• 7 Νοεμβρίου, 2022

Επίθεση αδέσποτων σκύλων σε άτομο με ειδικές ανάγκες στο κέντρο της πόλης

Επίθεση αδέσποτων σκύλων σε άτομο με ειδικές ανάγκες στο κέντρο της πόλης

Ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης από αδέσποτα σκυλιά καταγράφηκε στον Αλμυρό, στο κέντρο της πόλης κι αυτή τη φορά η επίθεση έγινε σε άτομο με ειδικές ανάγκες. Ειδικότερα, τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου, λίγο πιο πάνω από τον παλιό Γαλαξία, κυρία σε αμαξίδιο κινούνταν στον δρόμο καθώς όπως μας είπε, το πεζοδρόμιο ήταν απροσπέλαστο για αυτήν με διάφορα εμπόδια.

Εκεί λοιπόν δέχθηκε αρχικά επίθεση από ένα μαύρο σκυλί που όρμησε στο αμαξίδιό της και χτύπησε πάνω στα προστατευτικά σίδερά του. Εν συνεχεία μαζεύτηκαν άλλα 5-6 σκυλιά που άρχισαν να γαυγίζουν πανικοβάλλοντας την κυρία που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Η ίδια μας τόνισε πως όσοι είδαν το συμβάν, δεν αντέδρασαν καθόλου, αφήνοντάς την αβοήθητη στη μανία των σκυλιών. Κάλεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού κι Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο ώστε να την βοηθήσουν να συνεχίσει τη διαδρομή της, ενώ κατέγραψαν το συμβάν.

Μας είπε ακόμη: «Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι επίθεση από σκυλιά. Η πρώτη ήταν περίπου ένα μήνα πριν στο Κουρί και η δεύτερη έξω από το σπίτι μου. Το Σάββατο προστατεύτηκα από το υποπόδιο του αμαξιδίου όπου χτύπησε το πρώτο σκυλί που μου επιτέθηκε, ενώ δυστυχώς όλοι κοιτούσαν και κανείς δεν προσφέρθηκε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Δυστυχώς αυτή την κατάσταση την συναντάω παντού στον Αλμυρό, τόσο με τα αδέσποτα σκυλιά όσο και με τις κακές συνθήκες προσβασιμότητας για άτομα με ειδικές ανάγκες στα πεζοδρόμια και τους δρόμους της πόλης. Ας είναι αυτό το περιστατικό αφορμή για να σκεφθούμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη και να δώσουμε καλύτερη πρόσβαση στα άτομα με αμαξίδιο».


Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τα θεσμικά όργανα των Αναπήρων – Σε φάση υλοποίησης δύο δράσεις του προγράμματος Θεσσαλία 2021 – 2027

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τα θεσμικά όργανα των Αναπήρων – Σε φάση υλοποίησης δύο δράσεις του…

Ολοκληρωμένη παρέμβαση και παρατηρητήριο για τα ΑμΕΑ   Η υλοποίηση των δράσεων που έχουν ενταχθεί στο…
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας: Παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και δημόσια κτήρια

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας: Παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και δημόσια κτήρια

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλμυρού συνεδρίασε στις 12 Ιουνίου κι αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει…
Δίκτυο μονοπατιών 150 χιλιομέτρων στην Όθρυ:  Συνεργασία Δήμου Αλμυρού και ΕΟΣ για πρόταση χάραξης μονοπατιών

Δίκτυο μονοπατιών 150 χιλιομέτρων στην Όθρυ: Συνεργασία Δήμου Αλμυρού και ΕΟΣ για πρόταση χάραξης μονοπατιών

Στην πρόσκληση του Ταμείου Ανάκαμψης με υποβολή πρότασης χάραξης και σηματοδότησης μονοπατιών στην Όθρυ συμμετέχει ο…