• 11 Μαΐου, 2022

Συνάντηση Ράπτη-Μπαγινέτα για αγροτικά-κτηνοτροφικά ζητήματα

Συνάντηση Ράπτη-Μπαγινέτα για αγροτικά-κτηνοτροφικά ζητήματα

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Κ. Μπαγινέτα είχε, το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, η Έλενα Ράπτη, Νομική Σύμβουλος Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σε εγκάρδιο κλίμα, στο γραφείο του κ. Μπαγινέτα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συζήτησαν μία σειρά θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Στην ατζέντα, το δομημένο πλάνο του Υπουργείου στο πεδίο των έκτακτων ενισχύσεων αγροτών και κτηνοτρόφων για την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής, το οποίο προβλέπει την ενίσχυση για την αγορά λιπασμάτων, την αύξηση του ποσού για το αγροτικό πετρέλαιο καθώς και μια επόμενη ενίσχυση των κτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών, μέτρα τα οποία πρόκειται να αποκρυσταλλωθούν ενόψει της επερχόμενης συνάντησης των Υπουργών Γεωργίας ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 24.5.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανοιχτή προθεσμία, για υποβολή αιτήσεων δημόσιας ενίσχυσης των δυνητικών δικαιούχων, στα Υποέργα 1,2,3,4,5 (Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών προϊόντων, Εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα, Πράσινος Αγροτουρισμός, Αναδιάρθρωση καλλιεργειών και Γενετική Βελτίωση Ζώων) του Ταμείου Ανάκαμψης.