• 3 Αυγούστου, 2022

Υπέροχο κι άρτιο το τουρνουά μπιτς βόλεϊ στην Αμαλιάπολη! Εικόνες από τις απονομές και τους τελικούς

Υπέροχο κι άρτιο το τουρνουά μπιτς βόλεϊ στην Αμαλιάπολη! Εικόνες από τις απονομές και τους τελικούς

Ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο γεμάτο μπιτς βόλεϊ ήταν αυτό που μάς πέρασε, 30-31 Ιουλίου, στην παραλία της Αμαλιάπολης. Διεξήχθη το τουρνουά του αθλήματος που έγινε στο πλαίσιο δράσεων της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Αλμυρού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον σύλλογο Αργώ Βόλου.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 18 ομάδες με αθλητές από την περιοχή μας (Αλμυρό-Βόλο), τη Λαμία, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Αθήνα και διεξήχθησαν τρεις κατηγορίες: ανδρών-γυναικών και μικτό. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, αρκετοί αυτοί που παρακολούθησαν το όμορφο θέαμα στην άμμο και η εκδήλωση κορυφώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με τους τελικούς. Όπως μάς είπε ο κ. Βαγγέλης Σταθόπουλος, προπονητής της Αργούς, ομοσπονδιακός για αρκετά χρόνια και «ψυχή» του αθλήματος στο νομό μας, «η Αμαλιάπολη αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τουρνουά μπιτς βόλεϊ καθώς το γήπεδο βρίσκεται στην παραλία, δίπλα στις καφετέριες, ο κόσμος είναι πολύς και υπάρχει φυσική δροσιά από τα δένδρα. Είμαστε χαρούμενοι για αυτό το τουρνουά που διεξήχθη με επιτυχία και είχε μεγάλη συμμετοχή».

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ Δ. Αλμυρού κα Αρετή Μπέη, μιλώντας στον «Λαό», τόνισε: «Ήταν μια γιορτή του αθλητισμού αυτό το διήμερο, ευχαριστώ την Περιφέρεια και την ομάδα Αργώ για την πολύτιμη βοήθειά τους ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το τουρνουά, ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που αψήφησαν τη ζέστη και ήρθαν εδώ να αγωνιστούν. Θέλουμε να συνεχιστούν οι δράσεις της ΔΕΠΙΣ Δήμου Αλμυρού, θα προσπαθήσουμε και το επόμενο καλοκαίρι να κάνουμε ανάλογες δράσεις πέρα από τον χειμώνα που θα έχουμε ομιλίες κι ενημέρωση. Είδαμε ότι μαζεύτηκαν νέα παιδιά τόσο στο μπιτς βόλεϊ όσο και στη διοργάνωση που κάναμε στο μπάσκετ κι αυτό είναι ευχάριστο γιατί θέλουμε να τα περάσουμε μηνύματα σχετικά με αυτό το κοινωνικό θέμα που αφορά όλους μας. Ευελπιστούμε για κάτι καλύτερο του χρόνου, να γίνουν θεσμός αυτοί οι αγώνες στο μπιτς βόλεϊ».

Επίσης η κα Μπέη σχολίασε πως στην Καραγκιόρη και την Αμαλιάπολη υπάρχουν προδιαγραφές ώστε να φτιαχτούν και να συντηρηθούν γήπεδα βόλεϊ, ενώ ο Δήμος θα φτιάξει και δεύτερο τερέν μπάσκετ στο Κουρί. «Επιδίωξή μας είναι να γεμίσουμε τους αθλητικούς χώρους με τη νεολαία, να φέρουμε τα παιδιά στον αθλητισμό και τον πολιτισμό ώστε να ξεφεύγουν από άλλα πράγματα…» επισήμανε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος Αλμυρού.

Για την ιστορία αναφέρουμε τα ζευγάρια των τελικών: Στην κατηγορία Γυναικών 1η θέση για τις Μαρία Αντωνοπούλου-Παυλέα Δήμητρα και 2η θέση για τις αδερφές Κασιούρα, Βασιλική και Χαρά. Στη μικρή κατηγορία, 1η θέση οι Μαρία Αντωνοπούλου-Κώστας Δημουλάς και 2η θέση οι Φιλιππίδη Αναστασία-Χάρης Παξιμαδάκης. Στην κατηγορία Ανδρών, 1η θέση οι Πέτρος Μπιλίτσης, Χάρης Παξιμαδάκης και 2η θέση οι Κώστας Δημουλάς, Ευάγγελος Παπαχρήστου.

Αξίζει να επισημάνουμε πως οι Κοσμίδης-Μιχαλακόπουλος από τον Αλμυρό έφθασαν μέχρι τον ημιτελικό των Αγοριών, ενώ οι νικητές αυτής της κατηγορίας, ο Παξιμαδάκης της Αργούς Βόλου και ο Μπιλίτσης της ΕΑ Λάρισας, 17 ετών, είναι εν ενεργεία αθλητές της εθνικής Παίδων. Χρησιμοποίησαν το τουρνουά της Αμαλιάπολης ως προπόνηση για τη συμμετοχή τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων στην Κρήτη αυτό το Σαββατοκύριακο όπου θα εκπροσωπήσουν όλη τη Θεσσαλία.

Σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν μπλουζάκια της διοργάνωσης με μηνύματα για την ισότητα φύλων, ενώ στις έξι ομάδες των τελικών δόθηκαν μετάλλια και στις τρεις νικήτριες κύπελλο. Τις απονομές έκαναν ο έφορος βόλεϊ της Αργούς κος Χρήστος Παξιμαδάκης, η κα Αρετή Μπέη και ο Δήμαρχος κος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

και τέλος, ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ


Σχετικά Άρθρα

Δήμος Αλμυρού: Ζητούμε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης – Αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής

Δήμος Αλμυρού: Ζητούμε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης – Αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, μετά από τις αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής…
Συγκίνηση και περηφάνεια για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου – Ο Δήμος δίνει το όνομά του σε δρόμο του Πτελεού / ρεπορτάζ-εικόνες

Συγκίνηση και περηφάνεια για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου – Ο Δήμος δίνει το όνομά του σε δρόμο…

Συγκίνηση και περηφάνεια… Αυτές οι δύο λέξεις αποτυπώνουν καλύτερα τα αισθήματα όλων όσων παρευρέθηκαν σήμερα το…
Ο Δήμος Αλμυρού δέχεται δηλώσεις ζημιάς για τις καλλιέργειες μηδικής και βιομηχανικής ντομάτας

Ο Δήμος Αλμυρού δέχεται δηλώσεις ζημιάς για τις καλλιέργειες μηδικής και βιομηχανικής ντομάτας

Ο Δήμος Αλμυρού δέχεται δηλώσεις ζημιάς -εξαιτίας της βροχόπτωσης- για τις καλλιέργειες της μηδικής και της…