• 11 Οκτωβρίου, 2022

Το ρεπορτάζ της βράβευσης του Αντώνη Παπακωνσταντίνου από τον Δήμο Αλμυρού / βίντεο-φωτογραφίες

Το ρεπορτάζ της βράβευσης του Αντώνη Παπακωνσταντίνου από τον Δήμο Αλμυρού / βίντεο-φωτογραφίες

Με μία λιτή κι όμορφη εκδήλωση, ο Δήμος Αλμυρού τίμησε το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου, τον Φτελιανό στην καταγωγή κωπηλάτη που μάς έκανε υπερήφανους με τις πρόσφατες επιτυχίες του, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το Ασημένιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Ανδρών.

Ο πρώτος πολίτης του Αλμυρού τού απένειμε αναμνηστική πλακέτα και το βιβλίο με την ιστορία της πόλης, ενώ δέχθηκε την εμφάνιση της εθνικής ομάδας κωπηλασίας την οποία υπέγραψε ο Αντώνης.

Τον 23χρονο αθλητή συνόδευσαν στην εκδήλωση οι γονείς του, συγγενείς κι αρκετοί φίλοι από τον Πτελεό, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Βουλευτής Μαγνησίας κος Χρήστος Μπουκώρος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αρετή Μπέη, Λεωνίδας Βούλγαρης, Γιώργος Γουργιώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Δημήτρης Τσούτσας, ο δημοτικός σύμβουλος κος Κύριλλος Καραλής, η γεν. γραμματέας του Δήμου κα Νίκη Κυριτσά.

Ο Δήμαρχος κ. Χατζηκυριάκος είπε: «Σε αυτήν την εκδήλωση εδώ στο Δημαρχείο, σκοπός μας είναι να τιμήσουμε τον συντοπίτη μας, τον αθλητή, τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωταθλητή Αντώνη Παπακωνσταντίνου. Είναι μεγάλη τιμή και για εμένα και για τον τόπο που εκπροσωπώ ως Δήμαρχος, είναι ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια που ακούγεται με τις επιτυχίες σου Αντώνη ο τόπος μας και σηκώνεται η ελληνική σημαία και όλη η Ελλάδα. Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους είναι πως τέτοιοι άνθρωποι σαν κι εσένα πρέπει να είναι ίνδαλμα για το αύριο, για το μέλλον και όχι αυτά που δείχνει κάθε μέρα η τηλεόραση… Είναι δεδομένο πόσο έχεις κουραστεί για να φθάσεις σε αυτό το επίπεδο, πόσο έχεις επικεντρωθεί να πετύχεις τον στόχο σου και τι προσπάθεια έχεις κάνεις».

Μάλιστα, δίνοντας στην Αντώνη την έκδοση του Δήμου Αλμυρού, ο κ. Χατζηκυριάκος τού είπε «εσύ γράφεις την ιστορία σου και όπως κάποιοι έγραψαν για τον Αλμυρό, στο μέλλον θα γράφουν για τα επιτεύγματά σου ως έναν σημαντικό άνθρωπο της πόλης μας».

Ο σπουδαίος αθλητής μας, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμή που του έγινε και δήλωσε: «Όποιος θέλει να θέσει έναν στόχο, πρέπει να τον υποστηρίζει και θέλω να πω ότι όλοι οι στόχοι είναι επιτεύξιμοι, δεν είναι κάτι που δεν μπορούμε να πετύχουμε. Πρέπει να πιστεύεις στον στόχο και να είσαι πρόθυμος να κάνεις κάποιες θυσίες».

Ο κος Μπουκώρος επισήμανε: «Στα χρόνια της κλασικής Ελλάδος γκρέμιζαν τα τείχη τους για να υποδεχθούν τέτοιους ανθρώπους. Εμείς δεν έχουμε τείχη σήμερα αλλά ανοίγοντας τις καρδιές μας υποδεχόμαστε εδώ σε αυτή τη σεμνή τελετή τον Αντώνη, τον συντοπίτη μας που δόξασε τη γαλανόλευκη και τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι ένα εύκολο άθλημα, θέλει καθημερινά οκτάωρα προπόνησης και οπωσδήποτε ο παγκόσμιος ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Έχουμε λοιπόν τη χαρά, την ευτυχία θα έλεγα, ο Αντώνης μας να τιμάει τον τόπο του, τον αισθανόμαστε ως κομμάτι αυτού του τόπου. Θερμά τον συγχαίρω και του εύχομαι σύντομα να γίνει ολυμπιονίκης και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει γιατί παρακολουθούμε πόσο προσπαθεί! Το να έχουμε τέτοιους ανθρώπους που δοξάζουν τη χώρα είναι δύναμη και υπεραξία για τον τόπο μας».

Η κα Αρετή Μπέη ευχήθηκε «και εις ανώτερα στον Αντώνη», μίλησε για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βοηθάει τους αθλητές-μαθητές και είπε πως αυτά τα παιδιά δίνουν το παράδειγμα ώστε τα υπόλοιπα να φύγουν από τις καφετέριες, τα τάμπλετ, τα κινητά και να κάνουν πράγματα δημιουργικά στη ζωή τους.

Με την προσφώνηση «άξιος» και ένα ζεστό χειροκρότημα γράφτηκε ο επίλογος της τελετής κι έπειτα ο Αντώνης δεν αρνήθηκε σε κανέναν από όλους όσοι τού ζήτησαν μια αναμνηστική φωτογραφία.

Μιλώντας μάλιστα στην κάμερα του «Λαού», ο πρωταθλητής Ευρώπης και δεύτερος παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών σχολίασε πως ήταν μεγάλη τιμή για τον ίδιον να τον τιμάνε στον τόπο απ’ όπου κατάγεται, δεν περίμενε αυτή την εκδήλωση στο Δημαρχείο και ήταν χαρούμενος διότι μαζί του βρέθηκαν οι δικοί του άνθρωποι σ’ αυτή τη στιγμή χαράς. Όπως πρόσθεσε, επόμενος στόχος είναι η παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το επόμενο καλοκαίρι θα γίνει η ολυμπιακή πρόκριση  και αρχίζει προπονήσεις στην εθνική για να βρει πλήρωμα στο διπλό σκιφ της ελαφριάς κατηγορίας.

Φωτορεπορτάζ Ματσόρδας Βαλάντης


Σχετικά Άρθρα

Στο πλευρό των παιδιών της ομάδας Red Special Team βρέθηκε ο Χρήστος Μπουκώρος

Στο πλευρό των παιδιών της ομάδας Red Special Team βρέθηκε ο Χρήστος Μπουκώρος

Την Κυριακή, 9 Απριλίου 2023, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος είχε την…
Επέκταση χρονικού ορίου καλαρίσματος για τους αλιείς της Αλοννήσου ζητά ο Χρήστος Μπουκώρος

Επέκταση χρονικού ορίου καλαρίσματος για τους αλιείς της Αλοννήσου ζητά ο Χρήστος Μπουκώρος

Αναφορά κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος &…
Δέκτης καταγγελιών για ανεξέλεγκτη αλιεία στη λίμνη Κάρλα έγινε ο Χρήστος Μπουκώρος

Δέκτης καταγγελιών για ανεξέλεγκτη αλιεία στη λίμνη Κάρλα έγινε ο Χρήστος Μπουκώρος

Με ερώτηση επείγοντος χαρακτήρα προς τους αρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και Αγροτικής…