• 17 Οκτωβρίου, 2022

Νέα μονάδα παραγωγής εγκαινίασε η οικογένεια Σιαμανίκου στο σύγχρονο οικολογικό ελαιοτριβείο τους στον Πτελεό

Νέα μονάδα παραγωγής εγκαινίασε η οικογένεια Σιαμανίκου στο σύγχρονο οικολογικό ελαιοτριβείο τους στον Πτελεό

Τη Δευτέρα 10/10/2022 η οικογένεια Σιαμανίκου, εγκαινίασε τη νέα μονάδα παραγωγής της, ανάμεσα σε φίλους, πελάτες, επισήμους, εκπροσώπους της ελαιουργίας Μαγνησίας Κουφάκης Α.Ε., του συνδέσμου oliveto magnes και βεβαίως με τους στενούς της συνεργάτες και προμηθευτές.

Σε κλίμα συγκίνησης έγιναν τα εγκαίνια, ενώ απολαύσαμε μια ξενάγηση στους χώρους και παρουσίαση της λειτουργίας του σύγχρονου οικολογικού ελαιοτριβείου. Τέλος, δοκιμάσαμε το εξαιρετικό ελαιόλαδο που μόλις παρήγαγαν και φύγαμε με ένα δείγμα του «πράσινου διαμαντιού» στα χέρια μας και ελπίδα για ανάπτυξη σε μια νέα, ισχυρή κοινωνία πολιτών που μπορούμε να δημιουργήσουμε στον Δήμο Αλμυρού.

Ο Δημήτρης Σιαμανίκος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους κι όπως χαρακτηριστικά είπε, η εκδήλωση δεν αφορούσε εγκαίνια αφού το εργοστάσιο υπάρχει εδώ και 28 χρόνια, αλλά ήταν μια «ανανέωση όρκων γάμου». Συνέχισε λέγοντας: «Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή την εκδήλωση στον μπαμπά και την μαμά που ξεκίνησαν αυτό το εγχείρημα πριν 28 χρόνια και εγώ με τον Βασίλη αποφασίσαμε αυτό να το πάμε ένα βήμα παραπέρα για εμάς αλλά και τον κόσμο, τον τόπο μας, όλοι μαζί να πάμε μπροστά. Το λάδι μας ξεχωρίζει, είναι πολύ παραπάνω από τον ποιοτικό μέσο όρο της Ελλάδος. Να δουλέψουμε όλοι μαζί, με τη βοήθεια τη δική μας, των παραγωγών, του καθηγητή του Πανεπιστημίου, τους γεωπόνους διότι όλοι είμαστε μία αλυσίδα, πρέπει να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου και να μην περιμένουμε πόσο θα πάει το λάδι κάθε χρόνο. Η προοπτική είναι να βγούμε στην αγορά με ένα προϊόν υπεραξίας, γι’ αυτό εμείς κάναμε αυτή την επένδυση, ώστε κάθε χρόνο τα 5 ευρώ να είναι το μίνιμουμ για τον παραγωγό.

Ο Βασίλης Σιαμανίκος επισήμανε στον σύντομο χαιρετισμό του πως είναι πολύ χαρούμενος που βλέπει φίλους και συνεργάτες, διότι «μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, να φτιάξουμε όμορφα πράγματα και να στηρίζουμε τον τόπο μας, είμαστε εδώ με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας να δώσουμε ποσοτικό και ποιοτικό αποτέλεσμα στον παραγωγό. Είναι μεγάλη μέρα για ‘μας, έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ και αυτό το αποτέλεσμα είναι προσπάθεια χρόνων που σήμερα ανταμείβεται και βγαίνει έξω προς όλους».

Στη συνέχεια, κάλεσε τον μικρό Άγγελο, την τρίτη γενιά της οικογένειας, να κόψουν μαζί την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο κ. Δημόπουλος, εκπρόσωπος της AMENDUNI δήλωσε: Κάπου ψηλά είναι ο Μιχάλης και μας κοιτάζει και είναι πολύ χαρούμενος για αυτό που έχει γίνει, καταβάλαμε προσπάθεια για να φτιάξουμε κάτι που ο ίδιος οραματίστηκε. Ευελπιστούμε ότι θα υλοποιήσουμε την τελευταία του επιθυμία.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, έδωσε το παρόν στα εγκαίνια, δοκίμασε το ελαιόλαδο που μόλις είχε παραχθεί και ευχήθηκε τα καλύτερα την οικογένεια Σιαμανίκου τονίζοντας «είναι μια σημαντική επιχείρηση της περιοχής μας και σημαντική είναι και η επένδυση που έγινε. Ήταν μεγάλη έκπληξη για ‘μενα αυτό που κατόρθωσε η οικογένεια Σιαμανίκου, είναι ευχής έργο να δημιουργούνται τέτοιες μονάδες και να προχωρούν και να εκσυγχρονίζονται. Αυτό μας δίνει ελπίδα και σιγουριά για το μέλλον της περιοχής. Συμβάλλει και ο Αλμυρός με το πρόγραμμα που κάνει με το πανεπιστήμιο και τον oliveto magnes, ώστε η ελιά, η ετικέτα της περιοχής να πάρει αξία και όλοι μαζί, Δήμος και πολίτες συμβάλλουμε σ΄ αυτό το σκοπό… Μπορούμε να πάμε σε άλλη καλύτερη εποχή… Το πιστεύω… Καλή δύναμη στην οικογένεια Σιαμανίκου.»

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της oliveto magnes κ. Αλαμανιώτης και ο αντιπρόεδρος κ. Καλλές. Στις δηλώσεις τους στο «Λαό» τόνισαν ότι «η επένδυση αυτή μας δίνει δύναμη και ελπίδα, διότι η απόδοση του ελαιολάδου φαίνεται ότι πάει προς το καλύτερο, εάν αξιοποιηθεί από τους παραγωγούς, με την παράλληλη προσπάθεια που κάνει η oliveto magnes και ο Δήμος με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα έχουμε ένα premium προϊόν, με καλή τιμή στην αγορά. Ευχόμαστε καλή συνεργασία και καλή συνέχεια.

Ευχόμαστε με τη σειρά μας κάθε επιτυχία στα σχέδια της οικογένειας Σιαμανίκου και το παράδειγμα του Πτελεού και της κοινωνίας πολιτών που είναι ενεργή στον Πτελεό, να τη μιμηθούν και άλλες κοινότητες της περιοχής μας.


Σχετικά Άρθρα

Λήξη συναγερμού για την φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους – Ευχαριστήριο Δημάρχου

Λήξη συναγερμού για την φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους – Ευχαριστήριο Δημάρχου

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σήμερα περίπου στις 16:30 στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ συνεχίζονται…
Η ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες έπληξαν ανεπανόρθωτα την ελαιοπαραγωγή

Η ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες έπληξαν ανεπανόρθωτα την ελαιοπαραγωγή

Έστριψαν τα φύλλα των δένδρων και ζάρωσαν οι ελιές λόγω της ξηρασίας και των επιπτώσεων της…
Εκδηλώσεις του Λαογραφικού Ομίλου στον Πτελεό

Εκδηλώσεις του Λαογραφικού Ομίλου στον Πτελεό

Η χορωδία του Λαογραφικού Μορφωτικού Ομίλου Πτελεού θα λάβει μέρος σε εκδηλώσεις στην Ευξεινούπολη και τον…