• 12 Ιουλίου, 2022

Χόρεψε σε Αγριά και Κόρινθο ο Πολιτιστικός Βρύναινας, ετοιμάζει χορό κι εγκαίνια του λαογραφικού μουσείου

Χόρεψε σε Αγριά και Κόρινθο ο Πολιτιστικός Βρύναινας,  ετοιμάζει χορό κι εγκαίνια του λαογραφικού μουσείου

Σε δύο χορευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν το τελευταίο χρονικό διάστημα τα τμήματα του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Βρύναινας «η Όθρυς», ενώ μέσα στον Ιούλιο προετοιμάζονται χοροεσπερίδα και εγκαίνια μουσείου στο χωριό!

Συγκεκριμένα, στις 18 Ιουνίου τα παιδικά χορευτικά τμήματα του συλλόγου μετέβησαν στην Αγριά όπου πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση παραδοσιακών χορών παιδικών και εφηβικών συγκροτημάτων που διοργάνωσε ο Όμιλος Ερευνών Πηλίου. Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25-26 Ιουνίου, τα μέλη του συλλόγου πραγματοποίησαν εκδρομή στην Κόρινθο κι έλαβαν μέρος εκεί στο 1ο παραδοσιακό αντάμωμα. Παιδιά κι ενήλικες από τη Βρύναινα χόρεψαν και παρουσίασαν ένα πολύ όμορφο θέαμα με τις στολές και την άρτια εκτέλεση των χορών τους, υπό την καθοδήγηση της προέδρου του συλλόγου και δασκάλων χορών, Βασιλικής Χουλιαρά.

Όσον αφορά στις επόμενες δράσεις του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού συλλόγου «η Όθρυς», για το επόμενο Σάββατο 16 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί στην πλατεία η χοροεσπερίδα που δεν έγινε τα προηγούμενα έτη λόγω των περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε οι κάτοικοι του χωριού, οι ετεροδημότες, οι επισκέπτες που ήρθαν για το καλοκαίρι στη Βρύναινα, όσοι διαμένουν στον Αλμυρό ή σε άλλα μέρη κι έλκουν την καταγωγή τους από εκεί, να βρεθούν ξανά όλοι μαζί και να διασκεδάσουν.

Τέλος, για το απόγευμα της 23ης Ιουλίου ορίστηκε να πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων του μουσείου Βρύναινας με την ονομασία «Λαογραφικό Μουσείο Άγιος Κωνσταντίνος και Αγία Ελένη». Πρόκειται για μια προσπάθεια περίπου δύο ετών κατά την οποία συγκεντρώθηκαν, καταγράφηκαν και εκτίθενται αντικείμενα, οικιακά και γεωργικά μηχανήματα, που χρησιμοποιούνταν κατά το παρελθόν στην καθημερινότητα και την επαγγελματική δραστηριότητα των κατοίκων του χωριού. Το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων προέρχεται από δωρεά του επιφανούς Βρυναινιώτη πανεπιστημιακού καθηγητή Δημήτρη Τσανάκα ο οποίος επί πέντε δεκαετίες μάζευε διάφορα αντικείμενα που ήθελε να διασώσει και τα οποία περιγράφουν τον τρόπο ζωής στο χωριό τις προηγούμενες δεκαετίες.


Σχετικά Άρθρα

Άκυρο στο Ναύσταθμο Αλμυρού – Οι αποφάσεις – Οι υπογραφές

Άκυρο στο Ναύσταθμο Αλμυρού – Οι αποφάσεις – Οι υπογραφές

Φαίνεται ότι μπαίνουν τίτλοι τέλους στον Ναύσταθμο Αλμυρού που μέχρι και τον Ιούνιο δίνονταν διαβεβιώσεις ότι…
Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ευξεινούπολη

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ευξεινούπολη

Με καλό καιρό και πολύ κόσμο στην Εκκλησία και την παρέλαση πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί για την…