• 18 Ιουλίου, 2022

Προσοχή! Άγνωστοι καλούν σε κατοίκους της Ν. Αγχιάλου με σκοπό να κλέψουν

Προσοχή! Άγνωστοι καλούν σε κατοίκους της Ν. Αγχιάλου με σκοπό να κλέψουν

Κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου επισημαίνουν μέσω σελίδα κοινωνικής δικτύωσης περιπτώσεις απάτης στην πόλη από επιτήδειους που με διάφορες αιτιολογίες, προσπαθούν να επισκεφθούν σπίτια.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κα Πυργάνη-Παρασκευοπούλου ανέφερε πως «γυναίκα προσποιείται ότι είναι παλιά σας φίλη ή ότι δούλευε παλιά στο Δημαρχείο και αποσπά με τρόπο πολύ εύκολο (αγκάλιασμα) χρυσούς σταυρούς και πορτοφόλια, από κατοίκους της Νέας Αγχιάλου και της ευρύτερης περιοχής».

Μια κάτοικος της Νέας Αγχιάλου έγραψε επίσης: «Γυναίκα παίρνει τηλέφωνο με απόκρυψη σε σταθερά και λέει ότι κληρωθήκατε μέσο τηλεφωνικού καταλόγου και κερδίσατε κατσαρόλα ή ανοξείδωτα μπολ (σε εμένα τουλάχιστον έτσι είπε) σε αποκαλεί με το όνομα σου κανονικά και ξέρει την διεύθυνση του σπιτιού, όπως επίσης λέει ότι είναι καινούρια εταιρία και θέλουν να τους γνωρίσουμε για αυτό κάνουν αυτά τα δώρα και είτε αρνηθείς το “δώρο” είτε το δεχτείς έρχεται ένας με το έτσι θέλω έξω από το σπίτι σου και θέλει να μπει μέσα να κάνει επίδειξη τα «προϊόντα” του η οποία λέει κρατάει μια ώρα. Εμένα αυτό το τηλεφώνημα έγινε Τετάρτη, αρνήθηκα το δήθεν δώρο, Πέμπτη ήρθε αυτός ο τύπος, τον έδιωξα έφυγε με νεύρα και την Τρίτη μου διέρρηξαν το σπίτι… Μπορεί να είναι και σύμπτωση αλλά ας προσέχουμε».

Όπως γνωρίζουμε, παρόμοια τηλεφωνήματα με τη δεύτερη περίπτωση δέχθηκαν δύο ακόμη άτομα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία στην Αστυνομία για αυτά τα περιστατικά, ωστόσο επισημαίνουμε πως ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ για εμάς ή την οικία μας.

Οι περιπτώσεις απάτης το τελευταίο διάστημα είναι ολοένα και περισσότερες, για αυτό ο κόσμος θα πρέπει να είναι υποψιασμένος ώστε να μην την πατήσει… Οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν …χίλιους τρόπους για να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία, να κάνουν …αυτοψία στα σπίτια, να εγκαταστήσουν κακόβουλα λογισμικά μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών υποκλέπτοντας κωδικούς και χρήματα…


Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μακρή: «Πέντε νηπιαγωγεία της Μαγνησίας στην πιλοτική εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών»

Ζ. Μακρή: «Πέντε νηπιαγωγεία της Μαγνησίας στην πιλοτική εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών»

Για την συμμετοχή πέντε νηπιαγωγείων της Μαγνησίας ανάμεσα στα 200 πρώτα που έχουν επιλεγεί από το…
Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου της Νέας Αγχιάλου / φωτορεπορτάζ

Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου της Νέας Αγχιάλου / φωτορεπορτάζ

Μια μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος ήταν ο 2ος Αγώνας δρόμου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της…
Ομιλία Γ. Γεωργαντά στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και για άλλες διατάξεις του ΥΠΑΑΤ

Ομιλία Γ. Γεωργαντά στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και…

Ομιλία υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά στην συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής,…