• 14 Σεπτεμβρίου, 2022

Για τον Επίσκοπο Δωδώνης – Γράφει ο π. Γεώργιος  Γεωργιάδης

Για τον Επίσκοπο Δωδώνης – Γράφει ο π. Γεώργιος  Γεωργιάδης

Πάμπολλοι σχολίασαν τις δηλώσεις του Επισκόπου Χρυσόστομου και η μεγάλη πλειοψηφία τον έκρινε αρνητικά. Πόσοι όμως «σχολιαστές» συμπεριέλαβαν στις διερευνήσεις τους το ότι ο επίσκοπος διακατεχόταν από την μεγάλη λύπη για τις «πρό γεννήσεως» ανθρώπινες ζωές που χάνονται;  Από τά λεγόμενά του φάνηκε ότι (ως ιερομόναχος που είναι) αγνοεί κάποια στοιχεία των διαπροσωπικών σχέσεων ενός ζεύγους. Πού το παράξενο; Αυτό δεν απαιτούμε από αυτούς;

Ή θέλουμε να γίνουμε σαν κάποιους άγαμους ιερείς της μεσαιωνικής Ισπανίας, που «μισόκρυφα-μισοφάνερα» είχαν και άτυπη σύζυγο στο σπίτι τους; Και πώς σχολιάζουμε τόσο «ελαφρά τή καρδία» τις αμβλώσεις, όταν κάθε δεκαετία εμείς ανεβάζουμε όλο και κατά έναν μήνα το μέχρι πότε δεν είναι κακό να κάνουμε έκτρωση; Κάποτε λέγαμε μέχρι τον 2ον μήνα, στο εγγύς μέλλον θα λέμε μέχρι τον 8ον … και πάει λέγοντας.

Αλλά σήμερα εμένα με ενδιαφέρει κάτι άλλο να επιστήσω: Γιατί οι πονηροί δημοσιογράφοι μας μεθοδεύουν πώς θα στιγματίσουν την Εκκλησία; Τι εννοώ; Γιατί αντί χριστιανού επισκόπου δεν προτίμησαν να φέρουν στο στούντιο έναν Μουφτή (οποιονδήποτε εκ των δύο), και να του θέσουν τά ίδια ακριβώς ερωτήματα; Απλά, θέλουν να «ξεσκεπάζουν» διαρκώς τον χριστιανισμό πόσο «κακός & παρωχημένος» είναι. Γιατί δεν φέρνουν ηγέτες άλλου θρησκεύματος;

Εάν το Σύνταγμά μας έλεγε ότι θρησκεία του κράτους είναι η επικρατούσα (Χριστιανισμός), τότε δεν θα έψεγα αυτήν την πονηρή τακτική τους να φέρνουν αποκλειστικά χριστιανούς κληρικούς. Αφού όμως οι ίδιοι δημοσιογράφοι (κλπ) πρεσβεύουν την ανεξιθρησκία, τότε λογικά, είναι υποχρεωμένοι να καταπολεμούν ομοίως και τά άλλα θρησκεύματα. Και όχι να τά διαφυλάττει σαν να πρόκειται για ό,τι καλύτερο υπάρχει στα κοινωνικά συστήματα. Μας έχουν τόσο πολύ αποπροσανατολίσει, ώστε ούτε δύο άτομα σε όλην την Ελλάδα δεν αναρωτήθηκε τι λένε οι άλλοι.

Για άλλη μια φορά ο χριστιανισμός, -υπούλως από εμάς τους ίδιους τους ψευτο-δημοκράτες-, εσύρθη εντέχνως στον διασυρμό. Τώρα, ακόμη και να φέρουν Μουφτή, αυτός θα είναι προετοιμασμένος να απαντήσει υπεκφευγικά. Και μην ξεχνάτε: Θυμάστε που στο Σουδάν, Σομαλία και αλλού, θέλανε να λιθοβολήσουν άγαμες κοπέλες που άθελά τους είχαν μείνει έγκυες; Εκεί ο μωαμεθανικός όχλος λιθοβολεί βιασθείσες. Ο εδώ όχλος λιθοβολεί ιερείς. Η λέξη «επίσκοπος» σημαίνει ότι επισκοπεί για την ηθικήν ευρωστία της Κοινωνίας. Πολλοί όμως το έχουν παραφράσει ότι πρέπει να τους έχουμε «επί σκοπόν» και να τους πυροβολούμε.

π. Γεώργιος  Γεωργιάδης    


Σχετικά Άρθρα

Δείτε την Αφροδίτη – Γράφει ο π. Γεώργιος Γεωργιάδης

Δείτε την Αφροδίτη – Γράφει ο π. Γεώργιος Γεωργιάδης

Δημοσιεύουμε αυτό τό άρθρο ειδικά τώρα, διότι η Αφροδίτη επαναλαμβάνει τίς φάσεις της κάθε 19 μήνες.…