• 4 Ιουλίου, 2022

Οι δηλώσεις των υψηλόβαθμων μαθητών των πανελληνίων εξετάσεων

Οι δηλώσεις των υψηλόβαθμων μαθητών των πανελληνίων εξετάσεων

Στον “Λαό” που κυκλοφόρησε το Σάββατο 2 Ιουλίου, φιλοξενήσαμε τις δηλώσεις των μαθητών του Αλμυρού και της Ν.Αγχιάλου που έγραψαν τις μεγαλύτερες βαθμολογίες στις πανελλήνιες εξετάσεις. Διαβάστε παρακάτω τι μάς είπαν για την προετοιμασία τους, τους στόχους τους, τις σχολές που θα δηλώσουν για τις σπουδές τους.

Χριστίνα Αραμπατζή. Έγραψε 20 στα μαθηματικά, 20 στην ανατομία-φυσιολογία, 19,9 στην υγιεινή και 18,8 στην έκθεση, με 19600 μόρια κοινής ομάδας και 19800 μόρια τομέα, πρώτη στο ΕΠΑΛ Αλμυρού και μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στη Μαγνησία!!!

Η Χριστίνα δήλωσε στον «Λαό»: «Πήγα στις εξετάσεις με το λιγότερο δυνατό άγχος διότι ήξερα ότι ήμουν καλά διαβασμένη και έκανα ό,τι μπορούσα στο να προετοιμαστώ κατάλληλα. Ήταν ευχάριστη έκπληξη για εμένα η βαθμολογία στην έκθεση καθώς περίμενα λιγότερο. Όταν είδα τα αποτελέσματα ήμουν πολύ ευτυχισμένη, τόσο διότι είχα βάλει έναν στόχο που πέτυχα όσο και γιατί έκανα περήφανους τους γονείς και τους ανθρώπους που με στήριξαν και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Περίπου από την ηλικία των 12 ετών μού γεννήθηκε η επιθυμία να σπουδάσω ιατρική κι όσο περνούσαν τα χρόνια, συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν που ήθελα να κάνω. Το διάβασμά μου θα το χαρακτήριζα σταθερό, με προγραμματισμό κι αρκετές ώρες κάθε μέρα, τα Σαββατοκύριακα ακόμη περισσότερο αφού δεν είχα να πάω στο σχολείο τις πρωινές ώρες. Επιδίωξα να γράψω όσο το δυνατόν περισσότερα διαγωνίσματα μπορούσα που αποτέλεσαν μια προσομοίωση των εξετάσεων και εκτιμώ πως αυτό με βοήθησε πολύ, για να την ύλη και τη ρύθμιση του άγχους. Ήταν δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Θέλω να αναφέρω πως οι συνθήκες της πανδημίας με αποσυντόνισαν και με δυσκόλεψαν τα προηγούμενα έτη με τα διαδικτυακά μαθήματα, ωστόσο κατάφερα να ανταπεξέλθω και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βεβαίως να πω ότι για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν μερικές θυσίες όπως για παράδειγμα περιόρισα τη χρήση του κινητού τηλεφώνου και σταμάτησα την αθλητική μου δραστηριότητα στο βόλεϊ. Όλα αυτά όμως ήταν απαραίτητα για να καρπωθώ την επιτυχία στις πανελλήνιες».

Τσάπρας Ευάγγελος: «Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία για κάθε μαθητή, δύσκολη, ωστόσο με συστηματικό διάβασμα, πολλές ώρες και κάθε μέρα, δεν είναι ακατόρθωτο να επιτύχεις τον στόχο σου. Σίγουρα χρειάζονται κάποιες θυσίες, να περιορίσουμε για κάποιο διάστημα τις δραστηριότητες διασκέδασης του ελεύθερου χρόνου μας. Είναι όμως κάτι που αξίζει να κάνει κανείς. Έτσι κι εγώ, διάβαζα όλα τα τελευταία χρόνια και οι βαθμοί μου αποτελούν επιβράβευση της προσπάθειάς μου. Έγραψα όσο περίμενα, ήξερα ότι είχα πάει καλά στις εξετάσεις. Πρώτη επιλογή για τις σπουδές μου είναι η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη την οποία πιάνω και την επέλεξα γιατί μου αρέσει το αντικείμενο αυτό αλλά και διότι ανοίγει πολλές πόρτες στη συνέχεια, είναι δηλαδή μία επιλογή συνδυασμός ενδιαφέροντος κι αγοράς εργασίας».

Τζαφλέρης Γεώργιος: «Γνώριζα ότι είχα γράψει πολύ καλά διότι μετά από κάθε μάθημα, οι καθηγητές στο φροντιστήριο μου είπαν τη βαθμολογία κι αυτή ήταν πολύ κοντά σε ό,τι ανακοινώθηκε την Τρίτη. Υπήρχε άγχος μέχρι να δω τα αποτελέσματα αλλά είχα σιγουριά. Τη φετινή χρονιά πίεσα παραπάνω τον εαυτό μου με πιο εντατικό διάβασμα και για περισσότερες ώρες, μερικές μέρες μέχρι αργά το βράδυ για πολλές ώρες, ωστόσο οι κόποι μου καρποφόρησαν, ανταμείφθηκαν και είμαι πολύ χαρούμενος. Θα ήθελα να μπω στη Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών – Ικάρων, θα είναι η πρώτη μου επιλογή. Έχω συλλέξει πολλές πληροφορίες για τη σχολή, θεωρώ πως είναι πολύ καλή με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση και μέσα απ’ αυτή, θα πάρω πτυχίο μηχανικού που αποτελεί επιπλέον κίνητρο για εμένα».

Αλεξάνδρου Γρηγόριος: «Οι σχολές που αφορούν την Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων θα είναι οι πρώτες προτιμήσεις μου, ειδικότερα μια σχολή στην Αθήνα με την ονομασία Διοίκηση Επιστήμης και Τεχνολογίας. Η περσινή της βάση ήταν 47 μόρια απ’ ό,τι συγκέντρωσα, οπότε είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα την πιάσω. Ήμουν σίγουρος για το πόσο έγραψα, ό,τι μου είπαν οι καθηγητές στα φροντιστήρια, αυτή ήταν η βαθμολογία μου! Σχετικά με το διάβασμα, δεν άλλαξα κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μυστικό θα έλεγα ήταν πως δεν άφηνα εκκρεμότητες. Ό,τι ασκήσεις μου έβαζαν, τις έλυνα αμέσως, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να προετοιμαστώ κατάλληλα για τις εξετάσεις αλλά και να μου μένει ελεύθερος χρόνος. Δεν κατάλαβα πώς πέρασε η Τρίτη Λυκείου!».

 

Καραΐσκου Ελένη: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. Η πρώτη μου επιλογή είναι η Ιατρική Θεσσαλονίκης που θα πρέπει να πέσουν οι βάσεις για να την πιάσω και η δεύτερη η Στρατιωτική Ιατρική που πιάνω. Αφιέρωσα πολλές ώρες για να διαβάζω ώστε να καταφέρω να βγάλω την ύλη όπως θα ήθελα, είχα βοήθεια και από τους καθηγητές μου στα φροντιστήρια, θα έλεγα ότι άρχισα συστηματικό διάβασμα από την Α’ τάξη του Λυκείου. Με στήριξε πολύ η οικογένειά μου και έχει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας».

Καλομοίρης Χαράλαμπος: «Η αλήθεια είναι ότι περίμενα αυτό το αποτέλεσμα, ήξερα ότι ήμουν καλά προετοιμασμένος κι έγραψα πολύ καλά στις πανελλήνιες εξετάσεις. Στο μηχανογραφικό θα δηλώσω ως πρώτες επιλογές την Ιατρική Σχολή και διάφορες στρατιωτικές. Όλα τη χρονιά ήμουν αφοσιωμένος στον στόχο μου, έκανα συστηματικό διάβασμα κι έχοντας σωστό πρόγραμμα, κατάφερα να συνδυάσω τα μαθήματα με ελεύθερο χρόνο που αφιέρωσα στην κοινωνική μου ζωή».

 

Λέλου Άννα: «Μου αρέσουν οι δουλειές που έχουν να κάνουν με τις ανθρώπινες σχέσεις, μου αρέσει να βοηθάω τους συνανθρώπους μου, οπότε για αυτό τον λόγο επέλεξα τον τομέα του ΕΠΑΛ και ως πρώτη επιλογή θα βάλω στο μηχανογραφικό τη Σχολή Εργοθεραπείας στο Αιγάλεω. Πρέπει να πέσουν ελάχιστα οι βάσεις για να την πιάσω, οπότε ελπίζω ότι θα συμβεί αυτό και θα σπουδάσω αυτό που θέλω και μου αρέσει! Ως δεύτερη επιλογή θα έχω τη Μαιευτική. Όσον αφορά στο διάβασμα, στην αρχή ζορίστηκα λίγο γιατί είχα συνηθίσει να έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο. Είπα όμως ότι πρέπει να κάνω θυσίες αυτή τη χρονιά ώστε να ανταμειφθούν οι προσπάθειές μου. Έτσι κι έγινε! Από το καλοκαίρι μέχρι τον Δεκέμβριο όταν έπρεπε να βγάλω την ύλη είχα πίεση, μετά όμως μπήκα σε έναν σωστό ρυθμό και έτσι έφθασα να γράψω πολύ καλά. Περιόρισα κάπως τις βόλτες μου, σταμάτησα το γυμναστήριο όπου μου άρεσε να πηγαίνω κι έκανα γυμναστική μόνη στο σπίτι, ωστόσο αυτές οι μικρές θυσίες άξιζαν τον κόπο για να μπορέσω να απολαύσω τη φοιτητική ζωή στη σχολή που επιθυμώ».

Σχοινά Ροδάνθη: «Προετοιμάστηκα όσο τον δυνατόν καλύτερα, οι καθηγητές μου πίστεψαν πολύ σε μένα και με βοήθησαν, για αυτό τους ευχαριστώ θερμά. Το ίδιο και η οικογένειά μου που μου στάθηκε πολύ. Συνέχισα το διάβασμά μου χωρίς να διακόψω άλλες ασχολίες όπως είναι η μεγάλη μου αγάπη, το μπαλέτο, ωστόσο αύξησα τις ώρες διαβάσματος σε καθημερινή βάση από το καλοκαίρι και μετά. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τόσο υψηλή βαθμολογία και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την Τρίτη με ξάφνιασε ευχάριστα! Δεν έχω αποφασίσει σχετικά με τις σχολές που θα δηλώσω και τη σειρά προτίμησης, ωστόσο κλίνω προς τις ιατρικές».

Άννα Κοντογιάννη (19075 μόρια): «Στα χρόνια του Γυμνασίου συνειδητοποίησα ότι ήθελα να σπουδάσω Ιατρική, για αυτό έβαλα στόχο να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να πετύχω τον στόχο μου. Προσπάθησα πολύ και όλα πήγαν καλά. Είχα την αίσθηση πως είχα γράψει καλά και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με επιβεβαίωσε, δικαίωσε τους κόπους μου. Ιδιαίτερη χαρά που είχα τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο σχολείο μου στη Νέα Αγχίαλο. Διάβαζα όλα τα χρόνια για το σχολείο και πιο εντατικά την τελευταία διετία όταν άρχισα και φροντιστήριο. Ήταν κάπως χαοτικό το διάβασμά μου αλλά αφιέρωσα αρκετές ώρες κάθε ημέρα, με τις απαραίτητες ανάσες για βόλτες ώστε να έχω διέξοδο και να επανέρχομαι ψυχολογικά, να ξεκουράζομαι. Ανυπομονώ πλέον να αρχίσουν οι σπουδές μου, θα δηλώσω Ιατρική Θεσσαλονίκης ως πρώτη επιλογή για να είμαι με την αδερφή μου η οποία ήδη σπουδάζει εκεί στη Νομική».

Δίδυμη επιτυχία στο Βελεστίνο
Οι δίδυμοι αδερφοί Αγροκώστα τα κατάφεραν περίφημα στις πανελλήνιες εξετάσεις. Ο Γιώργος πρώτευσε όσον αφορά στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου γράφοντας 69/80 μονάδες, ενώ ο Δημήτρης είχε βαθμολογία 65,5. Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά φέτος και για τους δύο αφού συνδύασαν την επιτυχία στις εξετάσεις με καθιέρωση στην ομάδα του Ρήγα Φεραίου με τη φανέλα του οποίου διακρίθηκαν στο τοπικό πρωτάθλημα. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος του Βελεστίνου τους συνεχάρη αναφέροντας πως είναι «ημέρα χαράς και δικαίωσης για αυτά τα παιδιά, τους γονείς τους, αλλά και για την αθλητική οικογένειας του Ρήγα. Οι κόποι και οι θυσίες τους, τόσο στο γήπεδο, όσο και στις σχολικές αίθουσες έπιασαν τόπο και έφεραν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα».