• 29 Οκτωβρίου, 2022

Ο Αίας τα δοκάρια και τις εντυπώσεις, ο Μαγνησιακός το γκολ και τη νίκη (ρεπορτάζ-φωτογραφίες)

Ο Αίας τα δοκάρια και τις εντυπώσεις, ο Μαγνησιακός το γκολ και τη νίκη (ρεπορτάζ-φωτογραφίες)

Πρώτος επίσημος αγώνας στο γήπεδο της Σούρπης ύστερα από δύο χρόνια! Ο Μαγνησιακός …απέδρασε με 0-1 από μια δύσκολη έδρα. Η βολιώτικη ομάδα είχε το γκολ και τους τρεις βαθμούς της νίκης, ο Αίας τα δοκάρια και τις εντυπώσεις…

Πρώτη φάση στο 7′, ανάποδη κεφαλιά του Νικογιάννη σε κόρνερ του Μπιρτσάι που έφυγε άουτ. Ο Μαγνησιακός προηγήθηκε στο 12′ με μια αντεπίθεση-φωτιά: ο Αίας είχε φάουλ, ο α’ βοηθός σήκωσε για οφσάιντ αλλά ο διαιτητής  συνέχισε το ματς, προφανώς αφήνοντας πλεονέκτημα. Οι γηπεδούχοι σταμάτησαν κάπως και δεν γύρισαν γρήγορα στην άμυνα. Ο Βλάχος ξεκίνησε κούρσα από το κέντρο, βγήκε πλάγια κι έκανε παράλληλο γύρισμα-ασίστ, εκεί όπου από κοντά ο Βουρδάκης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το γκολ, ο Αίας είχε σουτ του Κατσαβριά από το ημικύκλιο που πέρασε άουτ, λίγο πιο μετά σκαστή κεφαλιά από ευνοϊκό σημείο του Σιώμου μπλόκαρε ο Γκόγκος. Αυτή ήταν πολύ καλή φάση για τους Βολιώτες, ακόμη μία στο 21′ με άστοχο κοντινό σουτ του Βουρδάκη. Μοιρασμένο το παιχνίδι αλλά χωρίς άλλες φάσεις μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Αίαντα να προσπαθεί περισσότερο επιθετικά. Σημειώνουμε ότι οι προπονητές είχαν από μια αναγκαστική αλλαγή: στο 17′ αποχώρησε τραυματίας ο Νικογιάννης για τους “κιτρινόμαυρους” και στο 45′ ο Βλάχος για τους “κυανόλευκους” του Βόλου.

Η επανάληψη είχε έντονο …κιτρινόμαυρο χρώμα αφού οι παίκτες του Ανδρωνά ήταν καλύτεροι και έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο. Τεράστια ευκαιρία στο 50′ καθώς από πάσα του Βούλγαρη, ο Μακανίκας σε τετ-α-τετ πλάσαρε από πλάγια αριστερά, η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα αλλά την τελευταία στιγμή, πριν περάσει τη γραμμή, ο Βέρτζος με τάκλιν έσωσε την ομάδα του. Στο 57′ καταπληκτικό ευθύβολο σουτ του Δημητρίου, από μακριά, χτύπησε στη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού.

Από κλέψιμο και πάσα του Οικονόμου, ο Βουρδάκης πλάσαρε απέναντι από τον Γκόγκο, ο γκολκίπερ του Αίαντα απέκρουσε με τα πόδια κρατώντας το σκορ στα επίπεδα του 0-1. Στο 64o λεπτό αυτή η μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Στο 67′ ο Φαράντος έμεινε όρθιος στα μαρκαρίσματα, κέρδισε μια κόντρα και βγήκε σε τετ-α-τετ. Σούταρε και η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκών. Τρία λεπτά αργότερα, ο Δημητρίου έκανε φοβερή ατομική ενέργεια, έπαιξε το ένα-δύο με τον Κομπούρα αλλά από πολύ καλή θέση, το σουτ του δεν ήταν το ιδανικό, μπλόκαρε ο Ράπτης. Τελευταία καλή φάση μία σέντρα του Μπιρτσάι σε φάουλ η οποία πέρασε από όλους κι έφυγε άουτ.

Έτσι, ο Μαγνησιακός πήρε δύσκολη, αγχώδη νίκη στη Σούρπη, ενώ ο Αίας έμεινε με την πικρή γεύση της πρώτης ήττας στη σεζόν που συνοδεύτηκε όμως από πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο.

***Στα άλλα σημερινά παιχνίδια της Α’ Τοπικής, Σαρακηνός-Αγία Άννα 0-1 με γκολ του Παπαδημητρίου και Ακρόπολη-Αγχίαλος 0-0.

Αίας: Γκόγκος, Μακανίκας, Μπιρμπίλης, Ξηροκώστας (83′ Χριστέλος), Στεφανής, Φαράντος, Μπιρτσάι, Νικογιάννης (17′ Παπανικολόπουλος), Δημητρίου, Βούλγαρης (68′ Κομπούρας), Κατσαβριάς (68′ Παπουτσής).
Μαγνησιακός: Ράπτης, Δημητριάδης (60′ Χρηστίδης), Παπαδόπουλος, Σιάτρας, Βέρτζος, Αγιασιώτης (60′ Κρανιάς), Βουρδάκης, Ζάχος (74′ Ξιώνης), Βλάχος  (45’+1′ Λούρος), Οικονόμου, Σιώμος (74′ Ροδίτης).


Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση πλέον για το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Είναι το Σαββατοκύριακο των τελευταίων φιλικών,…
Συλλυπητήρια ανακοίνωση Αίαντα Σούρπης

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Αίαντα Σούρπης

Στο άκουσμα της είδησης του αδόκητου θανάτου του Λάκη Παναγιώτου, ο οποίος τίμησε τη φανέλα του…
Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Στην Σούρπη, μια ομάδα εθελοντών αποφάσισε μαζί με την καθοδήγηση ενός μικροβιολόγου που εδρεύει εκεί, του…