• 13 Ιουνίου, 2022

Της πλατείας …οι λακκούβες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού (video)

Της πλατείας …οι λακκούβες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού (video)

Οργισμένη αντίδραση της Ζωής Ράππου

για το θέμα και για αναφορά στον Σπύρο Ράππο

Όσο περνάει ο καιρός… και όσο ετοιμάζονται να κατέβουν στον εκλογικό στίβο οι παρατάξεις, τόσο ανεβαίνουν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Στην τελευταία συνεδρίαση την εντύπωση έκλεψε η οργισμένη αντίδραση της Ζωής Ράππου, για το θέμα των κακοτεχνιών της πλατείας, καθώς δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτούς τους τόνους. Ακολουθεί το σχετικό βίντεο της τοποθέτησής της και της συνολικής συζήτησης.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, ήταν να παραληφθεί το έργο, ώστε να μπορέσουν το συντομότερο δυνατόν να επισκευάσουν με νέο έργο τους δρόμους γύρω από την πλατεία. Όπως τοποθετήθηκε ο κ. Δήμαρχος «δεν εξυπηρετεί μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη τον πολίτη», ενώ αποδέχθηκε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η προηγούμενη δημοτική Αρχή, έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του έργου.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλμυρός Ευθύνη και Δημιουργία» κ. Εσερίδης τόνισε ότι τους λόγους που δεν μπορεί να συμφωνήσει με την πρόταση, παρουσιάζοντας μια σειρά από έγγραφα που επισημαίνουν τις κακοτεχνίες του έργου, ενώ απέδωσε ευθύνες στην επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών.

Η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης #ζωή_αλλάζουμε, κα Ζωή Ράππου, είπε «λόγια, λόγια, λόγια, μας έχετε κουράσει και οι δυο, πρώην και νυν… Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε ανοχής και ούτε αντοχής. .. Εμπαίζετε με τον χειρότερο τρόπο τους δημότες και το χειρότερο θέτετε σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα.  Έπρεπε να ντρέπεστε γι’ αυτό το έκτρωμα που έχετε μπροστά σας. Είστε υπόλογοι και οι δυο και βλέπω να κληροδοτείτε το πρόβλημα στους επόμενους. Αν είμαστε νόμιμοι, να προχωρήσουμε στην επισκευή της πλατείας… Δεν μπορώ να διανοηθώ πως ένα θέμα που δεν ανήκει στα μείζονα θέματα, μπορεί να ταλαιπωρεί δυο δημοτικές Αρχές.»

Όταν ο κ. Εσερίδης τη διέκοψε για να αναφερθεί στη Δημαρχία Ράππου, η κα Ράππου αντέδρασε «αφήστε τον Σπύρο Ράππο ήσυχο, μιλάτε στη Ζωή Ράππου…»…

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι με την έγκριση του θέματος, είναι όλα έτοιμα ώστε ταχύτατα να γίνει το νέο έργο, πιθανότατα μέχρι το Φθινόπωρο, ενώ η Αντιδήμαρχος κα Μπέη εξήγησε ότι είναι για το καλό όλων, και Δήμου και πολιτών να ψηφιστεί η πρόταση της Δημοτικής Αρχής και κάλεσε να σκεφτούμε στο σήμερα… και όχι τι έπρεπε να γίνει «χτες».

Ο κ. Νίκος Καλλές ψήφισε υπέρ της άμεσης ανα-κατασκευής των δρόμων της πλατείας, θέμα που άλλωστε το είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως αίτημα. Οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης που είναι επικεφαλής ο κ. Εσερίδης και ο ίδιος δεν ψήφισαν την πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Ο κ. Τσόγκας τοποθετήθηκε για το θέμα, ότι δεν θέλει να επιβαρυνθούν οι πολίτες με νέα χρήματα για την πλατεία, αλλά αποχώρησε πριν τεθεί προς ψήφιση.

Κατά πλειοψηφία, ψηφίστηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής.


Σχετικά Άρθρα

Αποζημιώθηκε από τον Δήμο Αλμυρού για ατύχημα που οφειλόταν σε παράλειψη συντήρησης του οδοστρώματος

Αποζημιώθηκε από τον Δήμο Αλμυρού για ατύχημα που οφειλόταν σε παράλειψη συντήρησης του οδοστρώματος

Σύμφωνα με το ιστορικό της αγωγής η ενάγουσα, οδηγός και ιδιοκτήτρια ΙΧ αυτοκινήτου, διεκδίκησε αποζημίωση και…
Τοποθέτηση σειμογράφου στο 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Τοποθέτηση σειμογράφου στο 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Μετά από απόφαση του ΥΠΑΙΘΑ και στο πλαίσιο στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος SEISMO- Lab, το…
Διδακτική επίσκεψη της Β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στους Μύλους Λούλη

Διδακτική επίσκεψη της Β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στους Μύλους Λούλη

Την Τρίτη 27/2/2024 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στους Μύλους Λούλη.…