• 10 Αυγούστου, 2022

Δελτίο Θυέλλης, του Γιώργου Τσιντσίνη (έκδοση 6/8/22)

Δελτίο Θυέλλης, του Γιώργου Τσιντσίνη (έκδοση 6/8/22)

Το Δελτίο Θυέλλης που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης και δημοσιεύθηκε στον “Λαό”, έκδοση 6/8/22

Η Μπέρμποκ είναι «πράσινη»

κι άλλοι βγάλαν …χολέρα.

Μεφσούτ, Ακάρ και Ερντογάν

κι ακόμη παραπέρα.


Χάνει η μάνα κόρες, γιους

κι το νερό τ’ αυλάκι

γιατί βρήκανε «κοριούς»

στο κινητό του Ανδρουλάκη.

Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί; Εκεί που καίγονταν κάθε τόσο οι λάμπες στα πεζοδρόμια και οι Δήμαρχοι έκαναν το …κορόιδο, τώρα θα σβήνουν επιλεκτικά για να κάνουμε οικονομίες στο ηλεκτρικό ρεύμα.  Εντάξει, παιδιά, ό,τι θέλετε. Μόνο το κρύο ντους δεν μπορώ χειμωνιάτικα…. Και τα σιντριβάνια, φωτεινές πινακίδες κτλ. κλείστε τα. Συσκότιση… Θα κυκλοφορούμε …στα μουλωχτά, απαγγέλλοντας το «φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε μου να περπατώ».

Α, όλα κι όλα… Για μια αξιοπρέπεια ζούμε σ’ αυτόν τον ντουνιά. Την τηλεόραση δεν την κλείνω. Κομμένη…

Πέρα από τα προληπτικά μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας ωστόσο, αν ο καθένας από μας φροντίσει να κάνει οικονομία ρεύματος στο σπίτι ή στη δουλειά κι αν ο Θεός βοηθήσει να έχουμε έναν ήπιο χειμώνα, ίσως αποφύγουμε τελικά να υποστούμε διακοπές ρεύματος. Αυτή τη «φουρτούνα» της ακριβής ή ελλειμματικής ενέργειας πρέπει να την παλέψουμε όλοι μαζί, αφού μας «καίει» όλους.

Σχετικά με αυτό το θέμα η «Καθημερινή» γράφει: «Την ώρα που η στρόφιγγα του ρωσικού φυσικού αερίου ανοιγοκλείνει, παίζοντας με τις αντοχές του ευρωπαϊκού ενεργειακού συστήματος, η ελληνική κυβέρνηση αθόρυβα προχωράει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για εθελοντική ή και υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας σε όλα τα επίπεδα: οικιακούς καταναλωτές, βιομηχανία, δήμους και δημόσιες υποδομές. Είναι πλέον εδραιωμένη η πεποίθηση στα αρμόδια κυβερνητικά επιτελεία ότι οι πολίτες θα πρέπει να προετοιμάζονται για έναν δύσκολο ενεργειακά χειμώνα, καθώς με όλα τα δυνατά σενάρια διαπιστώνεται ότι χωρίς εξοικονόμηση ενέργειας δεν μπορεί να υποκατασταθεί το έλλειμμα από τη μείωση του φυσικού αερίου στο όριο του 15% από την 1η Αυγούστου και μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023 που επέβαλε η Κομισιόν και πολύ περισσότερο το έλλειμμα που θα προκύψει από ενδεχόμενη ολική διακοπή των ρωσικών ροών.»

Η μισή παραγωγή σιτηρών φέτος στην Ουκρανία, λέει, χάθηκε λόγω του πολέμου. Ε και; Από λόρδοι που λογιζόμασταν, τώρα θα μας κόψει η …λόρδα.

Κι αφήσαμε τον αναξιόπιστο και γλείφτη των Ρώσων Ερντογάν να το παίζει …τροχονόμος στα Στενά του Βοσπόρου. Κι ενώ οι περισσότεροι Τούρκοι λιμοκτονούν, ο πληθωρισμός τους καλπάζει, ο Τσάρος στέλνει ρούβλια για να αποπερατώσουν το πυρηνικό εργοστάσιο.

Είσαι μεγάλο μαγκάκι, Αναλένα Μπέρμποκ… Πρώτη φορά συμπαθώ τόσο πολύ …Γερμανίδα. Ξύρισες το μουστάκι και κούρεψες γουλί εκείνη την Τσατσα-βούσογλου, που δεν ήξερε τι να κρατήσει: τα δικά του βρακιά ή του παραπαίοντος Σουλτάνου του. Και σαν να μην έφτανε αυτό τους ήρθε αμέσως κι άλλη σφαλιάρα από τη Γαλλίδα ομόλογό του. Πιο σταράτες στάσεις υπέρ της Ελλάδας είχαμε πολύ καιρό να δούμε.

Και η Πελόζι τσαμπουκαλάκι…

Το «Αβδούλ Χαμίτ» θα βουλιάξει τελικά από …διάρροια.

Τι κι αν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων ένα μήνα πριν; Από την πρώτη στιγμή τα ενοίκια της φοιτητικής στέγης σκαρφάλωσαν τον ανήφορο ακόμη και για κάποιες σαραβαλιασμένες, παλιές γκαρσονιέρες. Κρίμα… Ακόμη και στης ακρίβειας τον καιρό, ό,τι αρπάξουμε. Τουλάχιστον να παρέμβει το κράτος και να δώσει επιδοτήσεις.

Έχουν γίνει πια μακάβρια …μόδα με θύματα κυρίως γυναίκες. Και αθροίζοντάς τες, τον τελευταίο καιρό, συμπεραίνεις ότι ένα μαύρο στίγμα πλανιέται πάνω από τη χώρα μας, με τα δήθεν σκληρά αντράκια που χρησιμοποιούν τη σωματική τους δύναμη αποτρόπαια, γιατί δεν δέχονται την απόρριψη, την επιλογή ενός χωρισμού κτλ.

Ορισμένοι φίλοι και φίλες ξέρω ότι ανησυχείτε και φοβάστε, αλλά δεν είναι παράλογο και λίγο …κουφό να με ρωτάτε σχεδόν κάθε μέρα αν πρέπει να κάνετε την 4η (αναμνηστική) δόση του εμβολίου; Εγώ γιατρός δεν είμαι, αλλά η γιατρός μου επιμένει: «περίμενε… θα σου πω το Φθινόπωρο». Τέρμα και τελείωσε… Μόνο για μένα. Εσείς, στο δικό σας γιατρό.

«Όσα φοβήθηκα μου χτύπησαν την πόρτα. Μα, όσα αντιμετώπισα δεν με τρόμαξαν ξανά ποτέ». (Από το facebook).

Υπάρχουν τρεις τύποι ανθρώπων που δεν ξεχνάς ποτέ: Εκείνοι που σου στάθηκαν στα δύσκολα. Εκείνοι που σε παράτησαν στα δύσκολα και εκείνοι που σε έσπρωξαν στα δύσκολα.

Τι θα πει «καλή Παναγιά»; Υπάρχει και …κακιά;


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…