• 26 Ιουλίου, 2022

Πληρέστατη ενημερωτική εκδήλωση από τη ΔΕΠΙΣ Αλμυρού

Πληρέστατη ενημερωτική εκδήλωση από τη ΔΕΠΙΣ Αλμυρού

Συνέχεια στις εκδηλώσεις της ΔΕΠΙΣ Αλμυρού, έδωσε η ενημερωτική εκδήλωση που παρουσιάστηκε στο «Αρχοντικό» στο Κουρί και που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που δημοσιεύουμε παρακάτω.

Κεντρικοί Ομιλητές στην Ημερίδα ήταν η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Καλυψώ Γούλα, Καλυψώ Γούλα, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, η εκπρόσωπος του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βόλου, Θεοδώρα Πεσιάνη, η Κοινωνική Λειτουργός και η Κουλούμπαρδου Φιλίτσα, Ψυχολόγος και η Γενική Γραμματέας του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Ερασμία Καλαφάτη, Δικηγόρος παρ’ εφέταις. Την εκδήλωση συντόνισε η Γραμματέας του Δήμου Αλμυρού κα Νίκη Κυριτσά.

Στις ομιλίες αναφέρθηκαν στοιχεία για το εθνικό σχέδιο δράσης, το νομοθετικό καθεστώς, το αυτεπάγγελτο του αδικήματος, τα εργαλεία εκτίμησης κινδύνου, την ποινική διαμεσολάβηση, τη διακριτικότητα που πρέπει να έχουν όσοι εργάζονται στους φορείς, πως λειτουργούν οι ξενώνες προσωρινής φιλοξενίας και πως υποστηρίζονται τα θύματα.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΔΕΠΙΣ: Κοινός τόπος των Αδικημάτων Βίας λόγω Φύλου, ιδίως μέσα σε ένα οικογενειακό ή συντροφικό πλαίσιο, είναι ο φόβος των θυμάτων. Βασική Επιδίωξη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αλμυρού είναι η ορθότερη και πληρέστερη ενημέρωση των Δημοτών μας πάνω στο θέμα αυτό μέσα από την ανάδειξη του έργου των Φορέων που συμμετέχουν στη συζήτηση και την ανάπτυξη των τρόπων διαχείρισης εκ μέρους των θυμάτων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωπος της υφυπουργού κας Ζέττας Μακρή, οι βουλευτές Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κα Αικατερίνη Παπανάτσιου, κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Αλμυρού, ο Εντεταλμένος της Περιφέρειας κ. Ιωάννης Τέας, η πρώην υφυπουργός κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τα μέλη της ΔΕΠΙΣ Αλμυρού, ο πρώην Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης και η επικεφαλής της ΔΠ #ζωή_αλλάζουμε κα Ζωή Ράππου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και φορέων. Χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής κ. Αθανάσιος Λιούπης.

Ακολουθεί σχετικό δελτίο τύπου της κας Χρυσοβελώνη:

«Με μεγάλη μου χαρά παραβρέθηκα την Πέμπτη 21 Ιουλίου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αλμυρού για την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία, με αξιόλογες προσκεκλημένες όπως η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Γούλα, εκπρόσωποι του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Βόλου αλλά και η φίλη και συνάδελφος Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Ερασμία Καλαφάτη.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμο Αλμυρού διότι είναι η πρώτη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας σε επίπεδο Μαγνησίας που λειτουργεί και μάλιστα πολύ πετυχημένα, μιας και η εκδήλωση αυτή δε είναι μοναδική που γίνεται για το θέμα της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, αλλά συνολικά είναι τέσσερις. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά!

Μάλιστα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη διότι είναι ένας τομέας που έχω δουλέψει πολύ γι’ αυτόν. Επί θητείας μου στο υπουργείο Εσωτερικών, η τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποφάσισε να αναβαθμίσει τα θέματα υποστήριξης των γυναικών με την ανάθεση τους σε αρμόδια Υφυπουργό του Υπουργείου Εσωτερικών. Έτσι, είμαι η πρώτη γυναίκα Υφυπουργός με αρμοδιότητα την πολιτική πρωτοβουλία και την εκπροσώπησή της στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Ελλάδας, για θέματα Ισότητας Φύλων, που συμπεριλαμβάνουν τα ζητήματα εφαρμογής πολιτικών ενάντια στην βία κατά των γυναικών, κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Έτσι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ακινησίας, ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο, το πρώτο μέρος του οποίου αναφέρεται στην Ισότητα των Φύλων και περιλαμβάνει μια σειρά διατάξεων που αναφέρονται στην ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές του δημόσιου και ιδιωτικού βίου, στην έμφυλη βία και στη διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας των Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών που λειτουργούν.

Το μήνυμα που απευθύνω σε κάθε γυναίκα, που βιώνει τη βία, είναι ότι σήμερα οφείλει αλλά και κυρίως μπορεί διεκδικήσει για τον εαυτό της αυτό που αναντίρρητα δικαιούται: μία ήρεμη και αξιοπρεπή διαβίωση και καθημερινότητα».


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…