• 22 Μαΐου, 2022

Έχασε ο Πύρασος κι έμπλεξε σε περιπέτειες…

Έχασε ο Πύρασος κι έμπλεξε σε περιπέτειες…

Σε ένα ματς που σημειώθηκαν όλα τα γκολ, πέντε, στο πρώτο εικοσάλεπτο, ο Πύρασος γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήττα, σκορ 2-3, από τον Διγενή Νεοχωρίου κι έμπλεξε σε περιπέτειες για την άνοδο αφού πλέον πρέπει να κάνει το “δύο στα δύο” στα ματς που του απομένουν…

Οι πρωταθλητές Τρικάλων έφθασαν στους επτά βαθμούς, όσους και οι Αγχιαλίτες που έχουν στη συνέχεια δύο δύσκολα παιχνίδια… Και πλέον θα παίξουν με την πλάτη στον τοίχο… αφού δεν επιτρέπεται άλλη απώλεια. Ό,τι έχτισε όλη τη χρονιά, κινδυνεύει να καταστραφεί από τα δύο αποτελέσματα με Στυλίδα και Διγενή…

Για τον Πύρασο, στον πάγκο έμεινε ο Οικονόμου, τραυματίας και στη θέση του έπαιξε ο Κατής. Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι δέκα ήταν οι παίκτες που εμπιστεύεται ο Γιάννης Σιαμέτης και είχαν αγωνιστεί στα προηγούμενα παιχνίδια.

Πέντε γκολ σε 18 λεπτά!
Ο Διγενής αιφνιδίασε καθώς προηγήθηκε στο 2ο λεπτό: σε μια ακίνδυνη φάση, ο Μιχόπουλος αντί να διώξει με το πόδι, από πολύ μακριά γύρισε την μπάλα με κεφαλιά προς τον γκολκίπερ, επωφελήθηκε ο Αλεξίου που σκόραρε με ωραία λόμπα, καθώς ο Ρακής δεν πρόλαβε να διώξει.

Δύο λεπτά αργότερα τεράστια ευκαιρία όταν ο Ροτζέριο έστρωσε στον Αραπίτσα ο οποίος πλάσαρε άουτ από ευνοϊκό σημείο και χωρίς να μαρκάρεται.

Στο 6ο όμως ο Αραπίτσας σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από συστημένη σέντρα του Ζάχου.

Το τρελό ξεκίνημα του αγώνα είχε κι άλλο γκολ για τους φιλοξενούμενους, 1-2 στο 7′ με προβολή του Παπαδόπουλου στην καρδιά της άμυνας μετά από σέντρα του Αλεξίου.

Καλή στιγμή για τον Πύρασο με κεφαλιά του Αραπίτσα που κατέληξε στα χέρια του Ράπτη, του Βολιώτη τερματοφύλακα της τρικαλινής ομάδας.

Στο 14′ ο Διγενής έφθασε στο 1-3: από εκτέλεση φάουλ από πλάγια, ο Ροτζέριο δεν μπόρεσε να διώξει, η μπάλα στρώθηκε προς τα πίσω, εκεί όπου ο Αλεξίου σκόραρε με σουτ από τη συμβολή των γραμμών της μικρής περιοχής.

Μείωση του σκορ σε 2-3. Ύστερα από οργανωμένη επίθεση με υπομονή, ο Παπαδόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Βλάχος το γκολ με κεφαλιά. Πέντε τέρματα στην αναμέτρηση πριν συμπληρωθεί το εικοσάλεπτο!

Πέρασαν πολλά λεπτά μέχρι την επόμενη φάση που ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον Πύρασο. Στο 42′ από παράλληλο συρτό γύρισμα του Αραπίτσα, ο Παπαδόπουλος με προβολή μέσα στη μικρή περιοχή, στάθηκε άτυχος βλέποντας την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Δυνατό σουτ του Αγιασιώτη από το ημικύκλιο απέκρουσε με γροθιές ο Ράπτης (44′).

Κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο που είχε μια εξέλιξη που ίσως δεν περίμεναν οι Αγχιαλίτες…

Μονόλογος το β’ μέρος για τον …άστοχο Πύρασο
Κεφαλιά, υπό πίεση, του Βλάχου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο στο 50′, λίγο αργότερα φουλ επίθεση από τον Γιάννη Σιαμέτη καθώς έβγαλε μέσο, Κατή κι έβαλε επιθετικό, Καραγιώργο. Στο 68′ ο τελευταίος απείλησε με το κεφάλι, χωρίς στόχο, στο 73′ σε κόρνερ του Παπαδόπουλου κι άστοχη έξοδο του Ράπτη, ο Ρακής την κεφαλιά άουτ, στο 77′ άλλη μια κεφαλιά από τον Ροτζέριο που έφυγε πλάγια.

Σουτ του Καραγιώργου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, άουτ σε ακόμη μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, καλύτερη φάση στο 90′ με τον ίδιο παίκτη να σουτάρει ψηλά άουτ από πιο ευνοϊκό σημείο.

Στις καθυστερήσεις τρεις (!) τεράστιες ευκαιρίες με κεφαλιά του Οικονόμου που έβγαλε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Διγενή, μετά κεφαλιά του Παπαδόπουλου από κοντά άουτ και κεφαλιά του Οικονόμου από τη μικρή περιοχή ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο.

Το 2-3 όμως δεν άλλαξε. Επόμενο ματς για τον Πύρασο πάλι εντός, την Τετάρτη με αντίπαλο στον πρώτο Μακεδονικό Φούφας, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο…

Στα άλλα σημερινά αποτελέσματα: Μακεδονικός-Πυρσός 6-0 και Αστέρας-Στυλίδα 0-3.
Βαθμολογία: Μακεδονικός Φούφας 12, Πύρασος 7, Διγενής 7, Δωτιέας 4, Στυλίδα 4, Αστέρας 0, Πυρσός 0. (ρεπό δεν έχουν κάνει Διγενής, Πύρασος, Μακεδονικός).

Πύρασος: Κεφαλάς, Δημητριάδης (74′ Οικονόμου), Παπαδόπουλος, Ρακής, Μιχόπουλος, Αγιασιώτης, Αραπίτσας, Ροτζέριο, Βλάχος, Κατής (56′ Καραγιώργος), Ζάχος (87′ Φουρκιώτης).
Διγενής Νεοχωρίου: Ράπτης, Τσιγαρίδας, Ξάνθος (62′ Λουκάς), Σταμέλος, Καραμούζης, Φωτίκας, Αυγέρης, Παπαδόπουλος, Παναγιωτάκης, Βαρναβίδης (80′ Τσακμάκης), Αλεξίου (90′ Τέλλιος).


Σχετικά Άρθρα

ΓΣΑ-Πύρασος, φωτορεπορτάζ

ΓΣΑ-Πύρασος, φωτορεπορτάζ

Το φωτορεπορτάζ από τη σημερινή νίκη του ΓΣΑ με σκορ 1-0 επί του Πυράσου.
Το γκολ του Κλουκουτάρα χάρισε τρίποντο στον ΓΣΑ

Το γκολ του Κλουκουτάρα χάρισε τρίποντο στον ΓΣΑ

Για την 23η αγωνιστική αναμετρήθηκαν σήμερα στο στάδιο Αλμυρού ο ΓΣΑ με τον Πύρασο και οι…
Ρεπορτάζ και εικόνες από τον αγώνα Πύρασος-Αγία Άννα

Ρεπορτάζ και εικόνες από τον αγώνα Πύρασος-Αγία Άννα

Η δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα Αγία Άννα κέρδισε 0-1 στη Νέα Αγχίαλο τον Πύρασο και συνεχίζει…