• 25 Ιουλίου, 2022

Ο Μηνάς Παπαγιάννης μιλάει για τη νέα προσπάθεια στη Δήμητρα Ευξεινούπολης

Ο Μηνάς Παπαγιάννης μιλάει για τη νέα προσπάθεια στη Δήμητρα Ευξεινούπολης

«Τρέχουν» να οργανώσουν το ποδοσφαιρικό τμήμα τα μέλη της νέας διοίκησης της Δήμητρας που εκλέχθηκε πριν λίγες ημέρες κι ανέλαβε να κάνει το νέο ξεκίνημα του συλλόγου στην Α’ Τοπική Κατηγορία.

Ο νέος πρόεδρος κος Μηνάς Παπαγιάννης επισκέφθηκε τα γραφεία του «Λαού» την Πέμπτη και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για τα θέματα της ομάδας ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο. Καταρχάς μάς είπε ότι η διοίκηση είναι σε συζητήσεις με προπονητές ώστε σύντομα να έχει κλείσει αυτό το σημαντικό, για κάθε σύλλογο, θέμα.

Σχετικά με τις διοικητικές εξελίξεις και το γεγονός ότι η Δήμητρα αφήνει τη Γ’ Εθνική για να παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα, δήλωσε: “Ξεκινήσαμε μια δύσκολη προσπάθεια με στόχο να κατεβάσουμε πάση θυσία την ομάδα να αγωνιστεί στην Α’ Τοπική κατηγορία. Είμαστε η Δήμητρα Ευξεινούπολης και πρέπει να συνεχίσουμε την ιστορική διαδρομή του συλλόγου μας στα πρωταθλήματα.

Από το 1959 ο σύλλογος δεν βρέθηκε ποτέ σε ανάλογη κατάσταση όπως μ’ αυτή του φετινού καλοκαιριού. Το καράβι πήγαινε κατευθείαν στα βράχια και μπροστά στον ορατό κίνδυνο να μην κατέβει στους αγωνιστικούς χώρους η ομάδα, ο Αντώνης Μηλιώνης ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει ένα διοικητικό σχήμα. Όταν μού έγινε η πρόταση να ηγηθώ εγώ, το έκανα με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στην ιστορία της Δήμητρας, στον κόσμο και στους παλιούς παράγοντες που προσέφεραν πολλά. Συγκροτήθηκε μία διοίκηση που θα χαρακτήριζα εκτάκτου ανάγκης προκειμένου να δηλώσουμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα».

Για το ρόστερ, ο κος Παπαγιάννης επισήμανε τις δυσκολίες: «Χάθηκε πολύς χρόνος κι ενώ όλες σχεδόν οι ομάδες έχουν συγκροτήσει το ρόστερ τους ψάχνοντας τις τελευταίες μεταγραφές, εμείς ξεκινήσαμε με ένα-δύο δελτία. Ο αρχηγός Πέτρος Θωμαΐδης δίνει το παράδειγμα και συμφώνησε να αγωνιστεί για ακόμη μία χρονιά, παρομοίως και ο Μάκης Παυλίδης ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα. Είμαστε σε επαφές με ποδοσφαιριστές από την περιοχή μας. Θέλουμε  να τονώσουμε τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα του συλλόγου γιατί δυστυχώς πλέον έχει χαθεί η έννοια του ερασιτεχνισμού. Η συγκρότηση του ρόστερ είναι δύσκολο κομμάτι, προσπαθούμε να πείσουμε κάποιους παίκτες που είχαν αποχωρήσει τα προηγούμενα χρόνια να γυρίσουν. Πολλά τα εμπόδια, ωστόσο έχουμε βρει κάποιους παίκτες με τους οποίους μιλάμε, ελπίζω ότι θα συμφωνήσουμε και θα ανακοινώσουμε. Σε αυτό το ξεκίνημα, απευθύνουμε κάλεσμα στους ποδοσφαιριστές της Ευξεινούπολης, του Αλμυρού, της ευρύτερης περιοχής να έρθουν να αγωνιστούν με την Δήμητρα».

Ο νέος επικεφαλής του ιστορικού συλλόγου της Ευξεινούπολης εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας: «Προσωπικά ήξερα τι ανέλαβα. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες σε κανέναν, χαρήκαμε που η ομάδα μας εκπροσώπησε την Μαγνησία στη Γ’ Εθνική, χαρήκαμε που το χωριό μας ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα, χαρήκαμε που η Δήμητρα έφθασε σε ιστορικές στιγμές που δεν είχα φανταστεί ποτέ. Ωστόσο εκτιμώ ότι αυτός ο κύκλος έπρεπε να κλείσει με τα οικονομικά δεδομένα της Γ’ Εθνικής και δυστυχώς, αυτή την κατηγορία θα την πληρώσουμε ακριβά… όπως το ίδιο συνέβη και με άλλα σωματεία που βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση.

Δεν κοιτάμε πίσω, μόνο μπροστά. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να δώσω και καλώ όλους τους φιλάθλους, τους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές του συλλόγου, τους παράγοντες, τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν την Δήμητρα. Σε αυτό το προσκλητήριο δεν πρέπει να λείπει κανείς. Ήδη οι αδερφοί Παυλίδη εκδήλωσαν την επιθυμία να μας στηρίξουν οικονομικά και περιμένουμε κι άλλους! Δύσκολο ξεκίνημα αλλά όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαι αισιόδοξος πως με την αρωγή όλων, θα πετύχουμε να οργανώσουμε ξανά από νέες βάσεις την ομάδα».

Επίσης, ο κος Παπαγιάννης σχολίασε πως αφού στηθεί ο βασικός κορμός, η διοίκηση θα ρίξει βάρος στην ακαδημία προσπαθώντας να προσελκύσει παιδιά. «Η Ευξεινούπολη έβγαλε παιχταράδες και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν παιδιά που μπορούν να αναδειχθούν. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση και μέσα στις βασικές μας επιδιώξεις είναι να ρίξουμε βάρος στην ακαδημία. Να έχουμε κάτι από πίσω που έλεγε και ο αείμνηστος προπονητής Βαγγέλης Βουρούκος, πολύ σημαντικό για κάθε σωματείο να διαθέτει τμήματα υποδομής» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σχετικά Άρθρα

Σημαντική μεταγραφή για Δήμητρα: από τη Δόξα Δράμας στην Ευξεινούπολη

Σημαντική μεταγραφή για Δήμητρα: από τη Δόξα Δράμας στην Ευξεινούπολη

Έναν παίκτη με παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες που είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά…
Με όλα τα νέα πρόσωπα η πρεμιέρα της Δήμητρας στην Ευξεινούπολη

Με όλα τα νέα πρόσωπα η πρεμιέρα της Δήμητρας στην Ευξεινούπολη

Νέα σεζόν, νέο ξεκίνημα για την Δήμητρα που μετά από μια δύσκολη διετία, επιστρέφει δυνατή εκεί…
Χοροεσπερίδα της Δήμητρας στην Ευξεινούπολη

Χοροεσπερίδα της Δήμητρας στην Ευξεινούπολη

Η Δήμητρα Ευξεινούπολης διοργανώνει καλοκαιρινή χοροεσπερίδα, την Κυριακή 16 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Ευξεινούπολης…