• 15 Ιουλίου, 2022

Μονάδα ΟΤΚΖ: Για πιθανή μόλυνση καλλιεργειών από υγρά απόβλητα προειδοποιεί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αλμυρού

Μονάδα ΟΤΚΖ: Για πιθανή μόλυνση καλλιεργειών από υγρά απόβλητα προειδοποιεί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αλμυρού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/7/2022 συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Αλμυρού με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, στην οποία συζητήθηκε το αίτημα της ΝΙΖΑΜΗΣ ΙΚΕ για αδειοδότηση «Εγκατάστασης αποθήκευσης & μεταφόρτωσης επικίνδυνων αποβλήτων & διαλυτήριο ΟΤΚΖ» στην περιοχή Νταγιάς του Δήμου Αλμυρού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία, ότι το αίτημα θα εξετασθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 18/7 η απόφαση του οποίου θα έχει καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα, όπως γνωμοδοτικό χαρακτήρα θα ‘έχει και η απόφαση της Περιφέρειας, η οποία θα ακολουθήσει. Η τελική απόφαση για έγκριση η απόρριψη της πρότασης θα ληφθεί από το αρμόδιο Υπουργείο.

Η αντιπροσωπεία του Σύριζα ανέφερε τα εξής:

  • Είναι σαφές πως η μελέτη που παρουσιάσθηκε από τον ενδιαφερόμενο είναι εντελώς προχειρογραμμένη (σε πολλά σημεία αναφέρεται ότι ο τόπος υλοποίησης του έργου είναι η Κρήτη, τα Χανιά κ.τ.λ.!)
  • Στο σημείο όπου προβλέπεται να εγκατασταθεί η μονάδα υπάρχουν αγροτικές καλλιεργημένες εκτάσεις, οι οποίες μπορούν να μολυνθούν από υγρά απόβλητα, τα οποίο μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα και στον υδροφόρο ορίζοντα, πόσο μάλλον που στην περιοχή προβλέπεται να γίνουν μεγάλα αρδευτικά έργα.
  • Οι αέριοι ρύποι μπορούν να μολύνουν τόσο την Ευξεινούπολη, όσο και τον Αλμυρό και το μοναδικό στο είδος του δάσος Κουρί.
  • Το οικονομικό όφελος για το Δήμο είναι πρακτικά αμελητέο, διότι στην  επιχείρηση προβλέπεται να απασχολούνται  τέσσερα (4) άτομα.
  • Πολλά προβλήματα μπορούν να προκύψουν στη λειτουργία της επιχείρησης, η οποία λόγω του μικρού μεγέθους της δεν θα υπόκειται σε συνεχείς και εξαντλητικούς ελέγχους.

Με βάση τα παραπάνω η αντιπροσωπεία του Σύριζα εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στην πιθανή εγκατάσταση παρόμοιας μονάδας στη συγκεκριμένη θέση και ζήτησε από τον Δήμαρχο να συμπαραταχθεί με αυτή την άποψη.

Ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τις θέσεις του Σύριζα, εξέφρασε και τις δικές του ανησυχίες για τα παραπάνω ζητήματα και επιφυλάχθηκε να διατυπώσει την τελική του θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Σχετικά Άρθρα

Φωτιά σε σπίτι

Φωτιά σε σπίτι

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Κλ. Δρυμώνα το βράδυ του Σαββάτου καθώς στην Ευξεινούπολη τυλίχθηκε σπίτι στις…
Εκδήλωση σήμερα στο Κουρί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης

Εκδήλωση σήμερα στο Κουρί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης

Την πρώτη του εκδήλωση διοργανώνει το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης που προέκυψε από…