• 7 Ιουνίου, 2022

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Έκδοση 4-6-2022

Γινόμαστε δέκτες παραπόνων συχνά… άλλες φορές από τους Δημότες και άλλες φορές από τους αιρετούς. Τις περισσότερες φορές οι προθέσεις είναι καλές και άλλες φορές βρισκόμαστε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών. Ακολουθούν μηνύματα αναγνωστών μας για καθημερινά θέματα:

Σ.Γ. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τα σκυλιά στον Αλμυρό και κοντά στο LiDL του Αλμυρού γίνεται χαμός από κοπάδια σκυλιών, τα οποία και επιτίθενται… Γιατί έχουν γεννήσει κιόλας…

Π.Β. Το πρωί η κόρη μου δεν μπορεί να πάει για δουλειά εξαιτίας των σκυλιών. Δεν είναι κατάσταση αυτή στο Αλμυρό.

K.M.  Καλημέρα, πριν μέρες έγινα μάρτυρας την ώρα που πήγαινα τα παιδιά σχολείο μιας ομάδας νεαρών που πηγαίνοντας στο σχολείο τους προχωρούσαν σε όλο το πλάτος του δρόμου μην αφήνοντας τα αυτοκίνητα να περάσουν και αναγκάζοντας τα να ακολουθούν με πολύ μικρή ταχύτητα. Δεν έδωσα σημασία θεωρώντας ότι είναι μια πλάκα των παιδιών ενοχλητική μεν αλλά πλάκα. Μαθαίνοντας όμως ότι προχθές έπεσε στις ρόδες του αυτοκινήτου της κόρης (ευτυχώς πρόλαβε να φρενάρει) ένας νεαρός έφηβος, πήγε στην αστυνομία και το ανέφερε όπου έμαθε ότι υπάρχουν και άλλες παρόμοιες αναφορές, θεωρώ ότι όλα αυτά είναι στα πλαίσια του επικίνδυνου παιχνιδιού που αναφέρονται στην τηλεόραση. Σου γράφω λοιπόν πιστεύοντας ότι σαν εφημερίδα θα πρέπει να κάνεις περισσότερες αναφορές στο θέμα και προς τους οδηγούς αλλά και σε άλλους φορείς μέσω της εφημερίδας μήπως και σώσουμε την κατάσταση και δε μας βρει τίποτα χειρότερο.

Άλλη επιστολή αναγνωστών αναφέρει: Τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες του Αλμυρού έχουμε γίνει θεατές μίας κακής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση και προσβάλει εμάς και την πόλη μας. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην κακοποίηση του πεζοδρομίου του Αγίου Δημητρίου στην οδό Βόλου στο οποίο μετά από διαδικασίες εξπρές και υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη συγκεκριμένου ατόμου του δήμου, όπως παρατηρήσαμε, ξηλώθηκε μέρος του άρτιου πεζοδρομίου και κατασκευάστηκε τοιχίο σύριζα του δρόμου ύψους 40 εκ. και πλάτους έως και 25 εκ., με πλήρη κακοτεχνία και χωρίς σχεδιασμό, προκαλώντας την έκπληξη όλων όσων περνούσαν από το σημείο και το αντίκρισαν!

Η εκτεταμένη επιστολή μας εστάλη ανυπόγραφη, πράγμα που μας δυσκολεύει να τη δημοσιεύσουμε αυτούσια, καθώς βάσει δεοντολογίας, ακόμη και εάν δεν αναφέρεται ο συγγραφέας της επιστολής στην εφημερίδα μας, εμείς θα πρέπει να τον γνωρίζουμε.

Παρά ταύτα οι εργασίες που γίνονται και όσα επιφέρουν, είναι στην κρίση των Δημοτών και ψηφοφόρων. Η επιστολή αναφέρεται στις διαδικασίες που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή, αφήνοντας υπόνοιες ότι δεν ακολουθήθηκαν οι ενδεδειγμένες ενέργειες.

Αίτημα Δημοτικών Συμβούλων

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλμυρός Ευθύνη και Δημιουργία» κ. Δημήτρης Εσερίδης και 10 μέλη της Παράταξης, συνυπογράφουν αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Τσούτσα, ώστε να φέρει προς συζήτηση σε έκτακτη συνεδρίαση, την ψήφιση χαμηλότερων ενοικίων σε όσους μισθώνουν και μίσθωναν Δημοτικά κτίρια κατά την επέλαση της πανδημίας. Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένουμε εξελίξεις επί του θέματος.

Αναγνώστες και διαφημιζόμενοι

Κυρίες και κύριοι, αναγνώστες και διαφημιζόμενοι, εκπρόσωποι εταιρειών και βιομηχανιών. Σήμερα παρά ποτέ, χρειάζεστε τις υπηρεσίες μιας δυνατής τοπικής εφημερίδας. Οι καιροί είναι πονηροί… οι αετοί και τα τσακάλια πολλά… και η εφημερίδα πρέπει να είναι αυτό που λέει ο τίτλος της… Ο Λαός της Μαγνησίας… όχι η εφημερίδα του τάδε ή της τάδε… ή των τάδε συμφερόντων. Για να γίνει αυτό, πρέπει να είναι ανεξάρτητη οικονομικά. Να μπορούμε να γράφουμε και να σχολιάζουμε ελεύθερα, να καθρεφτίζουμε τις ανάγκες του τόπου μας.

Ευχαριστούμε όσους το κατανοούν και φροντίζουν για την ετήσια συνδρομή τους και τη διαφήμισή τους. Δύναμη μας προσθέτουν οι νέοι μας συνδρομητές στο Ρήγα Φεραίο και τις Σποράδες.


Σχετικά Άρθρα

Επιστολή παραπόνων Αναγνώστη προς τη Δημοτική Αρχή

Επιστολή παραπόνων Αναγνώστη προς τη Δημοτική Αρχή

  Επιστολή Αναγνώστη   Λέγομαι ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΜΠΗΣ και μένω στην οδό Σκιάθου 20, στη συνοικία του…