• 2 Νοεμβρίου, 2022

Μια παντρειά χωρίς δυνατότητα διαζυγίου – Τα γενέθλια του «Λαού» – Γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Μια παντρειά χωρίς δυνατότητα διαζυγίου – Τα γενέθλια του «Λαού» – Γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Κλείνει τα εννέα χρόνια ο «Λαός» στα χέρια μου, αφού τέλη Οκτώβρη του 2013, ξεκινήσαμε από το φύλλο 1, όταν ο κύκλος της εφημερίδας στα χέρια του Γιώργου Τσιντσίνη έκλεισε μετά από 14 χρόνια της δικής του εκδοτικής μάχης.

Στην εφημερίδα εργαζόμουν από το 2010. Η καρέκλα του εκδότη όμως… έχει άλλη ευθύνη, άλλο βάρος…

Τολμήσαμε και αλλάξαμε τον τίτλο μας από Λαός του Αλμυρού, σε Λαός της Μαγνησίας. Δοκιμάσαμε να πάμε εφημερίδα στη Σκόπελο και την Αλόννησο, εκεί που δεν πήγαινε καμία άλλη τοπική ή πανελλήνια, αλλά και στη Σκιάθο που κυρίως έχει συνδρομητική παρουσία ο τοπικός Τύπος. Επενδύσαμε στον Ρήγα Φεραίο… θέλει δουλειά ακόμη… προχωράει… Είμαστε πρωτοπόροι στα διαδικτυακά του Τύπου… στις live εκπομπές και στους live μαραθώνιους αγάπης μέσω social media. Αγωνιζόμαστε… επιχειρούμε…

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι μέσα στον Νοέμβριο αναμένουμε και επίσημα την έγκριση της εκπομπής μας “Laos Online” από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Μας «βάλαμε» δύσκολα και κατορθώσαμε το επαινετικό σχόλιο της νομικής συμβούλου του ΕΣΡ, ότι «αυτό που κάνετε κα Τσιντσίνη στην ιστοσελίδα σας και στα social είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (δηλαδή με τη διαπίστωσή της να επιμένουμε τοπικά με ποιότητα και πρωτότυπο περιεχόμενο και όχι ποσότητα -αναρτήσεις στο λεπτό- και με τις live εκπομπές μέσω social)».

Οι εφημερίδες καταδικάστηκαν να γίνουν συνδρομητικές… Ας είναι. Προχωράμε και πιστεύουμε ότι η υπερτοπική εφημερίδα μας θα φτάσει και τα 10 χρόνια και τα 20 (υπερτοπική γιατί εξυπηρετεί 2 δήμους που δεν είναι οι μητροπολιτικοί του Νομού μας).

Πιστεύουμε ότι όπως σε έναν Δήμο πρέπει να υπάρχει σχολείο, αθλητισμός, εκκλησία κλπ… έτσι πρέπει να υπάρχει και εφημερίδα.

Γιατί είμαστε εδώ, για να καλύπτουμε και να διεκδικούμε, όσα είναι ανέφικτο να προσεγγίσουν όσοι δεν ζουν στον τόπο μας και δεν ζυμώνονται με την τοπική κοινωνία. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την τοπική οικονομία και την αλληλεγγύη.

Ευχόμαστε το κράτος στο νέο του μητρώο που επιχειρεί να δημοκυργήσει και στα όσα προβλέπει για τον Τοπικό Τύπο, να μας κρίνει με τα ποιοτικά κριτήρια που “ξεχειλίζουν”… και όχι με τα ποσοτικά.

Ευχαριστούμε όλους όσους έχετε περάσει έστω μια φορά την πόρτα μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους συνδρομητές και πελάτες μας.

Και όσοι μας διαβάζετε από το ίντερνετ και θέλετε και στο μέλλον να μας διαβάζετε… Σκέφτεστε καλύτερο τρόπο να ενισχύσετε την προσπάθειά μας από το να κάνετε μια συνδρομή στην εφημερίδα;

Γιατί η ελευθερία του Τύπου περνάει μέσα από τη δική σας στήριξη… Εάν δεν στηριχθούμε σ’ εσάς, τους αναγνώστες μας… η εφημερίδα μας δεν θα είναι δική σας, δηλαδή του Λαού της Μαγνησίας!

Ατομικά, έχω παντρευτεί την δουλειά μου και την πόλη που με στήριξε, τον Αλμυρό. Και αυτή είναι μια παντρειά που δεν παίρνει διαζύγιο… Καθώς η ψυχή μου και οι στόχοι μου είναι αλληλένδετοι και αδιάσπαστοι πλέον και πάντα θα βρίσκω τρόπο να τα στηρίζω.

Τέλος, ευχαριστώ όλους έναν-έναν όσους έχουν εργαστεί μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια, υπαλλήλους, στελέχη, προμηθευτές… όσους έχουν στείλει τα άρθρα τους προς δημοσίευση στο «Λαό».Η σημερινή ομάδα του «Λαού» είναι οι τυπογράφοι μας (σας ευχαριστώ που προσέχετε τόσο πολύ την έκδοση), ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Γιαννιός (ευγενικά μας παραχωρεί άρθρα του κάθε εβδομάδα), η Αποστολία Χατζηγεωργίου, γραμματέας, ο Φώτης Γαλούσης, Αρχισυντάκτης, αθλητικογράφος, ο Βαλάντης Ματσόρδας, φωτο-ειδησεογράφος και ο Γιώργος Τσιντσίνης, σύμβουλος έκδοσης.

Πάμε δυνατά! Χρόνια μας πολλά!


Σχετικά Άρθρα

Θαλάμωσαν! – Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Θαλάμωσαν! – Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

έκδοση 31/8/2024 Ψαρ’άδικα Ένα …επιφώνημα έρχεται στο μυαλό μου κυρία μου όταν σκέφτομαι τα δεινά που…
Η Ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Η Ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Ευχή… και μόνο ευχή Ήταν πολύ βαρύ για εμάς να εκκινήσουμε και πάλι στήλη σχολίων στην…
Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου ένα θεατρικό δρώμενο…