• 26 Αυγούστου, 2022

Εκπαιδευτικό σεμινάριο ναυαγοσωστικής στο Κεραμίδι Δήμου Ρήγα Φεραίου

Εκπαιδευτικό σεμινάριο ναυαγοσωστικής στο Κεραμίδι Δήμου Ρήγα Φεραίου

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 και ώρα 17:00-19:00μμ, σε συνεργασία του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της τοπικής κοινότητας Κεραμιδίου.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κα. Αντωνία Χασιώτη αναφέρει: Το ΚΕΠ υγείας του Δήμου μας προσαρμόζεται στις ανάγκες πρόληψης  κάθε φορά που προκύπτουν, έτσι θεώρησε ως ανάγκη την υλοποίηση της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στην πρόληψη των ατυχημάτων στη θάλασσα. (πισίνες κλπ) 

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  έννοιες της Ναυαγοσωστικής. Διδάχτηκαν τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, δηλαδή είσοδο από θάλασσα, πισίνα και άλλα, τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόπους μεταφορά του θύματος, έξοδο από το υγρό στοιχείο.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών λουόμενων και κυρίως νέων και παιδιών.  Ελπίζουμε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε και άλλες ανάλογες δράσεις καταφέρνοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες   πρώτα σε σχέση με τους κινδύνους που υπάρχουν , τους τρόπους πρόληψης καθώς και το τρόπο άμεσης βοήθειας. Σίγουρα η άμεση επόμενη δράση θα αφορά ορεινή διαβίωση καλύπτοντας ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι πρόληψης. Όσοι ενδιαφέρονται για να συμμετέχουν ή να διοργανώσουμε στη  δική τους τοπική κοινότητα  μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο των Κοινωνικών δομών 2425023794 ή στο mail : vsspiti@yahoo.gr  

Ευχαριστούμε τη τοπική σύμβουλο κ Βλασταρίδου Ντίνα για τη συνεργασία καθώς και  τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας και τον Ναυαγοσώστη της παραλίας  Καμαρίου για την εκπαίδευση και τη φιλική προσέγγιση προς τους εκπαιδευόμενους.


Σχετικά Άρθρα

«Βαδίζοντας στα χνάρια των Αρχαίων Φερών», πεζοπορία στο Βελεστίνο

«Βαδίζοντας στα χνάρια των Αρχαίων Φερών», πεζοπορία στο Βελεστίνο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πεζοπορία του ΚΕΠ Υγείας στο Βελεστίνο το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου,…
Σεμινάριο πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στα Κανάλια

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στα Κανάλια

Το  ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ  του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε  συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου διοργανώνει…
ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου: Σεμινάρια ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή στο Στεφανοβίκειο

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου: Σεμινάρια ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή στο Στεφανοβίκειο

Με αφορμή την τοποθέτηση εξωτερικών απινιδωτών στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, το ΚΕΠ Υγείας διοργανώνει εκπαίδευση καρδιοπνευμονικής…