• 6 Σεπτεμβρίου, 2022

Πάλη στην άμμο: Παγκόσμια διάκριση για την Στεφανία Ζαχείλα και τον Ηλία Καρνάβα / φωτογραφίες – βίντεο

Πάλη στην άμμο: Παγκόσμια διάκριση για την Στεφανία Ζαχείλα και τον Ηλία Καρνάβα / φωτογραφίες – βίντεο

Σπουδαία διάκριση για δύο αθλητές του Ολυμπιονίκη-Ακαδημία πάλης Βόλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο.

Στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας διεξήχθη το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο: ο Ηλίας Καρνάβας συμμετείχε στην κατηγορία των -70 κιλών κάτω των 17 ετών και η Στεφανία Ζαχείλα στην κατηγορία 70 κιλών Γυναικών. Οι αγώνες έγιναν 1-2 Σεπτεμβρίου και 3-4 του μηνός αντιστοίχως.

Η Στεφανία κατετάγη στην 3η θέση της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ειδικά και γενικά! Τι εννοούμε; Ήταν τρίτη στους αγώνες της Ρουμανίας που αποτέλεσαν την πέμπτη στάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Από τη βαθμολογία των προηγούμενων τεσσάρων, μαζί με αυτή την πρόσφατη, κατετάγη 3η στη γενική κατάταξη και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Μία σπουδαία επιτυχία! Η ίδια θέλησε μέσω του «Λαού» να ευχαριστήσει τους προπονητές, τον σύλλογο και τους συναθλητές της. «Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε φθάσει σε αυτό το επίπεδο, τους ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθεια αλλά και το πάρτυ υποδοχής-έκπληξη που μας επιφύλαξαν και θα μας μείνει αξέχαστο» μας είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ηλίας Καρνάβας είχε μόνο μία διοργάνωση μιας και ήταν σε μικρότερη ηλικιακά κατηγορία (με πέντε αγώνες την πρώτη μέρα και πέντε αγώνες τη δεύτερη), αυτή στην Κωνστάντζα. Κατετάγη 2ος και ανέβηκε στο βάθρο με το ασημένιο μετάλλιο, υπογράφοντας μία εξαιρετική παρουσία και μια ιστορική επιτυχία για τον ίδιο, τον σύλλογό του, τον Βόλο και γενικότερα την ελληνική πάλη στην άμμο.

Επόμενοι αγώνες των δύο το πανελλήνιο πρωτάθλημα, όχι στην άμμο αλλά στο ταπί, στις 19-20 Νοεμβρίου στην Αθήνα όπου φιλοδοξούν να σημειώσουν νέες διακρίσεις.

Προπονητές της Στεφανίας και του Ηλία είναι στον Ολυμπιονίκη Βόλου ο Κώστας Καρνάβας  και ο Γιάννης Γαβρινιώτης, ο πρώτος μάλιστα βρέθηκε μαζί τους στην πρόσφατη διοργάνωση. Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από την υποδοχή που επιφύλαξαν οι συναθλητές τους στον Βόλο το βράδυ της Δευτέρας 5/9:


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…