• 16 Οκτωβρίου, 2022

Σαν σε προπόνηση ο ΓΣΑ, προσέφερε ωραίο θέαμα και κέρδισε με 32 πόντους διαφορά!

Σαν σε προπόνηση ο ΓΣΑ, προσέφερε ωραίο θέαμα και κέρδισε με 32 πόντους διαφορά!

Σαν σε προπόνηση, ο ΓΣΑ επιβλήθηκε 81-49 της ΑΕ Καναλακίου στο κλειστό του Αλμυρού για την 2η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα του Παναγιώτη Νάνη παρουσίασε πολύ ωραίο θέαμα στο πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκε με διπλό σκορ 48-24. Μετά χαλάρωσε, ενώ στο φινάλε ενθουσίασαν οι νεαροί Αλμυριώτες που σκόραραν και ξεσήκωσαν τους φιλάθλους!

Πρώτο δεκάλεπτο
Με τον Φώτη Τάσσο στη βασική πεντάδα ο ΓΣΑ και τους Παπούλια, Πολίτη, Κοντοστάθη, Πελεκάνο ξεκίνησε ο Παναγιώτης Νάνης. Δύο χαμένα ριμπάουντ για τους γηπεδούχους, ένα λάθος στην επίθεση και δύο φάουλ του Πελεκάνου στα πρώτα 73 δευτερόλεπτα. Ο σούπερ σταρ του ΓΣΑ με γκολ-φάουλ σημείωσε τους πρώτους πόντους σε μια φάση coast to coast αφού κατέβασε το ριμπάουντ, διέσχισε όλο το παρκέ κι ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με έμμεσο τρίποντο. Το 5-4 με ωραίο μπάσιμο του Παπούλια και το 8-4 με τρίποντο του Κοντοστάθη από τα πλάγια. Ακολούθησε καλάθι του Τάσσου από ασίστ του Πολίτη, 10-4 και οι «κυανόλευκοι» με σερί 7-0 μέσα σε σύντομο διάστημα, ανάγκασαν τον αντίπαλο προπονητή να πάρει τάιμ άουτ (στο 4’). Μείωσε ο Δάσκαλος με το πρώτο εύστοχο μακρινό σουτ της ΑΕ Καναλακίου αλλά στην επόμενη επίθεση απάντησε ο Κοντοστάθης με τον ίδιο τρόπο. Ο Αλμυριώτης φόργουορντ ήταν «καυτός», πήρε αμυντικό ριμπάουντ, κατέβασε την μπάλα, είδε ότι δεν τον μάρκαρε κανείς και ευστόχησε σε νέο τρίποντο, 3/3 για αυτόν και σκορ 16-7, πιο μετά ο Τάσσος με γκολ-φάουλ το 19-9 στο 6ο λεπτό. Ο ΓΣΑ βρήκε ρυθμό, έπαιξε γρήγορα και έβγαλε μερικές πολύ ωραίες φάσεις, είτε λόγω της ποιότητας των παικτών του είτε μέσα από συνεργασίες. Στο τελευταίο δίλεπτο σκόραραν οι Πελεκάνος (δύο δίποντα), Πολίτης (ένα δίποντο) και ο Κοντοστάθης (ένα τρίποντο) για να λήξει η εναρκτήρια περίοδος με διπλό σκορ 28-14.

Δεύτερο δεκάλεπτο
Με τρίποντο του Πολίτη άρχισε η δεύτερη περίοδος για το +17 του ΓΣΑ, ο ίδιος συνέχισε στο σκοράρισμα, ενώ ο Πελεκάνος με ακόμη ένα λέι απ σε διείσδυση διαμόρφωσε το σκορ σε 35-18. Ίδια φάση για το επόμενο καλάθι των «κυανολεύκων», ο Πελεκάνος πολύ εύκολα έφθανε μέχρι το αντίπαλο καλάθι σαν σε προπόνηση! Η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους με μια καταπληκτική ασίστ του Βαλαμούτη και δύσκολο καλάθι του Μαμούρα (39-18). Πολύ ωραίες συνεργασίες από τους παίκτες του Νάνη, το 41-20 με λέι απ του Μυλωνά σε δημιουργία Πελεκάνου (στο 14’) και τα άλλα δύο στη σειρά καλάθια από τον παίκτη με το νούμερο 15, τον Ηλία Βαλαμούτη. O Μυλωνάς με τρίποντο …τιμώρησε τη ζώνη της ΑΕ Καναλακίου για το 48-24 στο 18ο λεπτό κι αυτό ήταν το σκορ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου αφού δεν σημειώθηκε πόντος στο τελευταίο δίλεπτο.

Στο ημίχρονο, για τον ΓΣΑ ο Κοντοστάθης είχε 12 πόντους με 4/4 τρίποντα-όλα στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Πελεκάνος 11 με 5/6 δίποντα, ο Πολίτης 7 με 3/4 σουτ, Τάσσος και Μυλωνάς από 5, ο Βαλαμούτης 4 και από ένα καλάθι οι Μαμούρας, Παπούλιας.

Τρίτο δεκάλεπτο
Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο, δηλαδή με δύο λεπτά χωρίς σκορ μέχρι να σκοράρει από κοντά ο Τάσσος, τον μιμήθηκε ο αντίπαλος ψηλός για το 50-26 και μετά βρήκε στόχο με δύσκολη προσπάθεια ο Παπούλιας. Ο ίδιος στον αιφνιδιασμό το 54-26 στο 25ο λεπτό. Με 4/4 βολές του Πελεκάνου, οι γηπεδούχοι εκτόξευαν τη διαφορά στους 30 (!), 58-28 στο 26:47, δικό του λέι απ για το +32. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μικρό σερί 0-5 πριν ο Βαλαμούτης σκοράρει τρίποντο και το πανηγυρίσει! Το δεκάλεπτο έληξε 63-33 με μια εντυπωσιακή φάση αφού ο Παπούλιας χωρίς να τον αντιληφθεί ο παίκτης που σούταρε τρίποντο, τον πλησίασε από πίσω και τον τάπωσε, με τους φιλάθλους να εκφράζουν τον θαυμασμό τους με ένα μακρόσυρτο ωωωω… Θέαμα χαρίζουν και ωραίες φάσεις στην άμυνα, όχι μόνο στην επίθεση.

Τέταρτο δεκάλεπτο
Πρώτοι πόντοι δύο βολές του Κοντοστάθη, ο Παπούλιας λέι απ σε coast to coast και σκορ 67-35 στο 33’. Στο 33:14 πάτησε στο παρκέ ο βενιαμίν του ΓΣΑ, Νίκος Κανατούλας που καταχειροκροτήθηκε στην πρώτη του άμυνα και έγινε πανζουρλισμός όταν πέτυχε το πρώτο του καλάθι με δύσκολο λέι απ ύστερα από κλέψιμό του! Με Κανατούλα, Μυλωνά, Μασούρα, Γώγουλα και Κοντοστάθη τελείωσε το ματς ο Αλμυρός. Ο Μασούρας σημείωσε τρίποντο σε προσπάθεια που κέρδισε φάουλ, έτσι με «τετράποντο» έκανε το 78-43 και στην επόμενη επίθεση κι άλλο τρίποντο!!!

***Ο Μιχάλης Πολίτης δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο.

***Παρουσία του πρώτου πολίτη του Αλμυρού, του Δημάρχου κου Χατζηκυριάκου, της Αντιδημάρχου κας Μπέη και εκατοντάδων φιλάθλων που γέμισαν την κερκίδα στο κλειστό, ο ΓΣΑ εύκολα έκανε το «δύο στα δύο» και πηγαίνει την επόμενη εβδομάδα στα Τρίκαλα για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

***Σε μια ωραία κι ασυνήθιστη κίνηση, οι παίκτες της ΑΕ Καναλακίου μάζεψαν και πέταξαν από τον πάγκο τους όλα τα μπουκαλάκια νερού πριν αποσυρθούν στα αποδυτήρια.

Δεκάλεπτα: 28-14, 48-24, 63-33, 81-49
ΓΣΑ (Νάνης): Κοντοστάθης 18 (2/4β., 1/4δ., 4/6τρ., ριμπ.8-0, 2 κοψ.), Μυλωνάς 6 (1/2β., 1/2δ., 1/2τρ., ριμπ.1-0), Μαμούρας 2 (1/2δ., ριμπ.2-0), Πελεκάνος 17 (5/6β., 6/7δ., 0/3τρ., ριμπ.6-0), Μασούρας 7 (1/1β., 2/5τρ., ριμπ.1-0), Κανατούλας 2 (1/2δ.), Παπούλιας 10 (5/8δ., ριμπ.3-0), Γώγουλας (0/2τρ., ριμπ.1-0), Βαλαμούτης 7 (2/2δ., 1/2τρ.), Πολίτης 7 (2/2δ., 1/2τρ., ριμπ.3-1), Τάσσος 5 (1/1β., 3/4δ., ριμπ.2-2).

ΑΕ Καναλακίου Αχέρων (Τζομάκας): Μπάρης, Ζαμπέτης 8 (2), Πάντας, Τάτσης 2, Ροντογιάννης, Καφφές 4, Σταύρου, Χρήστου 2, Κακιούζης 4, Δάσκαλος 21 (3), Πάνου 6.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ


Σχετικά Άρθρα

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Σημαντική η παραμονή του Νίκου Κανατούλα στον ΓΣΑ, επτά αθλητές από το εφηβικό τμήμα ακολουθούν την…
Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα σεζόν 2024-25

Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα…

Με 15 ομάδες θα γίνει το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, εφόσον όλες δηλώσουν συμμετοχή μετά την…
Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Την αποχώρησή του από τα διοικητικά του ΓΣΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Μελέτης με την ακόλουθη δήλωση…