστη, η Ρώμη, η Ζυρίχη, η Γενεύη συμμετέχουν.

Το δίκτυο Major Cities διοργανώνει σε ετήσια βάση σημαντικά συνέδρια σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης. Φέτος διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Λάρισας στις 2-4 Νοεμβρίου 2022, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Λαρισαίων, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΚΕΔΕ, του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ και του e-trikala.

Κύριο θέμα του φετινού συνεδρίου οι Προτεραιότητες και Απρόβλεπτες Αλλαγές που οδηγούν στην ανάγκη εφαρμογής Καινοτομιών στις πόλεις. Όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο Πρόεδρος του Δικτύου, George Bernard Shaw, «έπειτα από δύο χρόνια με την πανδημία του Covid και εν εξελίξει ενός πολέμου, όλοι ευχόμαστε να μπορούμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον, στο οποίο θα μοιραζόμαστε ιδέες και εμπειρίες». Απευθύνεται σε αιρετούς, Περιφερειάρχες, Δημάρχους και Γενικούς Γραμματείς, καθώς και στελέχη ΟΤΑ που εμπλέκονται με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών, εκπροσώπους επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας καθώς και σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές Διοίκησης και Οικονομίας, Χωροταξίας και Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας και σε όσους ενδιαφέρονται γενικά για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη των πόλεων.

Ο Δήμος Αλμυρού παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου, εκπροσωπούμενος από τη Γενική Γραμματέα του Δήμου, κα Ανδρονίκη Κυριτσά, μέλος της Ένωσης Γενικών Γραμματέων «Κλεισθένης».

Το Συνέδριο τίμησαν με χαιρετισμούς και παρεμβάσεις ο Υφυπουργός Ειδικών Ψηφιακών Έργων και Κτηματολογίου, κος Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κος Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λάρισας κος Απόστολος Καλογιάννης, ο Δήμαρχος Τρικάλων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, κος Αθανάσιος Νασιακόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Δήμων, κος Μιχάλης Χρηστάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της e-Trikala Α.Ε., κος Οδυσσέας Ράπτης ενώ στις ομιλίες συμμετέχουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απ’ όλη την Ευρώπη, σημαντικοί εκπρόσωποι Πανεπιστημίων της Ελλάδας αλλά και του Κόσμου καθώς και άλλων φορέων τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών σε επίπεδο ευρωπαϊκό.  με κεντρικό θέμα συζήτησης την καινοτομία στις κοινωνίες, στους τόπους και στις πόλεις.


Σχετικά Άρθρα

25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών – Γράφει η Νίκη Κυριτσά

25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών – Γράφει η Νίκη Κυριτσά

Γράφει η Ανδρονίκη Κυριτσά – Δικηγόρος – Γενική Γραμματέας Δήμου Αλμυρού – Μέλος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας…
Νίκη Κυριτσά: Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023

Νίκη Κυριτσά: Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023

Οι Δημοτικές Εκλογές αποτελούν μία από τις πιο θεμελιώδεις εκφάνσεις της δημοκρατίας. Στοχεύουν στη βελτίωση της…
Δυναμικό «παρών» του Δήμου Αλμυρού στην AtticaGreenExpo και το επιστημονικό συνέδριο

Δυναμικό «παρών» του Δήμου Αλμυρού στην AtticaGreenExpo και το επιστημονικό συνέδριο

Ηχηρό «παρών» έδωσε ο Δήμος Αλμυρού στην 2η Έκθεση της ΑtticaGreen Expo και στο Επιστημονικό Συνέδριο…