• 4 Ιουλίου, 2022

Καταγγελία για ακαταλληλότητα νερού στο Αχίλλειο – Αίτημα Γ. Ζώγα, η απάντηση προέδρου της ΔΕΥΑΑΛ Αν. Δεληζήση

Καταγγελία για ακαταλληλότητα νερού στο Αχίλλειο – Αίτημα Γ. Ζώγα, η απάντηση προέδρου της ΔΕΥΑΑΛ Αν. Δεληζήση

Την Παρασκευή 1/7/2022, λάβαμε δελτίο τύπου του Περιφερειακού Συμβούλου Μαγνησίας κ. Γιώργου Ζώγα, σχετικά με κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής του Αχιλλείου για την εξακρίβωση ή μη της καταλληλότητας του νερού στο δίκτυο.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες μας, πολίτης έλαβε δείγμα στις 13 Ιουνίου 2022, το οποίο προσκόμισε για έλεγχο στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το πόρισμα του οποίου έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις στις οποίες αναφέρεται ο κ. Ζώγας στο Δελτίο Τύπου του. Για το σοβαρό αυτό θέμα, δημόσιας υγείας, επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ κ. Αναστάσιο Δεληζήση για τις δικές του δηλώσεις επί του θέματος.

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή του κ. Γιώργου Ζώγα, Περιφερειακού Συμβούλου: Μετά από πρόσκληση μελών του Τ.Σ και κατοίκων της περιοχής, βρέθηκα την Πέμπτη 30/6 στο Αχίλλειο, όπου διαπίστωσα το πολύ σοβαρό πρόβλημα που υφίσταται με την ποιότητα του νερού.

Πιο συγκεκριμένα, κάτοικος του χωριού, έπειτα από ενοχλήσεις οικείων της, έλαβε δείγμα νερού – σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται- και το μετέφερε προς εξέταση στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά πριν από δέκα ημέρες, υπήρξαν απολύτως απογοητευτικά, αφού το νερό βρέθηκε μολυσμένο και εντελώς ακατάλληλο για πόση.

Επειδή πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας.
Επειδή αφορά την ίδια τη ζωή των κατοίκων του Αχιλλείου αλλά και των πολυπληθών – ενόψει θέρους- επισκεπτών.
Επειδή δεν πρόκειται για ζήτημα που επιτρέπει ακόμη και την παραμικρή ολιγωρία.

Καλούμε το Δήμο Αλμυρού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος και να εξασφαλίσει την ανθρώπινη ποιότητα του νερού στο χωριό.

Καλούμε την Π. Ε. Μαγνησίας να προβεί μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών της σε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους στα πλαίσια της εποπτείας που ασκεί, προκειμένου να ενημερώσει όπως οφείλει τους κατοίκους του Αχιλλείου που καθημερινά αγωνιούν για την υγεία τους. Με την υγεία των πολιτών, δεν μπορεί να παίζει κανείς.

Οι δηλώσεις του κ. Δεληζήση, προέδρου της ΔΕΥΑΑΛ: Βεβαίως και είμαστε ενήμεροι για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε από την εν λόγω περίπτωση. Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι αφορά εξωτερικές βρύσες και όχι το κυρίως δίκτυο που φτάνει στις βρύσες των κατοικιών. Προχωρήσαμε σε ελέγχους από πιστοποιημένο εργαστήριο, τις οποίες σας παραχωρώ για τη δημοσίευση, οι οποίες δεν επιβεβαίωσαν αυτά που η πολίτης παρουσιάζει. Το νερό είναι πόσιμο και στη συγκεκριμένη δεξαμενή έχουν τοποθετηθεί νέοι αυτόματοι χλωριωτές. Έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και αναλύσεις και είναι αναρτημένες στην κοινότητα. Το τοπικό συμβούλιο έχει στα χέρια του τις επίσημες αναλύσεις και αποδείξεις για όσα σας δηλώνω.


Σχετικά Άρθρα

Τιμήθηκε για την προσφορά του στο Αχίλλειο ο Ευάγγελος Καρίμαλης

Τιμήθηκε για την προσφορά του στο Αχίλλειο ο Ευάγγελος Καρίμαλης

Ο Ευάγγελος Καρίμαλης είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό του Αχιλλείου και η τοπική…
ΔΤ Δήμου Αλμυρού για τη φωτιά στο Τραχήλι Αχιλλείου

ΔΤ Δήμου Αλμυρού για τη φωτιά στο Τραχήλι Αχιλλείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 10/08/2024 στη θέση “Τραχήλι” Αχιλλείου του Δήμου Αλμυρού.…
Τεράστια απήχηση στο κάλεσμα της θεατρικής ομάδας Απατλού

Τεράστια απήχηση στο κάλεσμα της θεατρικής ομάδας Απατλού

Τεράστια απήχηση είχε το κάλεσμα της θεατρικής ομάδας Απατλού για τη θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» που…